Mercedes E Serisi E220D Exclusive 2017

Mercedes E serisi yeni kasa olarak karşımıza sonunda çıktı. Yeni mercedes E serisi bu haliyle daha rekabetçi bir araç olmayı […]

2021 Mercedes E Serisi
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 10 Nisan 2022 saat 14:02

Mercedes E serisi yeni kasa olarak karşımıza sonunda çıktı. Yeni mercedes E serisi bu haliyle daha rekabetçi bir araç olmayı planlıyor. Mercedes E serisi kendinden sınıfça büyük olan S serisi ile C serisi arasında sedan yapısı ile ailenin diğer üyelerine çok bener özellikler ve yapıyı taşıyor.


Mercedes E Serisi önden bakıldığında  aynı formu kullanılan diğer mercedes modellerine oldukça fazla benzediğini söylemek gerekiyor. Özellikle Exclusive modellerinde klasik mercedes yıldızını panjur yerine kaputun üstünde görmek mümkün. Bunun haricindeki diğer modellerde ise yeni tip spor panjur kullanılıyor.

Yeni E Serisi‘ne yandan baktığımızda ise bir önceki nesile göre daha yuvarlak harlar görüyoruz. Bir önceki nesile göre en belirgin fark ise 65mm uzayan aks mesafesi oluyor. Uzayan aks mesafesi Mercedes E Serisi’ni daha uzun ve geniş bir araç gibi heybetli gösterirken iç mekanda da ferahlık sağlıyor.


Mercedes E Serisi’nin arka kısmına baktığımızda S ve C serilerinin bir çok belirgin özelliklerini taşıdığını söyleyebiliriz. Krom çıtalar, farlar ve egzos çıkışları neredeyse aynı kullanılmış. Aracın arkadasında E220D yazmıyor olsa Yeni E Serisi‘ni diğer serilerden ayırmak oldukça zor oluyor. Bagajda 540 litrelik bir yükleme alanı sunuluyor. Bir kaç valizi rahatça sığdırabilirsiniz. Yeni E Serisi’nde rant flat lastikler bulunduğu için Mercedes E Serisi’nin bagajında sadece tamir kiti bulunuyor. Bu nedenle yedek lastiğin olduğu bölümde de saklama alanı sunuluyor. Dilerseniz bu alanı da kullanabilirsiniz.

Mercedes E Serisi  İç Mekan

Mercedes E Serisi arka koltuklarına baktığımızda ön koltukların yapısı nedeni ile oldukça iyi bir diz mesafesine sahip. Ortalama 1.78 bir yetişkin arka koltuğa oturduğunda ise alçalan tavana rağmen arka tarafta 5 parmaklık bir boşluk olduğunu söyleyebiliriz. 3. yolcu için durum biraz sıkıcı bir hal almış diyebiliriz. Shaft tüneli nedeni ile oldukça daralan bir orta oturma pozisyonu söz konusu. Bu nedenle aslında arka koltuğu 2 kişilik gibi düşünebilirsiniz.


Arka koltuklarda orta alanda bulunana havalandırma donanımana ek olarak Mercedes E Serisi Exclusive modelinde her iki yolcu koltuğunda özel ısıtma sistemi mevcut. Bunlara ek olarak her iki arka camda özel bir perde mevcut.

Mercedes E Serisi Sürüş Deneyimi

Sürücü koltuğuna oturur oturmaz 12.2 inclik iki adet dijital ekran ile karşılaşıyorsunuz. Bunlardan birisi sürücü ve göstergeler diğeri ise orta alanda bulunuyor. Sürücü pozisyonundaki göstergeler için Yeni E Serisi size 3 farklı tema ve yerlerini istediğiniz gibi değiştirebilme fonksiyonu sunuyor.


Multimedya ekranının dokunmatik olmadığını söylemek gerekiyor. Bu sistemi command sistemi ile kontrol edebiliyorsunuz. Bu sistemi C ve E serilerinde daha önce konuşmuştuk. Ancak bu araçta diğer sistemlerden ayıran en güzel özellik direksiyon üzerine konumlandırılan dokunma algılayan küçük düğmeler. Bu düğmeler sayesinde sağa sola aşağı ve yukarı bir dokunmatik ekran kullanırcasına rahatlıkla gezebiliyorsunuz.

Yeni E Serisi multimedya sistemini kullanmak diğer sistemlere göre birazcık zor diyebiliriz. Kullanımını öğrenmek biraz zaman alıyor. Kullanılan malzemenin S ve E serisi arasında olduğunu söylemek mümkün. Küçük eşyalarınız için oldukça fazla eşya gözü bulunmakta. Kol dayama içinde de olduka fazla yer bulmak mümkün. Standart donanıma ek olarak Yeni E Serisi‘nde biraz daha ücret ödeyerek ön koltuklarda ısıtma sisteminin haricinde koltukları soğutma sistemini de almanız mümkün.

Mercedes E Serisi Motor

Yeni E Serisi‘nin kaputu altında 2 litrelik 4 silindirli turbo beslemeli dizel bir motor bulunuyor. Bu motor 194 beygirlik güç ve 400 nM lik bir tork üretiyor. 1.7 tonluk bu devasa araç 194 beygirlik güçle hiç küçümsenmeyecek bir şekilde güçlü ve performanslı olduğunu söylemem gerekiyor. Aracın arkadan itişli olduğunu burada hatırlatmakta fayda var. Motorun gücü 9 kademeli şanzıman tarafından arka tekerleklere aktarılıyor. Şanzımanın geçişlerinin oldukça sarsıntısız olduğunu söylemem lazım. Dizel motorun yoğun bir sesi olsada hiç bir şekilde yalıtımdan geçip iç mekanda sizi rahatsız etmiyor.

Mercedes E Serisi Otomatik Park Sistemi

Yeni E Serisi‘nin piyasada bir çok benzeri olan park sistemlerinden çok daha iyi bir sisteme sahip olduğunu söyleyelim. Bir çok sistem sizin vites değiştirmenizi v.b. konuları sizden beklerken Mercedes E Serisi tüm işlemleri kendisi yaparak sizi bu yükten kurtarıyor. oldukça da iyi part ediyor diyebiliriz.

Buna ek olarak hız sabitleyicisi ve otoyolda öndeki aracı takip et modlarınında mükemmel çalıştığını ekleyelim. Bu modlar sayesinde özellikle kalabalık araç trafiğinin olduğu yollarda Mercedes E Serisi ni bırakıyorsunuz kendi zaten gidiyor.

Mercedes E Serisi  Yakıt Tüketimi

Bayram tatili nedeni ile istanbulda yoğun olmayan genel trafikte 230 km lik mesafede yaptığımız testler sonucunda Mercedes E Serisi E220D 100 km de ortalama 7.9 litrelik tüketim elde etti. Günlük kullanımına baktığımızda ise 5.2 litrelik son kullandığımız günün ortalamasını verebiliriz.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir