2017 Golf Nasıl Olacak

Volkswagen’in  kompakt hatchback sınıfındaki arabası Volkswagen 2017 Golf 8 nesli ile yakında yollarda olmayı planlıyor. Volkswagen’in gelmiş geçmiş en çok […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 4 Aralık 2016 saat 16:21

Volkswagen’in  kompakt hatchback sınıfındaki arabası Volkswagen 2017 Golf 8 nesli ile yakında yollarda olmayı planlıyor.

Volkswagen’in gelmiş geçmiş en çok beğeni gören modellerinin başında gelen Volkswagen 2017 Golf  ‘ ün ilk üretimine 1974 yılında başlandı. İlk kasasına verilen rabbit ismiyle de dünya genelinde bilinen Golf, 2012 yılına kadar 4 farklı kasası ile hep gönülleri fethetti. Değişen teknolojiler ve rekabet piyasasının artması nedeni ile Golf Premium algısını ortadan kaldırmaya başladı ve 7 nesline kadar üretiminde daha fazla kullanıcıyı hedeflemeye başladı. Bu segmentte 2012 yılında yollara çıkan ve kompakt sınıfta üretilebilecek en iyi araçlardan birisi olarak üretilmeye başlanan Golf kullanıcı kitlesi ve beğenisi olarak hayatını devam ettiriyor.

2017 Golf

2017 Volksvagen golf Neler Yeni

3. nesil golf’ten itibaren 6 yılda bir üretilme geleneği yakalayan Volksvagen mühendisleri, muhtemel yeni volkswagen golf 8 modelini de 2017 yılında çıkarılacağı tahminler arasında. Durum böyle olunca da yeni kasa Volkswagen 2017 Golf 8 için beklenen yenilikler şu şekilde bekleniyor

Volkswagen 2017 Golf 8 için beklenen en önemli yenilik aracın ağırlığı üzerinde olacak. Alman mühendisler 50 kg ila 70 kg arasında şuan ki kasaya göre hafifleme olması bekleniyor. Bu değişimle birlikte yakıt sarfiyatının düşmesi ve performansın artması anlamına geldiğini söylememe gerek yok sanırım.

Volkswagen 2017 Golf 8 kokpiti içinde ciddi yenilikler bekleniyor. 9.2 inç multimedya ekran, geliştirilmiş ses komut sistemi, head-up display gibi özelliklerin gelmesi muhtemel gözle bakılıyor. Hatta şöyle bir beklenti de var. Golf 7 ile başlatılan kaliteli iç mekan olgusu, b8 passat’a ithafen yeni nesil golf ile daha üste çıkacağı düşünülüyor.

2017-golf-gti-xlarge_transaz2enxnxbxio9ela615fgcnxbrqrrfjmuthcn-c0zrw

Teknolojik yenilikler ile birlikte bu otomobilde adaptif hız sabitleme sisteminin 130 km/s hıza kadar golf 8’i sürücü müdahalesi olmadan kontrol etmesi bekleniyor. Ayrıca elektrikli motorlu gte versiyonu ile birlikte GTi ve R serisinin çok daha güçlü hale getirilmesi bekleniyor. Bunlara ek olarak dizel ünitenin hacminde daralma bekleniyor. Tıpkı vw polo’da olduğu üzere golf modeli içinde değişim ön görülüyor. Fakat beklentiler 1.5 litrelik turbo dizel üniteden yana görünüyor.

Bu yazımızda Volkswagen 2017 Golf 8 in nasıl olacağı hakkında biraz detay bilgi vermeye çalıştık. 2016 ve öncesi kasalar ve yakıt tüketimleri için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir