2015 Volkswagen Golf R İnceleme

2015 Volkswagen Golf R Otomobil İnceleme (Test Sürüş Yeri Arvidsjaur / İsviçre) [singlepic id=9 w= h= float=none]   Bugün sizlerle […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 8 Eylül 2015 saat 12:07

2015 Volkswagen Golf R Otomobil İnceleme

(Test Sürüş Yeri Arvidsjaur / İsviçre)

[singlepic id=9 w= h= float=none]

 

Bugün sizlerle 2015 Volkswagen Golf R’ın İsviçre’de yapılan testi hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Resimlerden de anlayacağınız gibi sürüş testi yapılan yer işviçrede bulunan yaklaşık 30 cm buz ile kaplı olan Arvidjaur gölü. Gölde test sürüşü yapmak genelde yeni bir araç hakkında bilgi vermiyor olsa da Golf’ün Süper Spor R yedinci jenerasyonun Golf VI versiyonundan ne kadar farklı olduğunu görmemize yetecek kadar bilgi alacağız.

2015-VW-Golf-R-0

Soru : Peki, ESC (Elektronik Stabilize Kontrolü) kapatıldığında kontrol sağlanabilir mi ? / Cevap : EVET

Önceki Golf R da, stabilite kontrolü frene ilk dokunulduğu anda yeniden devreye giriyordu. Bu özellik arabanın kendi kendine kaymasından hoşlananlar için çok güzel bir özellik olsa da eski moda araba kullanıcıları için pek de cezbedici bir özellik olmadığı gibi çok sıkıcı bir araç kullanımı deneyimi yaşatıyor. Bu özellik araca eklendiğinden beri yarış meraklısı bir çok genci de engellemiş oldu.

2015 Golf R’in bu eski moda ancak rallicilere özenenlerin özlediği bu yeteneğini keşfedebilmek için VW bir çok ünlü araç testi yapan gazeteciyi ve tabi ki bizi Arvidjaur gölünde bir araya getirdi. Biz de gerçek ralli yarışçıları gibi davranıp giyindik. Ayrıca gerçek ralli kuralları ve 0 ile 10 derece arasında değişen sıcaklıkla mücadele ettik. Bizlere verilen TEST araçlarına takılan çivili Lappi Kış Lastikleri yola tutuşu sağladığı gibi bizi de kızaklanmaktan ve gereksiz kazalardan oldukça iyi korudu. Belirtmemiz gerekir ki bu çivili lastiklerin kullanımı Avrupa’nın bir çok ülkesinde yasal değil!

Golf R da bulunan Direksiyon çok hızlı kontrol edilebiliyor. Bu da kolay kaçabilmeyi ve drift’i kolaylaştırıyor. Burada önemli bir noktadan söz etmekte fayda var. Bir göl üzerinde olmamız buzla kaplı olan zeminde ilerlememiz bir yana yoldaki en ufak değişiklikler bu araç içinde ön ve arka koltuklarda çok iyi düzeyde hissedilebiliyor. Aracı bu tür sürüşlerde kullanmak isteyenler için tavsiyem araç içinde süspansiyonu hissettirmeyecek özel bir sürücü koltuğu taktırmalarıdır. 2015 Golf R Audi Dizayn tarafından yapılan 290 beygir 2.0 Litre EA888 turbo dört silindir motor, pürüzsüz geçiş sağlayan 6 ileri düz vites ve Haldex All Wheel Dirve  debriyaj sistemi ile ihtiyacınızdan fazla gücü size sunuyor. Haldex debriyaj önden arkaya doğru tork gönderen bir sistemdir. Fren kontrolü ise aracın rahat bir şekilde akışkan olmasını sağlar. ESC modu aracı sport modda bile kullanırken fazla bir özellik gibi geliyor. tabi karda ve buzda araba kullanmayı seviyorsanız bu moda aşık olmanız mümkün.

[singlepic id=3 w= h= float=left]

 

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir