2017 Volkswagen Tiguan Geliyor

Tamamen yenilenen 2017 Volkswagen Tiguan’ın daha önceden bilgisayar destekli tahmini görüntüleri çizilmiş ancak kesin bir ipucuna yada resmi bir açıklamaya […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 6 Eylül 2015 saat 21:38

Tamamen yenilenen 2017 Volkswagen Tiguan’ın daha önceden bilgisayar destekli tahmini görüntüleri çizilmiş ancak kesin bir ipucuna yada resmi bir açıklamaya ulaşılamamıştı. Volkswagen Tiguan, fotoğraf çekimleri sırasında tamamen kamuflajsız olarak objektiflere yakalandı.

Volkswagen Tiguan

Yeni jenerasyon kompakt SUV modeli Tiguan için pazarlama materyalleri çekimi yapan Volkswagen, tamamen yeni Tiguan’i 2 hafta sonra gerçekleşecek Frankfurt Otomobil Fuarı’nda dünyaya tanıtacak.

Daha Keskin Hatlar

Yeni VW Tiguan, artık daha keskin hatlara sahip. Ayrıca mevcut jenerasyon modelden daha lüks görünen yeni Tiguan, mevcut modelin sıkıcı ve yuvarlak hatlarından kurtulmuş gibi görünüyor. Yeni VW Tiguan, Ford Kuga, Toyota RAV4, Mazda CX-5 ve Nissan Qashqai gibi dişli modellere rakip olacak hatta Qashqai den hayli fazla kullanıcı çalacak gibi duruyor.

Volkswagen’in 2013 yılında Şangay Otomobil Fuarı’nda sergilediği SUV konsepti Cross Blue ile benzer tasarım çizgilerine yer verdiği anlaşılıyor.

Volkswagen Tiguan Özellikleri

Yeni Tiguan için 3 farklı versiyonun üretileceğini belirten Volkswagen yetkilileri, (resimlerde görülen) 5 koltuklu standart kasa tipi, “Tiguan Long” ya da “Tiguan +” olarak adlandırılması beklenen daha uzun 7 koltuklu ve BMW X4 benzeri daha sportif bir 5 koltuklu Tiguan coupe versiyonlarını üretecek. İlk olarak standart 5 koltuklu model satışa çıkacak, diğer 2 versiyon ise 2017 yılına kadar yollarda olacak.

Volkswagen Grubu’nun en güncel platform MQB’yi kullanacak yeni Tiguan’da en son Golf motor seçenekleri konumlandırılacak. Tiguan TSI ve TDI motor seçenekleri ile satışa sunulacak. Volkswagen’in Tiguan GTE hybrit modelini de üretmeyi düşünüyor. Volkswagen tiguan yakıt tüketimi konusunda henüz bilgi bulunmazken mevcut modellerinden farklı bir tüketim sergilemeyecek gibi duruyor. Bunun nedeni ise hem aynı mevcut motor ile geliyor olması hem de yeni modellerin ağırlık olarak aynı oranları taşıyor olması olarak nitelendiriliyor.

Volkswagen tiguan kullanıcı yorumları olarak ülkemizde en çok konuşulan araçlardan birisi. Özellikle en yakın rakibi olan Qashqai kullanıcıları tarafından pek sevilmiyor.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir