2017 Kia Picanto da Neler Yenilendi

Koreli araba üreticisi Kia’nın A segmenti aracı 2017 Kia Picanto yenilenen tasarımı ve özellikleri ile yılın ikinci yarısında satışa sunulmaya hazırlanıyor. Türkiye […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 8 Ocak 2017 saat 20:11

Koreli araba üreticisi Kia’nın A segmenti aracı 2017 Kia Picanto yenilenen tasarımı ve özellikleri ile yılın ikinci yarısında satışa sunulmaya hazırlanıyor. Türkiye dışındaki pazarlarda Kia Morning adı ile satılan 2017 Kia Picanto, üçüncü nesli ile ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarıldı.

2017 Kia Picanto

Tamamen yenilenen 2017 Kia Picanto tasarımında göze ilk çarpan ön tarafta bulunan farklı renkteki hava giriş kanalları ve aynı renkte arkaya doğru uzanan marşpiyel detayları oluyor. Bu detaylar 2017 Kia Picanto ya dinamik bir görüntü sunuyor. 2017 Kia Picanto, LED gündüz farları, dokunmatik multimedya sistemi ve şehiriçi güvenlik teknolojileri ile öne çıkıyor. Özellikle ani duruşlarda sarsılmadan durmaya hazır bir sisteme sahip olan araç bununla birlikte arkadan gelen aracı uyarmak için otomatik 4 lü flaşörlerini de uyarı merkezinden tetikliyor.

2017 Kia Picanto Nasıl Olacak?

Yerini aldığı selefisine göre daha asi bir ruha sahip yeni Picanto, Rio’da da kullanılan tasarımın araca etki ettiğini görüyoruz. Ön tarafında U formlu kalın LED ışıklandırmalar ve büyük far yapısı tamponla birlikte yeni Picanto’ya sportif havayı katan en önemli bileşenler arasında yer alıyor. 2017 Kia Picanto’nun arka tarafında ise önceki modelde olduğu gibi dikey şeklinde olan ışıklandırmaların tasarım hatları devam ederken bu kısımda yer alan yeniliklerin ön tarafa göre biraz minimalist kaldığını söylene ilir. KIA mühendisleri Picanto’da kullanıcılara 14, 15 ve 16 inçlik jant seçeneklerini sunmuş. Aracınızın daha sportif bir yapıda olmasını istiyorsanız 16 inç tercih etmeniz gerekebilir.

Picanto Tasarım Detayları

2017 Kia Picanto’nun boyutlarına baktığımızda kullanıcıları memnun edecek değerlerle karşılaşıyoruz. Eski nesile göre 15 mm artan aks mesafesiyle toplamda 2.400 milimetrelik değere erişen Picanto’da, 3.595 mm uzunluk (değişiklik yok), 1.595 genişlik (değişiklik yok) ve 1.485 mm yükseklik (5 mm daha fazla) değerleri bulunuyor. Artan aks mesafesiyle birlikte 2017 Picanto, 200 litrelik bagaj hacminde 55 litre artışla 255 litrelik bir kapasiteye sahip olarak karşımıza çıkıyor. Altyapısal olarak da yepyeni bir platform üzerine geliştirilen Picanto’nun şasi sağlamlığının yüzde 22 oranında artırıldığı belirtilirken rijitlik (burulma direnci) kısmında da geliştirmelerin yapıldığı ifade ediliyor.

Önceki nesli ile aynı boy oranına sahip olan 2017 Kia Picanto 2.4 metrelik aks mesafesi ile hem önde hem de arka tarafta önceki nesline göre daha ferah bir yaşam alanı sağlamayı planlıyor. 2017 Kia Picanto, markanın Kore ve Almanya’daki üretim tesislerinde geliştirilerek satışa sunulacak.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir