2018 Ford Fiesta Yakıt Tüketimi ve Motor Seçenekleri

Ford’ un Türkiye piyasasında en çok tutulan modellerinden birisi olan Fiesta, yeni çizgileri ve tasarımı ile biraz daha olgun bir […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 24 Eylül 2017 saat 15:11

Ford’ un Türkiye piyasasında en çok tutulan modellerinden birisi olan Fiesta, yeni çizgileri ve tasarımı ile biraz daha olgun bir araç haline geldi. Arkadan bakıldığında Fiat Egea HB’ yi andıran yeni 2018 Ford Fiesta, ön bölümde Mondeo’daki gibi bir ızgaraya sahip. Önceki modeline göre daha geniş ve uzun olan model, 292 litre bagaj hacmiyle rakipleri arasında biraz geride kalmış.

2018 Ford Fiesta

Genişletilmiş 2018 Ford Fiesta serisi

Bu güne kadar yapılmış en kapsamlı Fiesta serisi olan 2018 Ford Fiesta, B segmentinde daha fazla seçim ve gelişmiş kalite için artan tüketici talebini karşılamak için tasarlanmış. Önceki nesillerinde genel olarak Fiesta daha çok spor ve genç kitleyi hedeflerken yeni özellikleri ile tüm kitleleri kendine çekecek gibi duruyor.

Yeni nesil 2018 Ford Fiesta, Ford Vignale’nin lüks ürün ve mülkiyet deneyiminin bir parçası olan lüks Ford Fiesta Vignale modeli olarak ilk kez sunuluyor. Fiesta Vignale, Mondeo, S-MAX, Kuga ve Edge Vignale modellerini Avrupa’daki Ford markasının en büyük ifadesi olarak görülüyor ve benzersiz 18 inç alaşımlı jant tasarımları, özel dış detaylandırmaları ve renk seçenekleri ile altıgen dikişli deri koltukları araca başka bir hava katıyor.

Ford, bu yılın başlarında, Ford’un ST modellerinin sportif görüntüsüne talip olan müşteriler için, Ford Performans modellerinden ilham alan güçlü Ford EcoBoost benzinli ve TDCi dizel motorlarından esinlenerek dışa ve içe tasarım sağlayan yeni ST-Line model serisini tanıttı. Bununla birlikte optimize edilmiş ST motorları ve şasileri spor teknolojileri çok ciddi performans arıyorsanız size göre değil.

2018 Ford Fiesta benzersiz bir tasaarıma sahip. Alaşımlı jantlar, yenilenen ızgara, ön ve arka tamponlar ve yan etek tasarımları gibi sportif dış stil özelliklerine sahip. Spor süspansiyonu ile sürüş deneyimi arttırırken, iç bölümde spor koltukları, alaşım pedalları ve düz tabana sahip bir direksiyon bulunur.

 2018 Ford Fiesta Dış Tasarım

Aracın ön kısmına baktığımızda LED farların artık lambaların çevresini kapladığını görüyoruz. Ön tampon ve ızgranın yeni yapısı gözden kaçmıyor ancak spor yapısını da bozmamış diyebiliriz. Profilden baktığımızda ise bir önceki modeli ile neredeyse aynı tasarıma sahip diyebilirim.Buradaki tek farklılık aracın boyunun uzatılmış olması. Önceki modeline göre 2018 Ford Fiesta nın boyu 7 cm uzadı. Dış tasarımda en beğendiğim özelliklerden biri ise opsiyonel olarak sunulan Panaromik Cam Tavan oldu. Buna ek olarak dilerseniz tavan ve yan ayna renklerini gövde rengi ile kontrast olacak şekilde alabilirsiniz.

Arka kısma baktığımızda ise en temel değişikliğin Stop Lambaları olduğunu görüyoruz. Önceki nesilde Dikey formlu stop lambaları kullanılırken yeni nesilde ise iki parçadan oluşlan yatay stop lambaları kullanılmaya başlanmış. Tabi bu kullanım sayesinde aracın arkasından baktığınızda 2018 Ford Fiesta daha genişmiş izlenimi veriyor.

Bagajına baktığımızda  2018 Ford Fiesta nın 292 litrelik bir yükleme kapasitesinin olduğunu görüyoruz. B Segmenti araçlarda genel olarak 300 litre ve üzeri bagaj hacmi gördüğümüz için Fiesta’nın bu sınıfta biraz yer olarak düşük kaldığını söyleyebiliriz. Bagajdan baktığımda arka cam’ın yine küçük tutulduğunu ve içeriden de görme hacminin büyütülmediğini farkediyorum. Özellikle hachback araçlarda artık daha fazla görme alanı bulunan arka bagaj kaputunun bence yetersiz olduğunu yine söylemem lazım.

2018 Ford Fiesta İç Tasarım ve Yaşam Alanı

Arka tarafa oturduğumuzda 2018 Ford Fiesta boyutlarında büyüklüğün ne yazık ki arka tarafa yansımadığını söylemek doğru olacak. Bunun nedeni Dingil mesafesinin büyümemesi. 1.80 boyutlarında bir sürücünün aracı kullanması durumunda ortalama 1.80 boylarında biri için arka tarafta neredeyse hiç diz mesafesi kalmıyor diyebilirim. Daha uzun boylu insanlar için ise ne yazık ki arka koltuklar elverişli değil ve 70 bin TL link araç aldığınızda bu mesafelerin biraz daha konfor yaratacak seviyede olmasını bekliyorsunuz.

Panoramik Tavan yaşan alanına sıkıntı yaratmış

2018 Ford Fiesta sunulan cam tavan nedeni ile tavan döşemesi biraz daha yer kaplamış. Haliyle aşağı doğru kalınlaşan tavan yaşam alanında oldukça daraltmış diyebilirim. Bu nedenle de baş mesafesi de oldukça kötü. Arka koltukların dik olması ve ayarlanamıyor olması da cabası. Haliyle 3 kişilik bir seyehat planınız varsa  2018 Ford Fiesta pek uygun değil dersem ayıp etmiş olmam

Ön Tarafta Neler Değişmiş

2018 Ford Fiesta ‘nın direksiyonu başına geçtiğimizde dışarıdaki kadar içeride de hayatın değiştiğini söylemek mümkün değil. Ancak Trend seviyesinin haricindeki paket seçeneklerinde ön konsola yerleştirilen 8 inch’lin dokunmatik multimedya ekran yaşam alnına renk katmış diyebilirim. Bu ekranın avantajı iç donanımda her yerden fırlayan düğmelerin artık daha sade bir donanıma kavuşmasını sağlamış. Önceki nesilde klima kumandalarını bile bulmak zorken şimdi bu kumandaların daha sade olduğunu görüyoruz. Klimadaki tek sıkıntının TEK BÖLGELİ havalandırma olduğunu söyleyelim.

Gösterge panellerinin oldukça sade ve okunaklı olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca manuel tasarımın ortasında da güzel bir dijital yol bilgisayarı konulmuş. Tüm verileri buradan da sadelikle almak mümkün.  2018 Ford Fiesta ‘nın iç tasarımında malzeme kalitesinin arttırıldığı söyleniyor. Direksinun üzerinde bulunan alanda daha yumuşak bir malzeme ve yine piano black tasarım kullanılırken kapıların iç  tasarımında ise ne yazık ki en basit plastik malzeme kullanılmış ve kapıları açıp kapatırken biile sürekli basit bir araçtaymış izlenimi uyandırıyor. Küçük eşyalarınız için vites kolunun hemen önünde oldukça geniş bir alana sahipsiniz. Ayrıca mekanik el freninin yanında da sürücü ve yan yolcu için 1’er küçük bardaklık alanı var.

Motor ve Sürüş Özellikleri

2018 Ford Fiesta ülkemizde 3 farklı motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Bunlardan birincisi 1.1 litrelik 3 silindirli atmosferik ünite. Bir diğeri ise yine 3 silindirli 1 litrelik Turbo beslemeli Echo Boost motor, son seçenek ise 1.5 litrelik Dizel motor. Giriş seviyesindeki Benzili ve Dizel motoru sadece Manuel şanzıman ile alabiliyorsunuz. 3 silindirli 1 litrelik Turbo motor ise sadece otomatik şanzıman ile sunuluyor.

3 silindirli 1 litrelik Turbo beslemeli Echo Boost Motor

2018 Ford Fiesta ‘da bulunan ve yıllardır bu motor ile ödül almaya devam eden Ford yeni fiestada da bu motoru kullanmaya devam ediyor. Bu motor 100 beygirlik güç 170 nM tork üretiyor ve 6 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman ile sunuluyor. Bu motoru tercih edecekseniz ki muhtemelen fiyat performans olarak baktığınızda tam bir şehirli motor olarak tercih edersiniz. O zaman bu araçtan çok büyük performanslar beklemenin doğru olmadığını iletmek isterim.

Fakat bu sizi korkutmasın çünkü bu bahsettiğim performans daha önceki 1.6 litrelik atmosferik motor performansına eşit düzeyde ve Fiesta’nın bence ağırlığını kaldırabilmiş. Ek olarak 100 km hızlı giderken dip gaz yaparsanız hemen aracın 120 km hıza rahatlıkla geldiğini görebilirsiniz.

2018 Ford Fiesta Fiatları

  • Trend 1.1L 85 hp 5 ileri manuel 64.500 TL
  • Trend 1.1L 85 hp 5 ileri manuel 64.500 TL
  • Trend 1.0L EB 100 hp 6 ileri tam otomatik 74.500 TL
  • Trend 1.5L TDCI 85 hp 6 ileri manuel 74.500 TL
  • Titanium 1.1L 85 hp 5 ileri manuel 74.500 TL
  • Titanium 1.0L EB 100 hp 6 ileri tam otomatik 84.500 TL
  • Titanium 1.5L TDCI 85 hp 6 ileri manuel 84.500 TL
  • ST-Line 1.0L EB 100 hp 6 ileri tam otomatik 90.500 TL

2018 Ford Fiesta Resim Galerisi

bu yazımızda size 2018 Ford Fiesta özelliklerinden ve fiyat performans ilişkisinden bahsetmeye çalıştık. Yenilenen  tasarımı ve yakıt tüketimi ile kendinden bu yıl bahsettirecek olan 2018 Ford Fiesta‘nın önceki modelleri ve karşılaştırma tablolarını görmek için tıklayın

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir