2018 Tata Nexon Teknik Özellikleri

2018 Tata Nexon Tanıtıldı Her geçen gün SUV kategorisine yeni bir araç eklenmeye devam ediyor. Bilindiği üzere Hindistan’da üretilen ve […]

2018 Tata Nexon
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 23 Haziran 2021 saat 10:00

2018 Tata Nexon Tanıtıldı

Her geçen gün SUV kategorisine yeni bir araç eklenmeye devam ediyor. Bilindiği üzere Hindistan’da üretilen ve ülkemize getirilen Tata’ nın yeni Crossover SUV modeli 2018 Tata Nexon sonunda kullanıcılara tanıtıldı.

2018 Tata Nexon

2018 Tata Nexon 3994 mm uzunluğunda, 1811 mm genişliğinde ve 1607 mm yüksekliğinde olacak. 2498 mm dingil mesafesine sahip Nexon 1.2 benzinli ve 1.5 dizel motor seçenekleri ile satışta olacak. Benzinli motor 110 hp gücünde ve 170 nm tork üretiyor. Dizel motor seçeneği ise 110 hp güç ve 260 nm tork üretiyor olacak. Her iki seçenek için 6 ileri manuel ve otomatik seçimi yapılabiliyor olacak.

44 litrelik yakıt deposuna sahip olan yeni model, Eco, City ve Sport olarak üç farklı sürüş modu ile geliştirildi. Yakıt tüketimi konusunda da oldukça verimli bir tutum sergilemesi beklenilen 2018 Tata Nexon Benzinli motorunun şehir içinde 6.5 litre ortalama yakıt tüketimi, Dizel motorunun ise 5.5 litre yakıt tüketimi sergilemesi bekleniyor.

2018 Tata Nexon

İç tasarımında kullanılan malzeme ve özellikle 6.5 inc lik multimedya ekranı aracın içine bindiğinizde dikkatleri hemen üzerine çekiyor. Aracın ön tarafında oldukça konforlu bir alan sunulurken arka tarafta ise ne yazık ki o kadar iyi bir alan yok. Bunlara ek olarak koltuklar vücudu oldukça iyi kavrıyor. Aracın orta kısmında bulunan alan ise oldukça iyi değerlendirilmiş. Sürüş modlarını ayarladığını kumanda paneli ve küçük eşyalar için oldukça güzel bir alan kullanımı sergilenmiş.

Nexon Donanım Özellikleri

2018 Tata Nexon‘  un genel standart donanımında şu özellikler bulunuyor ;

  • Start / Stop Çalıştırma
  • Otomatik klima
  • Park sensörleri
  • Geri görüş kamerası
  • Kol dayanağı
  • 6.5 inçlik bilgi-eğlence ekranı
  • Apple Car Play
  • Android Auto
  • Ön hava yastıkları.
  • LED Farlar

2018 Tata Nexon ülkemizde vergiler dahil 60 bin TL civarında satılmasını bekliyorum. Ancak aracın gerek iç tasarımı gerekse de dış tasarımına baktığımda aynı Crossover SUV segmentinde bulunan bir çok aracın satış adetlerinde tehlike yaratacağı aşikar. Tata Nexon incelemesi yaptığımız bu yazımızdan dilerseniz buradan 40 Bin Hangi 2.el araçlar alınabilir yazımı okuyabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir