2016 Nissan Maxima SR: 4 Kapılı ve Spor

Nissan Maxima SR Lükse Önem Veriyor Herkes kendini iyi yönde değiştirebilme ve daha iyiye ulaşabilmek için boğuşuyor. Bunun yeni Nissan […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 9 Eylül 2015 saat 10:00

Nissan Maxima SR Lükse Önem Veriyor

Herkes kendini iyi yönde değiştirebilme ve daha iyiye ulaşabilmek için boğuşuyor. Bunun yeni Nissan Maxima SR ile ne ilgisi var diyebilirsiniz. Nissan, 1988 yılından beri üretilen ve 4 kapılı bir sedan spor modeli olan Maxima’yı 2016 yılında daha iyiye taşıyabilmek için spor özelliklerinin yanı sıra lüksü de artırmayı düşünmüş.

2016 Nissan Maxima SR

Sekizinci nesil olarak üretilen Nissan Maxima SR yeni serisinde düşüncelerini gerçekleştirebilmek için iç tasarıma önem vermiş ve gayet şık bir iç kabine sahip. Özellikle SR ve Platin olmak üzere bu iki modelin sınıfının en iyilerinden olduğunu belirtmek hiç de zor değil. Araç içindeki soft dokunuşlar, deri dikişlerinin oluşturduğu detay, İtalyan yapımı olan Alcantara süet, ahşap ve mat kaplamaları ile oldukça etkileyici bir ortam oluşturulmuş.

 

Sınıfının Lideri V6 Motor

Nissan verdiği 4DSC sözü için takviye VQ35 V6 sürümüyle birlikte kendi sınıfı içerisinde lider özelliklere sahip olduğunu iddaa etmekten de geri kalmıyor. 3.5 litrelik motoru toplamda 300 beygir ile litre başına 86 beygir gücü vardır. Son nesil VQ35 V6 parçaların %60 güç arttırımı için yenilenmiştir. 6,400 rpm devir aralığında yüksek beygir gücüne ulaşıyor.

Maxima SR V6 Motor

Nissan Maxima SR‘nin yeni motoru kendinden önceki modellere göre daha güçlü olduğu için kulaklarınızı rahatsız edecek kadar gürültü çıkartması muhtemel bir sorun gibi görülebilir. Ancak yeni “Bose Aktif Gürültü İptal Teknolojisi” motorun tatsız ve rahatsız edici seslerinizi minimum seviyede indirerek araç içerisinde seyahat edenleri  rahatlatıyor ve daha tok bir ses çıkmasını sağlıyor. Bu sistemi uçaktaki gürültü önleyici kulaklıklara benzetebilirsiniz , kötü sesleri bastırmak için aküstik zıt tonlar kullanılıyor ve bu sayede ses düzeyleri dengeleniyor. Eğer daha keskin bir gaz tepkisi , agresif iletim ve ağır bir direksiyon tercihi istiyorsanız spor moduna alarak motorun sesini de kapamış olursunuz. Normal seyir hızlarında, egzoz ve emme sesleri fark edilir derece de azalmış olacaktır.

Artık dört kapılı spor otomobiller için hala ön yargılı mısınız ? Maxima yeterince hızlı ve çevik görünmüyor mu ? Yeni Maxima daha sağlam güçlü ve agresif duruyor gerçekten. Kolay manevralar , rahat bir sürüş keyfi için şasi ile uyumlu yapılmış. Nissan paketleri ve opsiyonel fiyatları gayet uygun tutuyor, 2016 Maxima için satış stratejisini bu bağlamda gelişeceği ön görülüyor. Ek özellikler ile birlikte fiyatlar değişiyor. Henüz Türkiye için net bir satış fiyatı belirlenmediği için bir bilgi paylaşamıyoruz. Daha net bilgiler elimize ulaştığında sizlerle paylaşacağız.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir