Honda Civic Hatcback İstanbul AutoShow 2017

Honda Civic Hatcback Efsanesi Geliyor İstanbulda uzun bir aradan sonra düzenlenen AutoShow 2017 de Honda standında merakla beklenen Honda Civic […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 23 Nisan 2017 saat 21:42

Honda Civic Hatcback Efsanesi Geliyor

İstanbulda uzun bir aradan sonra düzenlenen AutoShow 2017 de Honda standında merakla beklenen Honda Civic Hatcback ve TypeR modellerini inceleme şansımız oldu. Fuara bir çok markanın katılmadığını ve Tüyap Fuar merkezinin uzaklığından kaynaklanan ilgisizliği bir yana bırakacak olursak Honda bu boşluktan istifade edip oldukça büyük bir stand açmış diyebilirim.

Honda Civic Hatcback

Honda Civic Hatcback Genel Bakış

Sedan modelinin oldukça beğeni toplamasına karşın motorun değişmemesinden şikayet edile dursun Civic Hatchback ve TypeR merakla beklenen modeller arasında yer alıyor. Özellikle bir çok otomobil tutukunun ilgisini çeken yeni modellerden stand içinde farklı seviyelerde bulmak ve incelemek mümkün. Birinci gün ve VIP girişin vermiş olduğu avantajla araçların iç donanımlarını da sizler için inceleme şansımız oldu.

Civic Hatchback içinde bulunan tasarım normal sedandan farklı durmuyor. Buna karşın arabanın içinde kullanılan spor malzemelerden ve işçilikten oldukça memnun kaldığımı söylemem lazım. Aracın hatlarında yapılan değişiklikler özellikle yaşam alanındaki kaliteyi de arttırmış diyebilirim. Otomatik versiyonda hem küçük eşyalarınızı koymak hem de farklı kullanım alanları için yapılmış bir çok yer mevcut.

Honda Civic Hatcback Yaşam Alanı

Aracın içine girdiğimde az önce bahsettiğim gibi malzeme kalitesi oldukça iyi olduğunu gördüm. Oturduğumuz koltuklardan tutunda aracın ön konsoluna kadar yumuşak plastik ve yer yer kaplamalar ile aracın içi kaliteli malzemeden ödün vermeden yapılmış. Bu bence aracı almak isteyenler için ciddi bir artı olacak diyebilirim. Bunlara ek olarak Honda Civic Hatchback  arka tarafındaki yaşam alanıda oldukça genişletilmiş. Hatchback olmasına rağmen aracın arka tarafında oturanlar için diz ve baş mesafesinin oldukça iyi ayarlandığını gördüm. Özellikle benim gibi 1,87 boyunda iki kişi için ön koltukları ayarladığınızda bile arka koltuklarda dizlerin koltuğa değmedini iletmek isterim.

Ön tarafta bulunan 7 inclik dokunmatik ekran ve altında bulunan klima kumandaları ön konsolda adeta bir bütünlük yaratmış. Ben biraz daha açılı yapılmasını beklerdim ancak tam ortalandığı için aracın hareket ettiği esnada kullanımının biraz zor olacağını düşünüyorum. Buna ek olarak otomatik vites kolu küçültülmüş ve daha zarif bir tasarım oluşturulmuş diyebilirim. Honda Civic Hatchback  de vites etrafında yine araca ait fonksiyonları açıp kapamak için fonksiyonel tuşlar yerleştirilmiş. (Otomatik park asistanı v.b.) Bu alan bence daha teknolojik olabilirdi düşüncesindeyim. Bir çok araçta artık daha az mekanik kol yapısı bulunuyor. Ancak yinede iyi tasarlanmış. Opsiyonel olarak sunulan kablosuz şarj ünitesi Honda Civic Hatchback de vitesin önünde boşlukta bulunuyor. Araç içinde Car Play uygulaması olduğu için telefonunuzu bir kere eşleştirmeniz ardından tüm hızlı fonksiyonlara ulaşabiliyorsunuz. Keşke Apple içinde bu şarj üniteleri biraz daha gelişse diyor insan.

Honda Civic Hatchback de 3 kollu tasarlanan ve altı kesik olan direksiyon spor yapısına uymuş. Kumanda kollarındaki dokunmatik hassasiyete hızlı alışacaksınız diyebilirim. Yine spor bir araca yakışacak şekilde krom kaplı gaz pedalları da gözden kaçmıyor diyebilirim. Aracın içinde ayrıca led aydınlatmalarda yapılmış. Buna karşın aracın tavanında bulunan ve basarak aç kapa yaptığını lambalarda led teknolojisi ile yapılsaymış diyorsunuz.

Honda Civic Hatchback için aktaracaklarım şimdilik bu kadar. Honda Civic Hatchback ve diğer Honda Civic modelleri için buradan detaylı bilgileri alabilir yakıt tüketimi motor seçenekleri ve diğer ayrıntıları öğrenebilirsiniz. Haziran ayında yollarda görmeye başlayacağımız Honda Civic Hatchback modelinin başlangıç fiyatının da 100 bin TL üzerinde olacağını söylemek lazım.

Video İzlemek İçin Youtube Sayfamızı Ziyaret Edin

Civic Hatchback Galeri

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir