2017 Opel Insignia AutoShow

2017 Opel Insignia Genel Bakış Opel en üst model segmentinde bulunan Opel Insignia’yı  İstanbul Autoshow Fuarı’nda ilk kez görücüye çıkardı. Yeni […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 22 Nisan 2017 saat 18:07

2017 Opel Insignia Genel Bakış

Opel en üst model segmentinde bulunan Opel Insignia’yı  İstanbul Autoshow Fuarı’nda ilk kez görücüye çıkardı. Yeni Opel Insignia Grand Sport ülkemizde Mayıs sonundan itibaren 1.5 litrelik motora sahip 165 beygir benzinli, 1.6 litre 136 beygir dizel ve 2.0 210 beygir dizel motor seçenekleri ile satışa sunacak.  118 bin 900 TL’dan başlayan fiyatlar ile sevenleri ile buluşacak. Opel Insignia Design, Enjoy, Excellence ve Elite olmak üzere dört donanım paketi satışta olacak

2. nesil Opel Insignia, ilk bakışta hatlarında yapılan değişiklikler ile kendinden oldukça bahsettirecek izlenimini veriyor. 400 metreye kadar aydınlatma sağlayan IntelliLux LED Matrix farklar, AGR sertifikalı ortopedik koltukları ve ısıtmalı arka koltuklar gibi konforlu üst donanım özellikleri bünyesinde barındırmış. Bunlara ek olarak sürücü destek sistemleri ve head up display gibi yüksek teknoloji çözümleri ile birlikte üst düzey premium güvenlik özelliklerini de donanım seviyesine göre müşterilerine sunacak.

2017 Opel Insignia Galeri

2017 Opel Insignia İç Donanım Özellikleri

İç donanımda özelliklerine baktığımda oldukça kaliteli malzeme kullanıldığını gördüm. Özellikle aracın burun kısmının daha uzun olması ve oturma özelliklerinden dolayı sürüş özellikleri daha da dinamik hale gelmiş ve  arttırılmış gözüküyor. Hem ön hem de arka koltukların ısıtmalı olması Insignia için bir artı olmuş. Ayrıca bir önceki modelde tavan mesafesinin arkada oturan yolcular için kötü deneyimler oluşturduğunu düşünürsek bu sefer biraz daha iyi bir yaşam alanı sergilenmiş diyebiliriz. Aracın içindeki plastik malzeme hem alkantra hem de yumuşak bir malzemeden kaplanmış. Bu nedenle aracın zengin bir iç görüntüsü var.

Yine kokpit bölümündeki mobil navigasyon ve multimedya seçenekleri oldukça iyi ayarlanmış. Vites topuzunun küçültülmesi ve yine daha iyi bir malzemeden yapılmış olması hoş olmuş. Ayrıca küçük eşyalar için özellikle ön tarafta oldukça fazla yer var. Arkada ve önde kullanılan led ışıklandırmalar hem arabaya çok yakışmış hem de görüşü oldukça iyi arttırıyor.

2009’da Avrupa’da Yılın Otomobili seçilen Opel Insignia yeni 2. nesil ile satışa sunulduğu günden bu yana Avrupa genelinde yaklaşık bir milyon adetlik satış rakamına ulaşırken ülkemizde de 30 bin adetin üzerinde ön sipariş alarak iyi bir bir satış rakamına ulaştı.

Opel ilk defa yeni Insignia Grand Sport ile birlikte tork vektörleme özellikli akıllı dört çeker ve sekiz ileri otomatik vitesi müşterilerine sunuyor. Yeni nesil turbo motorlar, 175 kg’a kadar hafifleyen ağırlığı ve yere yakın ve daha çok sürücüsünü içine hapseden alçak oturma pozisyonu ile birlikte Opel Insignia her zamankinden daha çevik gözüküyor.

Yeni 2017 Opel Insignia modellerini buradan bulabilirsiniz. Insignia’nın şehir içi kaç litre yaktığını ve ortalama tüketim bilgilerini buradan inceleyebilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir