2018 Citroen C3 Aircross SUV Özellik ve Fiyat

Yeni SUV 2018 Citroen C3 Aircross  Her geçen gün compact SUV de bir model daha aramıza katılıyor. En yeni oyuncumuz ise […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 19 Ağustos 2017 saat 18:09

Yeni SUV 2018 Citroen C3 Aircross 

Her geçen gün compact SUV de bir model daha aramıza katılıyor. En yeni oyuncumuz ise Citroen’ in yeni suv modeli 2018 Citroen C3 Aircross oldu. 2018 Citroen C3 Aircross fiyatı belli oldu. Sırayla Avrupa ülkeleri ve Türkiye’de de satışa sunulacak olan model, bir önceki seride kullanılan C3 Picasso modelinin yerine geldi.

Citroen C3 Aircross

Motor Seçenekleri

PureTech ve BlueHDi üniteler ile piyasada olacak C3 Aircross ile benzinli motorlar seçeneklerinde 110 hp ve 130 hp , dizel motor seçeneklerinde ise 90 ile 120 hp arasında güç üreten motorlar ile satışta olacak. Daha önce açıklandığı gibi önden çekişli bir model olan 2018 Citroen C3 Aircross, Peugeot modellerinde gördüğümüz Grip Control çekiş sistemi özelliğine de ayrıca sahip olacak. Aracın 2018 yılında bu motor seçenekleri ile Türkiye’de olması bekleniyor. Türkiye de satılmaya başladığında buradan modelin yakıt tüketim seçeneklerini bulabilirsiniz.

Tasarım ve İç Mekan

İç mekanda koltuk teknolojisini MPV sınıfından alan C3 Aircross kaydırılabilir arka koltuklara sahip. Bu özellik sayesinde arkadaki yolcular kesinlikle diz mesafesi gibi bir konu ile mücadele etmek durumunda kalmıyorlar. Kısa kaput, yüksek tavan sayesinde yükseksek oturma konumu ve kısa çıkıntılar ile modelin çevikliğini vurgulanmış duruyor. Orta bölümde küçük eşyalarınız ve cep telefonları için bir alana sahip olan 2018 Citroen C3 Aircross, ayrıca android destekli telefonlar için kablosuz şarj özelliği ile de sunuluyor. En yakın rakibi Nissan Juke’ tan 15 mm daha uzun ve 75 mm daha yüksek olan C3 Aircross, 410 litre bagaj hacmi ile sınıfında oldukça iyi bir seviyede diyebilirim. Arka koltukları yatırdığınız zaman ise bagaj hacmi 1289 litreye çıkıyor.

C3 Aircross Nasıl Buldum?

C3 Aircross diğer Citroen modellerine göre biraz daha düşük teknolojiye sahip olabilir. Çünkü iç mekanda kullanılan malzemenin kaliteli olmasının yanı sıra orta konsoldaki 9 inc ekranlı multimedya ekran ve adaptive sürüş ekranının haricinde diğer göstergelerin manuel olduğu olduğunu göyüyoruz. Fransız üretici tasarım konusunda çok ciddi aksiyonlar almış olsa da teknoloji konusunda benden iyi not alamadı diyebilirim. Burada biraz teknolojiyi baltalamış olsam bile park asistanı oldukça başarılı. Ancak bu seçenek opsiyonel olarak alınabiliyor tabi ki.

Tocuh, Feel ve Flair olarak üç farklı donanım seçeneği ile satışa sunulacak 2018 Citroen C3 Aircross, ingilterede şu anda 15 bin Sterlin’den başlayan fiyatlara satışa sunuldu. C3 Aircross Türkiye fiyatları da merakla bekleniyor. Tahminen 90 bin TL civarında satışa çıkması bekleniyor. C3 Aircross hakkında fikirlerinizi ve yorumlarınızı paylaşmanızı rica ediyorum.

2018 Citroen C3 Aircross Resim Galerisi

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir