2015 WV Passat Nasıl Olacak ?

Yeni teknolojiler ardı ardına piyasa çıkmaya başladığı bugünlerde ne kadar elektrikli araçlar gündemde olsa da otomobil devleri halen dizel ve […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 6 Temmuz 2014 saat 19:01

Yeni teknolojiler ardı ardına piyasa çıkmaya başladığı bugünlerde ne kadar elektrikli araçlar gündemde olsa da otomobil devleri halen dizel ve benzinli araçları geliştirmeye, onları otomobil severlerle buluşturmaya devam ediyor. WV grubun ardı ardına çıkardığı otomobillerin arasına yeni Passat’ta katıldı. Peki 2015 WV Passat Nasıl Olacak ?

volkswagen-2015-passat-04Volkswagen grubun, sedan sınıfında en konforlu araçlarından biri olan Passat’ın 2015 modelini otomobil severlerin beğenisine sunuldu. Önceki modelden 85 kg daha hafif ve %20 oranında daha ekonomik yakıt tüketimi sunan 8.nesil Passat, yenilenen hatları ile dikkati üstüne çekmeyi başarıyor. B7 olarak adlandırılan bir önceki kasaya göre 2 mm daha kısa olan otomobil, yenilenen MQB platformuyla beraber daha esnek bir şasiyi bünyesinde barındırıyor.

MQB Nedir ?

Volkswagen’ın ilk kez Golf 7 modeli ile kullanmaya başladığı MQB (Modular Transversal Matrix), enlemesine yerleşimli motorlar için modüler platform yönetimidir. A0′dan B’ye kadarki tüm segmentlerde kullanılabilen MQB, otomobilin hafif olmasında çok büyük katkı sahibi. B8’in bagaj hacmi B7′ye nazaran 21 litre daha arttırılarak 586 litre çıkarılmış. Benzinli modellerde 1.4 TSI 125 beygirden, 2.0 TSI 280 beygire kadar motor seçenekleri sizi bekliyor. Dizel modellerde ise 1.6 TDI 120 beygirden başlayan motor seçenekleri 2.0 TDI 237 beygir seçeneği ile son buluyor. Toplam 9 farklı motor seçeneği sunan Passat tarihinde ilk kez kullanılan plug-in hyrbid özelliğine de yer verilmiş. 1,4 litre hacminde 154 beygir ve 107 beygirlik elektrik motoruna sahip model, sadece elektrik motoru kullanıldığında 50 kilometre yol kat edebilme yeteneğine sahip.

volkswagen-2015-passat-02

Göstergeler Dikkat Çekici

B8′in tüm motor seçeneklerinde start-stop (dur kalk) sistemi standart geliyor. Üç barlı ön ızgarası ve LED ışıklarıyla şık bir görünüm sunan yeni nesil Passat’ın iç mekanı da oldukça sürüş kalitesi ve konfor ile donatılmış . Passat’ın hız göstergelerinin bulunduğu kadranın ortasındaki Active Display Information adı verilen dijital gösterge bir önceki versiyonundan çok daha işlevsel hale getirilmiş. Sürücülerin navigasyon takibi yapabilmesine olanak sağlayan sistemde araca ait tüm bilgileri anlık olarak takip edebilmeniz mümkün. Satış fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi henüz belli olmayan 2015 model Volkswagen Passat ile ilgili kapsamlı bilgiye ise Paris Otomobil Fuarından ulaşabileceğiz.

volkswagen-2015-passat-01

volkswagen-2015-passat-05

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir