2017’nin En Çok Satan SUV Modelleri

En Çok Satan SUV Modelleri Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) bu yılın ilk 5 ayında 2017’nin En Çok Satan SUV Modelleri açıkladı. SUV […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 24 Haziran 2017 saat 14:32

En Çok Satan SUV Modelleri

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) bu yılın ilk 5 ayında 2017’nin En Çok Satan SUV Modelleri açıkladı. SUV Listesinin ilk 10 sırasında tanıdık bir modeller yer alıyor. Geçtiğimiz yıl yaptığımız araştırmada en az yakan SUV araçlarını incelemiştik.

İlk 5 ay boyunca büyük beklentiler ile satışa çıkan Fiat Freemont sadece 1 adet satış gerçekleştirdi ve listenin en sonunda yer aldı. Sondan birinci ise 2 adet ile Bentley Benteyga.Sondan ikinci sırada ise 4 adet ile Ssangtong Rodius, 65.sırada ise 4 adet ile Toyota Land Cruiser bulunuyor. Bu araçlar genel olarak yakıt tüketimleri ile de en son sıralarda yer alsalarda satış adetlerinin düşün olmasının en büyük nedeni vergi dilimlerinden kaynaklanıyor.

En çok Fiyat mı Özellikli mi Etkiledi?

2017’ de en çok satan suv modellerinin ilk 10 arabasına baktığımızda ise şaşkınlık yaratacak isimler yer alıyor. Bu araçlar hem fiyat hem de yakıt tüketimleri ile genel olarak tüketicinin beğenisini toplamış vaziyetteler. 2017’ de en çok satan SUV modelleri arasında Opel Mokka, Kia Sportage, Honda CR-V ve Renault Kadjar ilk 10 içinde alt sıralarda olan ancak sene sonunda kampanyalar ile yukarı çıkması beklenen araçlar. Bu araçlardan Honda CR-V ne yazık ki hala 2016 modeller ile ilerlerken listenin ilk sırasındaki isim oldukça sürpriz yaptı diyebiliriz.

İşte Karşınızda 2017’nin En Çok Satan SUV Modelleri

2017'nin En Çok Satan SUV Modelleri

Listenin 10. sırasında yer alan Opel Mokka Compact SUV olarak sınıflandırılıyor. Aracın iç hacmi ne kadar SUV modellerinden küçük olsa da şehir içi için en uygun tercihlerden birisi oldu.

2017'nin En Çok Satan SUV Modelleri

Kia Sportage yenilenen kasası ile bu yıl dikkatleri tekrardan üzerine çekmeyi başardı. 2015 yılında satış rekorları kıran Sportage bu yılın ilk 5 ayında 1.110 adet satış rakamı ile ilk 10 daki yerini aldı.

2017'nin En Çok Satan SUV Modelleri

Honda ne kadar araç üzerinde bir yenileme yapmamış olsa da 2016 satış fiyatları ve takas kampanyaları ile dikkatleri çekmiş gibi gözüküyor. Özellikle sağlamlık konusunda kendine güvenen CR-V 1.285 adet satışla 2016 rakamlarını şimdiden geçmiş gözüküyor.

2017'nin En Çok Satan SUV Modelleri

Listenin 7. sırasında bulunan Kadjar makyajlanan kasası ile sıralamada her gün bir üst sırayı hedeflemeye devam ediyor. Fransız üreticinin hedefi ilk 5 içinde yer almak gibi gözüküyor.

2017'nin En Çok Satan SUV Modelleri

Bir diğer Fransız üretici olan Peugeot özellikle 2017 yılının başında 3008 modeli ile tüketicinin dikkatini çekmeyi başardı. 3008 hem geniş hacmi hem de teknolojik özellikleri ile beğenileri toplamaya devam ediyor. 2000 e yakın satış rakamı ile tüketicinin beğenisini toplamayı başarmış diyebiliriz.

2017'nin En Çok Satan SUV Modelleri

Hemen hemen her SUV aramasında karşımıza reklam ve pazarlamasıyla çıkan Toyota C-HR İstanbul Otomotiv fuarında olduğu gibi beğenileri üzerinde tutmayı başarmış. Özellikle arka koltuklarda oturan yolcular için ağır eleştiriler alan C-HR modeli eleştirileri bir kenara bırakarak ilk 5 deki yerini aldı.

2017'nin En Çok Satan SUV Modelleri

Hyundai Tucson 2.873 adet ile sıranın 4. basamağında yerini almış. Aracın kaslı gövdesi ve tasarımsal olarak sunduğu avantajlar ile donanım özelliklerinin bu sıradaki yerini hakkettiğini gösteren en belirgin özellikler. Buna ek olarak 2.0 litrelik motorun vergi dilimindeki yeri yüksek olsa bile bu hacimdeki bir aracını ortalama 9.5 litrelik yakıt tüketimi tüketicinin gözünden kaçmıyor.

2017'nin En Çok Satan SUV Modelleri

Doğuş Otomotiv  Volkswagen Tiguan den memnun olsa gerek. Markanın vermiş olduğu güven ve aracın konfor özelliklerine baktığımızda en çok tercih edilen SUV modelleri arasında olması şüphesiz sürpriz sayılmaz. Özellikle Zubizu kampanyaları ile araba satışlarında %10 luk bir fark yaratan Volkswagen grup yükselişe devam ediyor.

2017'nin En Çok Satan SUV Modelleri

Nissan 2014 yılında çıkardığı ve bir çok tüketicinin Nissan algısını değiştirdiği aracı olan Qashqai modeli bu yıl yenilendi. Yeni kasası çok fazla ilgi görmese bile aracın sergilediği performans ve fiyat avantajı Qashqai nin 2. sıradaki yerini oldukça sağlamlaştırmış.

2017'nin En Çok Satan SUV Modelleri

Ve geldik listenin başındaki en büyük sürprize. Renault grup ile tüketiciye ulaşan Dacia Duster gerçekten de Compact SUV olarak hem şehir içinde yakıt tüketimi hem de fiyat avantajı ile en çok tercih edilen SUV modeli oldu. ilk 5 ayda yakaladığı 5.882 adet satışla rakiplerine oldukça büyük fark atan Dacia Duster bakalım yıl sonunda da bu farkı koruyabilecek mi? Hep beraber izleyerek bunu göreceğiz.

Bu yazımızda sizlere 2017 ‘nin En Çok Satılan SUV Modellerini sıraladık. Yakıt tüketimi konusunda da oldukça başarılı çizgiler sergileyen bu SUV modelleri yıl sonunda da iyi satış rakamlarına imza atacak gibi duruyorlar. Araç tercihinizi yaparken diğer tüketicilerinde tavsiyesini bulabileceğiniz bu rakamlar umarım sizlere yardımcı olur.

 

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir