2020 Seat Leon yenilenen özellikleri ve fiyatı

2020 Seat Leon Karşımıza Çıktı 2020 Seat Leon 4. nesili ile karşımıza çıktı. Seat firmasının özellikle Volkswagen grup altındaki en […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 25 Haziran 2020 saat 14:27

2020 Seat Leon Karşımıza Çıktı

2020 Seat Leon 4. nesili ile karşımıza çıktı. Seat firmasının özellikle Volkswagen grup altındaki en önemli araçları arasında bulunan Seat Leon üretimine başlandığı günden bu yanan 2 milyon’un üzerinde satış rakamına sahip ender araçları arasında.

2020 Seat Leon

Leon Dış Tasarım

2020 Seat Leon markanın grup çatısı altında bulunan Golf ile aynı platformu paylaşıyor. 4. Nesil 2020 Seat Leon dışarıdan bakıldığında önceki nesline göre çok daha keskin hatlar ile karşımıza çıkıyor. Bu keskin hatlara rağmen Leon kendi tasarımından da ödün vermemiş diyebilirim. Ön kısımda bulunan Led gündüz farları aracın yanlarında bulunan çizgiyi ön kısımda tamamlıyor ve genişletilen ön ızgara ile alt tarafta bulunan siyah parçalar ile sportif çizgisinde kalmış gözüküyor.

Aracın arka kısmında ise dikkatleri ilk çeken şey stop farlarının bagajın tamamında yer alması ile tek bir çizgi şeklinde birleştirilmiş olması. Bu tasarıma 2020 Seat Leon da katılmış gözüküyor. Aracın spor görüntüsünü tamamlayabilmek için tamponda çift taraflı egzoz çıkışları (sahte) kullanılmış. Kapı kollarında yere doğru ışıklandırmalar konularak kullanıcıya gece görüşü sağlanmış. Yine arka tarafta artık Grup içinde görmeye alıştığımız ve Arteon ile başlayan Bagajın Üzerine isim yazma uygulamasını görüyoruz.

Leon İç Tasarım

2020 Seat Leon önceki nesline göre bir miktar daralsa da aks mesafesi ile birlikte uzunluğu önemli ölçüde arttırılmış. Bunun da iç mekanda özellikle arkada oturan yolcular için daha fazla diz mesafesi ve bagaj alanında genişleme olarak yansıyacağını düşünebiliriz. 2020 Seat Leon’un station wagon karoser yapısına sahip Leon ST versiyonunda ise 617 litrelik bagaj hacmi rakipleri arasında en iyi bagaj hacmine sahip araçlardan biri olmasını sağlayacak.

2020 Seat Leon

Leon’un kokpit bölümüne baktığımızda 10,25 inçlik dijital sürücü ve 10 inçe kadar uzayan multimedya ekranının merkezinde şekillenen bu bölümün gece sürüşlerindeki en büyük destekçisi ise yeni ambiyans aydınlatma sistemi olacak. Seat mühendisleri bu özelliği daha da anlamlı kılmak adına güvenlik destekleri arasında yer alan kör nokta uyarı ve şerit değiştirme sistemleriyle bir araya getirmeyi tercih etmiş.

Olası kaza senaryolarının önüne geçmesi adına uyarı anında sarı renkle yanıp sönmeye başlayan aydınlatma sistemi bu sayede problemin gözden kaçırılmasına olanak tanımıyor. Sürüş modlarına göre de farklı karaktere bürünen bu dinamik ışık paketinin üst seviye donanımlarda standart olarak sunuluyor

2020 Seat Leon‘un İç mekanına baktığımızda yine Seat’ın bağlı olduğu grup içindeki bir başka marka olan Audi A3 ile benzer bir konsol tasarımı ile karşılaşıyoruz. Yeni Seat Leon burada yer alan ve Full Link adı verilen multimedya sistemi ile Apple Car Play ve Android Auto gibi mobil yazılımlara tam uyumluluk sağlayarak araç içi bağlanılırlık işlerini kolaylaştırmak istiyor.

Seat Leon Motor seçenekleri ;

  • 1.0 litre 110 beygirlik benzinli motor
  • 1.5 litre 150 beygirlik benzinli motor
  • 2.0 litre 150 beygirlik dizel motor
  • 1.4 litrelik hibrit motor ( Bu motor 60 km menzili aşabilen 13 kw güç üretebilecek)

Seat Leon yenilendiğinde beklentiler hemen bir diğer model olan Cupra’ya kayar. Cupra modeli de beklemeye geçmek için bu yılın yaz aylarında satışa sunulması beklenen Yeni Seat Leon’un ayrıca Cupra spor versiyonu ile de vitrinlerdeki yerini alması bekleniyor.

2020 Seat Leon  ülkemize girişinden itibaren yine USD nin belirsizlikte olmasını da göz önüne alırsak giriş fiyatının 200 bin TL den başlaması bekleniyor. Üst paketlerde ise 300 bin TL ye varan bir fiyat bandına gelinebilir. Tüm Seat Leon Modellerini görmek ve yakıt tüketimlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir