2018 Mazda 3 Yeni Kasa Özellikleri

2018 Mazda 3 Yeni Kasa Özellikleri Açıklandı 2018 Mazda 3‘ ün özellikleri fiyatları açıklandı. 18.095 USD den başlayan fiyatlar ile […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 6 Ağustos 2017 saat 15:08

2018 Mazda 3 Yeni Kasa Özellikleri Açıklandı

2018 Mazda 3‘ ün özellikleri fiyatları açıklandı. 18.095 USD den başlayan fiyatlar ile satışa olacağı açıklanan Mazda 3 giriş seviyesi modeli Mazda3 Sport için ; elektrikli camlar, 7 inçlik bilgi-eğlence ekranı ile donatıldı. 155 beygirlik güç üreten 2.0 litrelik dört silindirli motora sahip Mazda 3 performanslı bir motor seçeneği ile karşımıza çıkıyor.

20.090 dolar fiyat etiketine sahip olan Mazda3 Touring modeli 6 kademeli elektrikli sürücü koltuğu, deri direksiyon seçeneği, deri döşemeler ile daha üst sınıf bir araç görünümünü kazanmış. Buna ek olarak yağmur sensörü, otomatik farlar ve ısıtmalı ön koltuk seçenekleri premium algısına yakışan opsiyonlar sunuyor. Tasarımında çok az değişiklik yapılan Mazda 3, aydınlatmalı yeni aynalar, kokpit içinde güneş gözlüğü alanı, revize edilmiş alaşım jantlar ve en önemlisi 184 beygir gücüdenki 2.5 litrelik motoru ile karşımıza çıkıyor.

1600 dolar opsyion karşılığında, ısıtmalı direksiyon simidi, otomatik karartmalı dikiz aynası, çeşitli sürücü destek sistemlerini de opsiyonel olarak satın alabiliyorlar.

2018 Mazda 3 Tasarımı Nasıl Olacak?

Son duyurulara dayanarak, 2018 Mazda 3, öncelikle en yeni RX-Vision konseptinin tasarımını kullanacak. Fakat konseptteki tüm agresif ayrıntıların gerçekte üretim aracına dönüşmesini beklemiyoruz, ancak bazıları kesinlikle mümkündür. Her şeyden önce, ızgara ve farların benzer bir tasarımı en yeni araba için sunulacak. Fakat ızgara büyük olasılıkla bal peteği gözenekli bir örgü yerine yatay çıtalarla tonlanmış olacaktır. Aşağıda, bazı geniş ve şık yan girişlerin eklenmesini bekliyoruz.

Aracın yan tarafı, konseptte görülen aynı türden bir çamurluk yuvası kazanacak. Ancak biraz revize edilmiş bir çatı hattı ve ayrıca yeni bir tekerlek tasarımı kullanılacak. Arka uç da aracın genel sportif tasarımıyla çok iyi gidecek olan daha ince arka lambaları kabul edecek. Ayrıca daha pahalı kaplamalar için karartılmış bir düzeltme olacağını düşünüyoruz

Mazda 3’ün İç Mekanı Yeniden Tasarlandı

Ayrıca 2018 Mazda 3’ün tamamen yeniden tasarlanmış iç bölümüne bakıyoruz. Güzel görünümlü dışa doğru gidecek ancak konsept otomobil ile karşılaştırıldığında bazı önemli değişiklikler yaşayacak. Kontrollerin daha modern bir görünüme sahip gözden geçirilmiş bir düzenini bekliyoruz. Gösterge tablosuna entegre edilecek daha büyük bir bilgi-eğlence ekranı olacak. Yeni bir orta konsol, ayrıca yeni bir direksiyon simidi ve yeniden tasarlanan gösterge paneli ile birlikte daha fazla depo alanı sağlayacak.

Muhtemelen daha iyi ön ve arka koltuklar eklenmesiyle gerçekleşecek konforu geliştirmeyi planladıkları söyleniyor. Omuz odanizi, bacak boşluğunu ve bekleme odasını daha ekleme planları da var. Ayrıca en yeni araba bir premium segmente çok yakın olacak, bu nedenle daha yüksek olanlara yükseltilen mevcut özelliklerin hepsiyle birlikte çıkmasını bekliyoruz. Bu alüminyum döşeme, aralık-tepesinde sürümlerinde iki ton deri döşeme ve ayrıca şirketin son teknoloji gibi eklemeler eklendi anlamına gelir. Gelişmiş navigasyon, yeni ses sistemi ve daha fazla bağlantı bekleyin.

Mazda 3 Motor Seçenekleri

2018 Mazda 3’ün küçük silindirli, dört silindirli bir motorla güçlendirileceğini söylemek güvenlidir. Bu araba için herhangi bir resmi sözcük bulunmamakla birlikte, tahmini muhtemel 1,5, 2,0 ve 2,5 litrelik benzinli versiyonlar olarak Avrupa pazarında sunulan küçük motor ve ABD’de benzin versiyonları olarak öngörülüyor. Ancak eğer bir dizel varyantı içeriyorsa, muhtemelen 2.2 litrelik dört silindirli motorun yeniden tasarlanmış versiyonuna bakıyoruz. Motorların yanı sıra altı ileri otomatik de yerini bir yedi vitesli çift debriyajlı aletle değiştiren yeni iletim seçeneklerini getirmek de var.

2018 Mazda 3 Yakıt Tükemi 

En yeni 2018 Mazda 3, muhtemelen mevcut yakıt ekonomisine kıyasla daha iyi yakıt ekonomisi sunacak. Eski sürümü şehir içinde 11.3 litre, şehir dışında ise 8.2 litre tüketim gerçekleştiriyordu. Yeni 2018 Mazda 3, şehir dışı performansını 7.1 litre düşürmesi mümkün olabilir ve bunu görmek ilginç olabilir.

2018 Mazda 3 Resim Galerisi

bu yazımızda size 2018 Mazda 3 yeni kasa teknik özellikleri ve mazda 3 yakıt tüketimi ile motor seçenekleri hakkında bilgi vermeye çalıştık. Umarım yazımı beğnemişsinizdir. Diğer MAZDA modellerini görmek için tıklayabilir veya tüm araçları görmek yakıt tüketimlerini karşılaştırmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir