2020 Volkswagen e-Up Satışa Sunuldu

Volkswagen firması elektrikli araç pazarındaki yerini en düşük modelinden giriş yaparak başlattı.

2020 Volkswagen e-Up Satışa Sunuldu
2 Şubat 2020

Volkswagen firması elektrikli araç pazarındaki yerini en düşük modelinden giriş yaparak başlattı.

http://
https://youtu.be/uEzomUm7S_w
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 25 Haziran 2020 saat 14:33

HerkesVolkswagen’in amiral araçlarından biri olan VW Golf-E yi bekleye dursun Volkswagen firması elektrikli araç pazarındaki yerini sağlam tutmak için en düşük segment ve modelinden giriş yaparak başlattı. Yenilenen e-Up! Volkswagen’in en uygun fiyatlı elektrikli aracı olarak İngiltere pazarında satışa sunuldu.

Araca dışarıdan baktığımızda bir önceki versiyonuna göre tamponlara yerleştirilen C şeklindeki LED gündüz farları dikkatleri hemen çekiyor. Ayrıca 2019 da Golf’ün Sarı lansman rengini de gövdesine yerleştiren E-Up A Segment kategorisinde kendinden elektrikli menzili ile de oldukça söz ettirecek gibi gözüküyor. Arka tarafa doğru küçük çizgi ve gölgeler ile araca büyük bir araçmış izleni verilmiş olsa da bu aracın ortalama 3 kişilik olduğunu söyleyebiliriz =) Aracın arkadasında da yine Led stop farlarına yer veren Volkswagen tasarımcıları Lupo dan alışık olduğumuz dik ve cam şeklinde konumlandırılmış bagaj kapağı tasarımını bu araçta kullanmışlar.

2020 Volkswagen E-Up Fiyat Performans

19.695 £ Sterlin’den başlayan fiyatlar ile satışa sunulan 2020 Volkswagen e-Up! Volkswagen e-Up’ın elektrikli, pil kapasitesini 18.7 kwh’den 32.3 kwh’ ye yükseltti. Bataryada lityum iyon malzeme kullanıldığını da belirtmekte fayda var.

Menzil mesafesini 134 km’den –> 256 kilometreye çıkartan 2020 VW e-Up! Elektrikli , hava sıcaklığına ve sürüş stiline bağlı olarak menzil mesafesini daha da yükseltebiliyor. Eco ve Eco + adından iki farklı ekonomik sürüş modu sayesinde de tüm tüketimleri kontrol altında tutmak mümkün. 30 dakikalık hızlı şarj ile yaklaşık 100 km ve 6 saatlik uzun şarj ile 256 km lik yol yapılabiliyor.

E-Up İç Tasarım

Aracın içinde bulunan telefon bağlantısı sayesinde araçtaki multimedya ekranı yerine telefonunuzu konumlandırabiliyorsunuz. Böylece aracın tüm bilgilerine ve multimedya özelliklerinin kontrollerine telefonuz üzerinden ulaşıp değişiklikleri buradan yapmak mümkün. Yeni passat modellerinde orta alandaki elmas şeklinde alan burada da karşımıza çıkıyor. Tek farklılık Passat da ekran olan yer vurada klima ve radio kontrolleri ile donatılmış durumda.

0-100 km/s hıza 11.9 saniyede ulaşabilen yeni model, maksimum 130 km/s hız yapabiliyor. Yenilenen modelin diğer özellikleri arasında :

  • C şekilli gündüz sürüş farları
  • 15 inçlik tekerlekler
  • akıllı telefon entegrasyonu
  • ısıtmalı ön koltuklar
  • ısıtmalı elektrikli ayarlanabilir yan aynalar
  • ısıtmalı ön cam
  • klima
  • yağmur algılamalı silecekler
  • seyir kontrolü bulunuyor

Volkswagen E-Up hakkında daha fazla teknik veriye ulaşmak için buradan detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir