2018 Volkswagen T-ROC Özellikleri ve Fiyatı

Volkswagen, SUV pazarında ortalığı karıştırmaya devam ediyoru. Compact sınıfta üst segmentini domine etmeye çalıştığı Tiguan’ in bir sınıf altına yerleştirilen […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 9 Temmuz 2020 saat 20:42

Volkswagen, SUV pazarında ortalığı karıştırmaya devam ediyoru. Compact sınıfta üst segmentini domine etmeye çalıştığı Tiguan’ in bir sınıf altına yerleştirilen yeni model Volkswagen T-ROC’ u İtalya’da yapılan gösterimde tanıtıldı. Volkswagen T-ROC, Tiguan, Atlas ve Teramont modellerinde kullanılan Volkswagen teknolojileri ile tasarlanarak kullanıcıların beğenisine sunulmuş. Volkswagen’in MQB platformuna dayanan model, 4234 mm uzunluğunda, 1819 mm genişliğinde ve 1573 mm yüksekliğinde. Dingil mesafesi ise 2603 mm olan T-ROC ‘un ölçülere baktığımızda modelin Audi Q2’den daha büyük bir hacme sahip olduğunu ve konfor olarak daha geniş bir iç hacminin olacağını anlıyoruz. Arka tarafta ise 445 litrelik bir bagaj hacmine sahip olan T-ROC, koltuklar yatırıldığında 1290 litreye kadar bir yükleme alanı sağlayabiliyor. Bu arada web sitemizde bulunana sahibinden tiguan ilanlarına buradan göz atabilirsiniz.

Volkswagen T-ROC Compact SUV sınıfında zengin özelliklere sahip bir araç. Standart donanımında dış bölümde led farlar, viraj aydınlatmalı led drl’ler, kontrast renkli tavan, 17 inç alaşım jantlar, kırmızı fren kaliperleri, LED arka lambalar, krom egzozlar ve arka difüzör bulunuyor. Buna ek olarak Apple Carplay, Android Auto, Mirror Link, akıllı telefonlar için kablosuz şarj (android telefonlar destekleniyor), 8 kanallı 300 watt ses sistemi, 8.0 inç dokunmatik ekran, 11.7 inç gösterge paneli aracın içine girdiğimizde karşımıza çıkan önemli detaylar arasında yer alıyor.

Merkezdeki Konsol’un Spor Yapısı

Aracın içine girdiğimizde ise Apple Carplay, Android Auto, Mirror Link, akıllı telefonlar için kablosuz şarj (android telefonlar destekleniyor), 8 kanallı 300 watt ses sistemi, 8.0 inç dokunmatik ekran, 11.7 inç gösterge paneli aracın içine girdiğimizde karşımıza çıkan önemli detaylar arasında yer alıyor. Buna ek olarak orta konsolun çevresi, gösterge paneli üzerindeki kaplama ile aynı rengi paylaşıyor. Burada üç tane fonksiyon tuşu sizi karşılıyor. Bu fonksiyonların (start / stop sistemi, ESC, tehlike uyarı ışıkları, park yardım fonksiyonları) yanı sıra iklim kontrolü fonksiyonları ve koltuk ısıtmalar aracın donanımı ile ilgili güzel bir geri bildirime sahip. İklim kontrol panelinin hemen altında kolayca erişilebilen iki USB girişi ve isteğe bağlı alınabilen kablosuz şarj ve harici anten arabirimi bulunan akıllı telefonlar için depolama kutusu bulunur. Dört tekerden çekiş versiyonunda vites kolunun arkasındaki orta konsolda bulunan sezgisel olarak çalıştırılan 4MOTION Aktif Kontrol çok sistemi bulunuyor.

 

Bilgi Ekranı ve Eğlence Sistemi

Volkswagen arayüzü tasarımcıları Aktif Bilgi Ekranını (11.7 inç ekran diyagonal) ve yüksek kaliteli grafikleri veren 133 dpi lık ekran geliştirmişler ve bu konudaki kaliteyi bir üst düzeye yükseltmişler. Aktif Bilgi Ekranı ile özel bilgi-eğlence sistemi arasındaki etkileşim kokpit içinde dijital etkileşimli bir hava oluşturuyor. Tüm Volkswagen T-Roc sürümlerinde standart donanımda 6.5-inç dokunmatik ekrana sahip Kompozisyon Renkli bilgi-eğlence sistemi geliyor. Bir sonraki seviyede ise CD çalarlı, cam kaplı 8.0-inç Kompozisyon Media sistemini almanız mümkün. Ayrıca 8.0 inç ekranlı, Discover Media içeren üst sistemde camla kaplanmış bir navigasyon modülü ile birlikte geliyor.

‘Stil’ Sahibi ve ‘Spor’ Görünümlü T-Roc

T-Roc’u satın alırken daha fazla kişiselleştirme, daha yüksek seçeneklerinden birini seçmeniz gerekebilir. Temel versiyon üzerine inşa edilen T-Roc ekipman açısından bakıldığında aynı seviyede. Bununla birlikte, konfigürasyonları birbirinden önemli derecede farklı olduğunu görmek mümkün. Volkswagen T-Roc Stili, dört renkten birini seçerek sipariş edilebilen ve buna uyumlu paneller ile size sunulan bir yapıya sahip. Bu arada, T-Roc Sport’ın önemi, standart spor konfor koltukları gibi sportif özellikler sunuyor. Her iki versiyon da tavan ve gövde renklerini belirleyerek almak mümkün. Buna ek olarak, ‘Style‘ ve ‘Spor‘, bir R-Line paketi ile yükseltilebiliyor. R-Line Özellikleri, özel R-Line tamponlar ve yan eşikler gibi sayısız gövde unsurlarını içeriyor.

Volkswagen T-Roc Syle Versiyonu Özellikleri

  • Ortam aydınlatması (beyaz)
  • Bağlantı paketi
  • A sütunları ve dış ayna muhafazaları dahil olmak üzere zıt renkte çatı (dört renk çeşidi)
  • Dört renkten birinde mevcut olan gösterge paneli ve kapı döşeme panolarındaki kesim şeritleri
  • Krom egzoz sistemi kenar panelleri
  • Konforlu koltuklar
  • 17 inç ‘Mayfield’ alaşım jantlar (dört renk varyantı)
  • Okuma lambaları, ön ve arka ve ayak bölmesi aydınlatması
  • Sürücü Uyarı Sistemi
  • Gümüş altındaki görsel ön gövde koruması
  • Gümüş altındaki görsel arka gövde koruması
  • Krom kaplamalı kaplamalar

Volkswagen T-Roc Spor Versiyonu Özellikleri

  • Füme arka lambalar
  • Füme arka camlar
  • Alüminyum pedallar
  • Ortam aydınlatması (kırmızı)
  • Fren kaliperi, kırmızı, gömme
  • Krom egzoz sistemi kenar panelleri
  • 17 inç ‘Kulmbach’ alaşım jantlar (iki renk varyantı)
  • Sis farları
  • Gümüş altındaki görsel ön gövde koruması
  • Gümüş altındaki görsel arka gövde koruması
  • Siyah zemin kaplaması
  • Spor konfor koltukları
  • Krom kaplamalı kaplamalar

Volkswagen T-Roc Motor Seçenekleri 

Motor seçeneklerinde 6 vitesli manuel ve 7 ileri otomatik DSG şanzıman ile FWD ve AWD, çekiş sistemleri bulunuyor.

Volkswagen, T-Rock’un ürerimini Portekiz’de Lizbon yakınlarındaki Setubal tesisinde yapacak.Volkswagen T-Rock Almanya’da 20 bin Euro’ dan başlayan fiyatlar ile satışta olacak. 2018’in ikinci yarısında Türkiye’de olması beklenen Volkswagen T-Rock‘un Tükiye satış fiyatının 90 bin TL den başlacağını tahmin ediyorum. Tüm Volkswagen modellerini buradan takip edebilir, yakıt tüketimi ve fiyat analizlerini yapabilirsiniz.

 

Güncelleme : Yaklaşık bir yıl önce yazdığım T-Roc yazısı sonrası 2018’in ikinci yarısında gelmesini beklediğimiz T-Roc 2019’un ilk yarısında Türkiye yollarına girdi2019 Volkswagen T-Roc 1.5 TSI Highline DSG versiyonu ile tek model satışa çıkan araç Highline seçeneği ile 192.000 TL başlangıç fiyatı ile satılıyor. Ne yazık ki vergi diliminde Metalik renk seçeneği nedeniyle yaklaşık 10 bin TL daha eklenen araç ne kadar alıcı bulur bilemiyorum. Bununla birlikte 1.5 Benzinli motorun özellikle yakıt tüketimi konusunda oldukça cimri olması 6.6 litre ortalama şehir içi tüketime sahip olması gözlerden kaçmadı. Aracı test ettiğimde videosunu da buradan yayınlayacağım. 

Yorumlar

  • Deniz dedi ki:

    Bence bu araç oldukça iyi bir giriş yapacak. Türkiye de bu tip compact crossover lara ihtiyaç var. Tiguan çok pahalandı ve bir alt kademede fiyat performansa ihtiyaç var

    • kemalkerem dedi ki:

      Bence de fiyatı pahalı olan üst segmentlerden sonra bu aracın gelmesi çok iyi oldu. Ancak bence yine de giriş fiyatı oldukça pahalı oldu. Bunun nedeninin aracın boya seçiminden olduğu bilgisini aldık. Metalik renk farkınının neredeyse 8 bin TL olduğu bilgisini aldım

  • Yorum Yaz

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir