2018 Kia Stinger Artık Hazır

Genel Bakış Kia’nın en ünlü ve geciken modellerinden olan Kia Stinger bol bol yayınlanan casus fotoğraftan sonra tanıtıma hazırlanıyor. Kia’nın […]

2018 Kia Stinger Artık Hazır
22 Ocak 2017

Genel Bakış Kia’nın en ünlü ve geciken modellerinden olan Kia Stinger bol bol yayınlanan casus fotoğraftan sonra tanıtıma hazırlanıyor. Kia’nın […]

http://https://www.youtube.com/watch?v=rw2LwIuK8r8
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 19 Ağustos 2020 saat 12:24

Genel Bakış

Kia’nın en ünlü ve geciken modellerinden olan Kia Stinger bol bol yayınlanan casus fotoğraftan sonra tanıtıma hazırlanıyor. Kia’nın en hızlı, en lüks ve en pahalı modeli olacak. 4.83 metrelik Kia Stinger 2017 Genesis G80 modeline dayanan bir platform üzerine kurulu, arkadan çekişli otomobil önde MacPherson süspansiyon kolu ve arkada multi-link süspansiyona sahip. Boyutları sedan sınıfındaki BMW 4 Serisi Gran Coupe ve BMW 6 Serisi Gran Coupe arasında yer alıyor. Kaputun altında, 3.3 litrelik çift turbo beslemeli V6 motoru, 365 beygirlik (370 PS) güç üretiyor ve Kia Stinger 510 Nm tork ile 8 vitesli otomatik şanzımana sahip. Araçta üzülebilirsiniz ancak manuel şanzıman seçeneği yok.Kia Stinger 5.1 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor ve aracın maksimum hızı saatte 269 km.

Kia Stinger Motor Seçenekleri

Üretici marka daha yumuşak bir Kia Stinger versiyonunun 2018 yılının başında çıkacağını açıkladı. Buna göre 2.0 litrelik dört silindirli bir turbo şarjlı motora sahip olacak bu hafif model, 252 beygirlik (255 PS) güç çıkışı ve 353 Nm sunacak. Kia, verimlilik odaklı bir turbo dizel seçeneği hakkında henüz bilgi vermedi. Tork vektörleme teknolojisine sahip dört çekişli sürüş sistemi ise az önce bahsettiğim 3.3 litrelik ve 2.0 litrelik her iki motor için de geçerli.

İç Tasarım

KIA, Stinger GT’nin içerisinde de tarihinin en pahalı modeline uygun bir işçilik ve malzeme kalitesinin yer veriyor. Döşeme materyalinde ultra yumuşak Nappa derisinin kullanıldığı modelde, koltuklara oturup deri kaplama direksiyonun başına geçtiğinizde ilk bakışta klasik bir KIA hissiyatını uyandırabiliyor.

Lakin kokpitin merkezinde konumlandırılan ekranda yer alan tur zamanı, motor ve yağ sıcaklığı gibi değerlerin gösterilmesi kullanıcısını bir performans modelinin içerisinde olduğunu hissettiren ögelerden. Merkezde yer alan multimedya ekranıyla birlikte Head-up display bölümünden; anlık hız navigasyon bilgileri, ses ayarı, hız sabitleme ve kör nokta uyarı sistemlerinin bilgilerini almak mümkün. Ses sistemi kısmında da kullanıcıları tatmin edecek bir sistemin Stinger GT dahilinde yer aldığını söyleyebiliriz. Harman/Kardon‘un premium müzik sistemine yer veren KIA, 720 wattlık sistemi yüksek kaliteye sahip 15 adet araç içi hoparlörle tamamlıyor.

2011 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkarılan GT Konseptinden esinlenen yeni Kia Stinger seksi bir dış görünüşe sahip. Konsoldaki yuvarlak hava girişleri, multimedya sisteminin yapışkan-dokunmatik ekranı stil açısından lüks sınıf izlemini veriyor.

Stinger da fiyatlandırma henüz belli değil ancak sol ve sağdan sürüşlü piyasalar için ilk teslimatlar 2017 sonbaharında gerçekleşecek. Kia, 2017 Detroit Otomobil Fuarı’nda Stinger ile ilgili daha fazla detayı açıklayacak.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir