2021 Honda Accord Fiyat ve Özellikleri

Honda uzunca bir süredir beklenen aracı 9 Nesil 2021 Honda Accord sonunda satışa çıkarıyor. Yakıt tüketimi, donanım özellikleri ve tüm detayları ile inceledim.

2021 Honda Accord Fiyat ve Yakıt Tüketimi
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 13 Ekim 2021 saat 13:30

Honda uzunca bir süredir beklenen aracı 2021 Honda Accord sonunda satışa çıkarıyor. 8 nesil üzerinden oldukça fazla zaman geçtikten sonra Türkiye’de yeniden satışa çıkacak olan Accord, bilindiği üzere ABD’de bu zamana kadar en çok satılan Japon arabası olarak da krallıktaki yerini koruyor.

2021 Honda Accord Özellikleri

Türkiye’de 1.5 litrelik hacime sahip 190 beygir güç üreten ve 260 Nm tork’a sahip olan motor ile satışa Ekim 2021 de sunulacak Accord 0’dan 100km hıza 8,9 saniyede çıkıyor. Honda’nın yeni motor teknolojisi olarak açıklanan (PGM-FI (Programlanmış Yakıt Enjeksiyon Sistemi)-Direkt Enjeksiyonlu) bu motor en az yakıt tüketimine sahip olacağı açıklanan motor durumunda. Fabrika verilerine göre Accord’un ortalama yakıt tüketimi 100 km de 7.2 litre olarak açıklanmış durumda. Şehir içi yakıt tüketimi 10.3 litre, Şehir dışı yakıt tüketimi ise 6.2 litre olarak verilmiş. Motorun aktarma organı olan CVT şanzıman tüm araç incelemelerinden geçer not alırken sürekli değişkenlik sayesinde aracın çok hızlı tepkileri kullananlardan geçer not alıyor.

Accord 2.0 Litrelik Motor

Honda, Türkiye’de bulunan vergi diliminden çok ciddi şekilde etkilenecek olmasından kaynaklı olarak 2.0 litrelik Benzinli motor seçeneğini satış listesine eklememiş. 2 Litrelik bu motorun 250 beygir güç ürettiğini de notlarım arasından buraya ekliyorum.

Honda Accord Fotoğraf Galerisi

2021 Honda Accord Fiyat ve Yakıt Tüketimi

Honda Accord Donanım Özellikleri

Accord’a dışarıdan baktığımızda ön ızgara, kaput üzerinde yer alan metal çıta ve led farlar dikkatleri çekiyor. Özellikle metal çıtanın ciddi bir Exclusive özellik kattığını söylemem gerek. Kaput üzerinde bulunan çıta aynı zamanda farlar ile birleşiyor ve ön tarafta güzel bir uyum yakalanmış. Accord’un iki donanım seçeneyi bulunuyor. Bu donanım seçeneklerinden EXECUTIVE modelinde 18″ boyutunda jantlar gelirken EXECUTIVE+ modelinde ise 19″ jantlara yer verilmiş.

Kokpit bölümünde ise önceki versiyona göre opsiyonel olarak sunulan bazı donanım seçeneklerinin pakete standart olarak dahil edildiğini görüyorum. Ön konsolda bulunan 8 inçlik multimedya ekran , Elektronik destek asistanları (adaptif hız sabitleyici, şeritte tutma asistanı, ön-arka trafik destekleri) ön plana çıkıyor.

Honda Accord EXECUTIVE+ paketinde aşağıdaki donanım özellikleri standart paket haricinde ekleniyor;

  • Premium Ses Sistemi  ve 10 Adet hoparlör
  • Kör Nokta Uyarı Sistemi
  • Çapraz Trafik Uyarı Sistemi
  • Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi
  • Isıtmalı Arka Koltuklar
  • Elektrikli Sürücü Koltuğu (8 yönlü, 2 hafızalı)
  • Uzaktan Motor Çalıştırma
  • Kablosuz Şarj – ( Qi entegre cihazlar )
  • Yan Ayna Otomatik Eğilme Özelliği
  • Dış Kapı Kolu Aydınlatması
  • Krom Dış Kapı Kolları
  • Karartılmış Arka Camlar
  • Çift Egzoz Çıkışı
  • 19″ Alüminyum Alaşımlı Jantlar

2021 Honda Accord Türkiye Fiyatı

Honda 16 Ekim 2021 tarihinde düzenlenecek lansman ile satışa sunmayı planladığı 2021 Honda Accord 1.5 Litre CTV aracı en düşük anahtar teslim fiyatı 540.000 TL olarak açıkladı. Aracın bir üst paketi olan Executive+ ise 561.000 TL den satılacak. Lansman’a özel bir indirim olup olmayacağı henüz belli değil.

 

Honda Accord Fiyatları

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir