2017 Suzuki Ignis Nasıl Olcak

Suzuki Ignis modeli ile son dönemde özellikle yenilenen kasaları ve araç içi donanım sevileri ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 11 Aralık 2016 saat 15:14

Suzuki Ignis modeli ile son dönemde özellikle yenilenen kasaları ve araç içi donanım sevileri ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Suzuki Vitara ile yola koyulan Suziki mühendisleri SUV sınıfının küçük araçlarına da müdahale etme kararı alarak Suziki Ignis’i duyurdu. Suziki Ignis küçük ve şehirli bir Crossover SUV yapısı sunarak kullanıcılarına rahatlık ve geniş araç özelliklerini sunacak.

2017 Suziki Ignis

Suzuki Ignis ‘in şöyle bir geçmişine baktığımızda firmanın yeni bir modeli olmadığını görüyoruz. Aslında bu araç 2000 ve 2001 yıllarında üretime girmişti. 2000 yılındaki versiyon HT51S ve HT81S kodu ile Japonya’da üretildi ve yine bu pazarda değerlendirildi. 2001 yılındaki HR51S ve HR81S kodlu versiyon ise Chevrolet Cruze ile aynı platformu paylaşılarak üretilmişti.

Crossover SUV olarak sınıflandırılan 2017 Yeni Suzuki Ignis modelinin çıkış noktası geçmişteki versiyonlarından esinlenilerek yapılmış. Bununla birlikte aracın tam çıkış noktası ise geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Frankfurt otomobil fuarına dayanıyor. İki sene önce Japon üreticinin SUZUKI NEXT 100 konsepti ile Suzuki Ignis’e ışık tutmuştu ve şuan yollara çıkmak için gün sayan Ignis modeli için bize göz kırpmıştı. Ocak 2017 den itibaren Avrupa pazarında satışa çıkacak olan Yeni Suzuki Ignis modelinin genel özelliklerine birlikte göz atalım

Dış Tasarım

Suziki Ignis dış tasarımına baktığımızda Japon ların yuvarlak hatlı minik araçlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Ben bu araçları ne kadar Crossover SUV sınıfına koymak istemesemde (boyutlarının küçük olması nedeni ile) önden başlayarak arkadaya doğru küçülen minimal tasarım hoşuma gitti. Vitara da olduğu gibi Ignis de ön tarafta oldukça büyük bir araç görünümüne sahip kalın panjur ve motor kaputu ilk dikkatleri çeken tasarımsal detaylar. Aracın önünden başlayarak arkasına kadar uzanan gri plastik parçalar basit bir plastik yapıya sahip olsa bile araca spor bir hava katıyor ve arka tamponun üzerinde de bu alan gayet şık durmuş diyebilirim.

Suziki Ignis Galeri

Suziki Ignis standart olarak 15 inçlik jantlar, manuel klima, elektrikli ön camlar, 6 hava yastığı, bluetooth bağlantılı radyo sunuluyor. Bir üst pakette 16 inç jantlar, navigasyon, geri görüş kamerası, otomatik klima, anahtarsız giriş ve çalıştırma, elektrikli arka camlar, led farları ve ön sis farları sunuluyor.

Aynı Vitara da olduğu gibi Suziki Ignis teknolojik olarak da kendini sevdiren bir otomobil. Suzuki Ignis modeline entegre edilen ön kameralar ile şerit takip sistemi, çarpışma uyarı ve otomatik frenleme özellikleri kullanıma sunuluyor. Yaya algılama özelliğine sahip olan bu kameralar, araca çarpışma testlerinden bence 5 yıldız aldırabilir.

Yeni Suziki Ignis boyut olarak sınıfında iyi değerlere sahip. Araç 3700 mm uzunluğa sahip. Bununla birlikte arka alanda 267 litre bagaj alanı sunuyor. Katlanabilen koltuklar olduğunu da üzerine eklemeden edemeyeceğim. Çünkü bu koltuklar sayesinde yükleme hacminiz 1100 litreye kadar çıkıyor.

Boş ağırlığı ise  810 kg olan Ignis çok hafif olması nedeni ile güvende hissettirmeyecek gibi dursa da üstün güvenlik özelliklerine sahip olması, akıllardaki soru işaretini gideriyor. Standart donanımlara ek olarak güvenlik paketinde ABS, ASR ve ESP üçlüsü araca güvenlik seviyesinin üst klasmanlarda olmasını sağlayan faktörler arasında.

Suzuki Ignis Motor Seçenekleri

Koca Kaputu altında 1.2 lt 90 beygir güce sahip Dualjet atmosferik benzinli motor bulunuyor. Bu motor suzuki baleno modelinde kullanılan motor ile aynı. 5 ileri manuel ve tam otomatik şanzıman seçenekleri ile beğenenlerine sunulacak Suziki Ignis isteyenler için 4×4 çekiş sistemi de dahil edilmiş. Ancak 4×4 isteyenler için üst paket seçmek zorunlu.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir