2013 Yeni Renault Clio Test Sürüşü

Ekim 2010’daki Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtımı yapılan konsept otomobil DeZir’in ruhunu taşıyan Yeni Clio “tutku” kavramını, heyecanı ve tarzı yansıtyor. […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 2 Haziran 2014 saat 23:39

Ekim 2010’daki Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtımı yapılan konsept otomobil DeZir’in ruhunu taşıyan Yeni Clio “tutku” kavramını, heyecanı ve tarzı yansıtyor. Enerjik çizgilerinden her ayrıntısında kendini gösteren dışa vurumcu kişiliğine kadar, her şey onun çekiciliğine katkıda bulunuyor. Sizler için 2013 Yeni Renault Clio Test Sürüşü yaptık. Bakalım yeni Clio 100 km de kaç litre yakıyor.

Yeni-Clio from Kemal Kerem Bozokluoglu on Vimeo.

 

Her Yönüyle Yeni

Tıpkı bir heykel gibi tasarladığımız Yeni Clio neredeyse insani bir cazibeye sahip bir tutku nesnesi. Kaslı bir beden gibi, aracın kavisleri konsept modelden yayılan dinamizmi ifade ediyor. Görünüşünde gözü rahatsız eden hiçbir köşe ve çıkıntı yok; sadece araca yaklaşma ve ona dokunma arzusu veren kıvrımları ve yuvarlak hatları gözü okşuyor.

Yeni Renault Clio’nun cömertliği, sınıfında bir ayrıcalık yaratıyor: Multimedya, Navigasyon, yepyeni Akustik Özel Hoparlörler, Renault Bass Reflex Sistemi ve daha pek çok özellik.

Ön Konsola Entegre 7” Dokunmatik ekran Renault R-NAV Multimedya sistemi, pratik ve teknolojik uygulamalara erişim sağlıyor: Navigasyon, Radyo, USB iPod uyumlu Audio Bağlantı Girişi ve Bluetooth® teknolojisi sayesinde eller serbest telefon bağlantısı ve müzik dinleme.

Yeni Renault motorlarında, doğrudan otomobil yarışlarında kullanılan yenilikçi teknolojiler kullanılıyor. Bu motorlar standartları değiştiriyor, eksiksiz bir sürüş keyfiyle birlikte, Yeni Clio’nun tüketim ve düşük CO2 emisyonlarında rekor kırmasını sağlıyorlar.

Yeni Clio ile birlikte segmentinde referans olacak, sürüş keyfi ve yakıt tasarrufunu bir arada sunan iki yeni motor seçeneği bulunuyor. Yeni Clio, yeni benzinli ve dizel motorlar ve ekonomik sürüş yardım sistemleri sayesinde rekor tüketim ve sürüş keyfini bir arada sunuyor.

898 cm3 hacminde 3 silindirli 90 beygirlik bu turbo benzinli motor bütün devirlerde etkin ivmelenme ve seri hızlanmalar sağlıyor. Sıklıkla vites değiştirmeleri engellemek amacıyla, maksimum torkun (135 Nm) %90’ı 1 650 d/dk’dan itibaren etkin olarak sürüş keyfinizi en yüksek seviyeye çıkarıyor. Stop & Start fonksiyonu ile donatılmış Turbo 90bg Stop& Start motoru 4,5lt/100 km düzeyine düşürülmüş iddialı bir yakıt tüketimi sağlıyor. C02 emisyonu ise sadece 105 g/km’dir.

Yeni Clio ile birlikte segmentinde referans olacak, sürüş keyfi ve yakıt tasarrufunu bir arada sunan iki yeni motor seçeneği bulunuyor. Yeni Clio, yeni benzinli ve dizel motorlar ve ekonomik sürüş yardım sistemleri sayesinde rekor tüketim ve sürüş keyfini bir arada sunuyor.

Yeni 1.5 dCi 90 bg Stop & Start tek kelimeyle sınıfının en iyisi! Karma parkurda 3,6 lt/100km tüketim ve 93 g CO2 emisyonu ve 220Nm torku ile, Yeni Clio sürüş keyfini de unutmadan çok iddialı bir yakıt tüketimi sağlıyor.

Yorumlar

Yorum Yaz