2021 Dünya da Yılın Otomobili Seçildi

Dünya’da yılın otomobili ödülünü Volkswagen Grubundan ID.4 SUV kazandı.

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 10 Nisan 2022 saat 13:56

Volkswagen ID.4, ‘2021 Dünyada Yılın Otomobili’ seçildi

Dünyada Yılın Otomobili‘ ödülü çeşitli kategorilerde dağıtıldı. 2021 Dünyada Yılın Otomobili ödülleri iki farklı ayaktan oluşan eleme sonrasında belli oldu. Yarışmada genel kategori finalinde rakipleri Honda E ve Toyota Yaris’i geride bırakan elektrikli Volkswagen ID.4, Dünyada Yılın Otomobili seçildi. Volkswagen’in ilk elektrikli SUV’u olan ID.4 aynı zamanda bu ödülü kazanan ilk elektrikli model de oldu.

 

Beğenebileceğiniz Elektrikli Araçlar

Diğer kategorilerde ise yine elektrikli araçlardan örnekler görüldü. Honda E oldu retro tasarımıyla dikkat çeken araç ‘Yılın En İyi Şehir Otomobili‘ ödülünü aldı. Özellikle iç mekandaki teknolojisi ve park manevra kabiliyeti yüksek olan Honda E henüz Türkiye de Blue Market tarafından satılıyor. Honda’nın ise Honda E modelini ne zaman getireceği bilinmiyor.

honda-e

Dünyada Yılın En İyi Lüks Otomobili Mercedes-Benz S-Serisi oldu. Bu kategoriyi Yılın En İyi Performans Otomobili ödülünü alan Porsche 911 takip etti. Tasarım konusuna yep yeni bir çizgi getiren Land Rover ise Yılın En İyi Tasarımlı Otomobili ödülünü kazandı.

 

C Segmenti SUV Araç Tavsiyeleri

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir