2018 Kia Stonic Motor ve Teknik Özellikleri

2018 Kia Stonic Nasıl Olacak Ülkemiz ve Avrupa da son yıllarda SUV Modellerine ilgi oldukça artıyor. Markalar büyük segment SUV […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 24 Haziran 2017 saat 19:42

2018 Kia Stonic Nasıl Olacak

Ülkemiz ve Avrupa da son yıllarda SUV Modellerine ilgi oldukça artıyor. Markalar büyük segment SUV lerden sonra Crossover modeller ile tamamen şehirli SUV ler üretmeye devam ediyorlar. Özellikle satış rakamlarına bakıldığında B Segmentine ait olan SUV lerin satış rakamları üretici firmaların gözünü açmış olacak ki Kia Sorento ve Sportage dan sonra B segment SUV modeli olan 2018 Kia Stonic ‘i geçtiğimiz günlerde tanıttı. Göz alıcı ve kendine güvenen, kompakt bir araç olan 2018 Kia Stonic Avrupa’nın en yeni ve en hızlı büyüyen araç segmentlerinden birinde Kia için önemli bir model haline gelecek.

2018 Kia Stonic

Bilindiği üzere B-SUV segmenti şu anda her yıl Avrupa’da 1.1 milyon yeni otomobil satışı yapıyor ve pazarın yaklaşık %7 sini elinde bulunduruyor. 2020’ye kadar yıllık iki milyondan fazla B Segmenti SUV satışa çıkması bekleniyor.

Kia Motors Avrupa Operasyon Sorumlusu Michael Cole, şunları söylüyor: “Kia’nın kendine özgü garantisi ve güvenilirliği, kalite ve çağdaş tasarımın markanın itibarı ile birleşmesiyle, Kia Stonic hızla genişleyen bu sınıfın en ilgi çekici yeni otomobillerinden biri olacak. SUV Segmenti genişledikçe, 2018 Kia Stonic en çok satan otomobillerimizden biri olmaya adaydır. B Segmenti SUV pazarının, 2020 yılına kadar C-SUV segmentini geçmesi bekleniyor. Avrup’da satışlarımızın geleceği 2018 Kia Stonic‘den gelecektir. 2018 Kia Stonic gibi otomobiller Kompakt MPV segmentinde bulunan tüketiciyi cezbedecek ve onları B Segmentinin büyüsüne katılmaya davet edecektir.

Stonic Tasarım Seçenekleri

2018 Kia Stonic’in tasarımı günümüzün en çarpıcı tasarımlarından biri olmakla birlikte, ‘kaplan ağzı‘ ızgarası gibi Kia’nın imza tasarım niteliğindeki öğeleri sayesinde bir Kia’nın geleceği olarak tanımlanabilir. Kia Stonic Avrupa’da Kia’nın Kore tasarım stüdyosu ile  tasarlandı. Gövdesi keskin ve yatay özellikli çizgileri ile daha yumuşak yüzeylerle harmanlanmış. Stonic’ de daha önceki modellerden hatırlayacağımız Targa tarzı tavan, 2013 Kia Provo konseptinin tasarımından da esinlenerek iki tonlu boya tercihi yapabilemelerini sağlayacak. Tavan için beş farklı renge kadar seçim yapılabilecek ve Avrupa’da 20’ye kadar iki-tonlu renk kombinasyonu ile satışa sunulacak.

İç bölümde ise açıklanana göre kendi sınıfının en iyi omuz mesafesi sunuluyor.Ayrıca kaliteli malzemeler ve işçilik ile geldiği belli olan Stonic, Apple Acarplay, Android Auto ile uyumlu bilgi-eğlence ekranına sahip.

2018 Kia Stonic Motor Seçenekleri;

  • 1.0 litre benzinli 116 beygir
  • 1.25litre benzinli
  • 1.4 litre benzinli
  • 1.6 litre dizel

Ülkemizdeki vergilendirme dilimleri nedeniyle Yeni 2018 Kia Stonic fiyatları 80 bin TL dolaylarından olacak gibi duruyor. Selefi olan Sportage modeeli 89 bin TL fiyat etiketi ile satışta olduğundan, döviz kurunda çok büyük bir değişlik olmazsa Stonic donanım seçeneklerine göre 80-85 bin TL civarlarından tüketiciyle buluşacak gibi duruyor.

2018 Kia Stonic Galeri

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir