Hyundai Sonata İlgi Çekecek

Hyundai Sonata geçen sene piyasaya sunulan 7. nesil büyük ilgi toplamış, otomobil dünyasında popülaritesini inanılmaz bir biçimde arttırmış hatta prestijli […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 2 Ekim 2015 saat 15:14

Hyundai Sonata geçen sene piyasaya sunulan 7. nesil büyük ilgi toplamış, otomobil dünyasında popülaritesini inanılmaz bir biçimde arttırmış hatta prestijli ödüllerin de sahibi olmuştu. Araç, “satın alınabilecek en iyi orta sınıf sedan” olarak nam salmış. U.S News and World Report tarafından paranızla alınabilecek en iyi orta sınıf otomobiller listesinde birinci sırada yer almıştı.

Ve şimdi 2016 yılı için, Hyundai Sonata kendi iç tasarımında yaptığı daha fazla yenilikle karşımıza gelecek. 7 inch renkli dokunabilir ekran ses sistemi, sitemizde de özelliklerinden bahsettiğimiz ve artık otomobillerde yaygınlaşmaya başlayan Android Auto özelliği, park ederken kullanıcılarına büyük kolaylık sağlayacak arka kamera başlangıçta size bahsedebileceğimiz Hyundai Sonata yeniliklerinden bir kaçı. Ayrıca yeni Hyundai Sonata Sport ve Limited modellerinde sun-roof özelliği donatılmış olacak.

Hyundai Sonata Sport için Yenileştirilmiş Tasarım

Hyundai Sonata Sport

Ayrıca özellikle Hyundai Sonata Sport modeli için bazı görsel geliştirmeler de olacak. Bu geliştirmeler, daha agresif bir görünüme sahip ön tampon, 3 çizgi ön ızgaralık, canlı 17 inch alaşım jantlar ve ahşap granülden oluşan iç döşemeleri içerecek.  Bu yenilikler Hyundai Sonata Sport’a daha havalı bir görünüm kazandıracak ama yapılanlar bunlarla da sınırlı değil. Aracın toplam ağırlığı azaltılacak ve çelik mazlemeler yerine ek alüminyum malzemeler kullanılarak geliştirmeler sağlanacak ve direksiyon eklem yeri, alt kontrol kolu ve kol destekleri de alüminyum olacak.

Bu etkileyici ağırlık azaltılmasıyla birlikte, yeni 2016 Hyundai Sonata eski modellerinin aktarma organlarında kazanmış olduğu başarılı ve etkileyici ününü devam ettirmiş olacak. 2.4 Litre hacimli Theta II GDI ünitesi ile donatılmış Hyundai Sonata SE, Sport ve Limited modelleri, 185 beygir gücü ile birlikte 178 lb tork gücünü kullanıcılarına sunmuş olacak. Diğer yandan, 2.0 Litre hacimli Theta II turbo şarj GDI ve Limited 2.0T ünitelerine sahip 245 beygir ve 260 lb tork gücüne ulaşan Hyundai Sonata modelleri de piyasaya sunulacak. Bunların yanında 2016 Hyundai Sonata modeller için minik yenilikler de var. Örneğin, daha küçük bir tribün ve motor çarkı. Bu küçük sayılacak değişikliklerle düşük devir aralığında daha iyi tepkime ve daha fazla tork gücüne ulaşma imkanı sağlanacak. Her iki motor da 6 ileri otomatik ve “shiftronic” teknoloji vitese sahip.

Standart Özellikleri Dikkat Çekiyor

Son olarak Hyundai Sonata standtart ekipmanlarından bahsetmek gerekirse, uzaktan kumandalı anahtarsız kilit sistemi, araç gövdesiyle aynı renkte ve ısıtmalı aynalar, led gündüz aydınlatmaları, hız sabitleyici, bluetooth hands-free telefon sistemi standtar olarak Hyundai Sonata kullanıcılarına sunuluyor. Opsiyonel seçenekler ise panoramatik sun roof, 10 Hoparlör içeren 400 watt gücündeki Infinity Ses Sistemi ve HID Xenon ön aydınlatmalar.

Hyundai Sonata 2016 yılına ait modellerindeki bu yenilikleriyle geçmiş başarısını tekrarlayacak ve hatta ötesine geçebilecek mi? Şimdi otomobil dünyası bunu merak ediyor.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir