2019 Kia Ceed Satışa Sunuldu

Kia’nın üçüncü nesili tasarlanan Aracı 2019 Kia Ceed Türkiye de Mayıs 2019 itibari ile satışa çıkarıldı. Üçüncü nesil KIA Ceed […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 2 Mayıs 2019 saat 13:20

Kia’nın üçüncü nesili tasarlanan Aracı 2019 Kia Ceed Türkiye de Mayıs 2019 itibari ile satışa çıkarıldı. Üçüncü nesil KIA Ceed ile kullanıcılarına birinci sınıf konfor sunmaya çalışacak olan marka ‘Ne zaman nereye gitmek istiyorsanız oraya yeni KIA Ceed ile gidin, özgürlüğü hissedin’ sloganı ile yola çıktı. 102.900 TL den başlayan fiyatlar ile satışa çıkan 2019 Kia Ceed baştan sona yenilenen modern tasarımıyla sizi etkilemekle kalmayacak, güçlü performansı sayesinde geride bıraktıklarınız da onu hayranlıkla izleyecek. 3 farklı motor seçeneği sunacak olan yeni Ceed otomatik ve manuel şanzıman seçebilirken aynı zamanda da Dizel ve Benzinli motor seçeneklerini de tercih edebileceksiniz.

2019 Kia Ceed Neler Yenilendi

Yeni Ceed ön bakışta çok büyük değişiklikler olmasa da Projeksiyon tipi halojen ön farlar yeni modelde en büyük değişiklik olarak duruyor. Kaplan ağzı olarak adlandırılan ön ızgara krom çerçeve ile süslenerek zengin bir görünüme imza atılmış. Ön sis farlar bir önceki model ile aynı özelliklere sahip burada bir değişiklik yapılmamış. Bununla birlikte arka tarafa stop lambası eklenmiş ve bagaj hacmi SW modelinde 625 Litreye çıkarılmış.

Kia Ceed İç Tasarım

2019 Kia Ceed iç tasarımında malzeme kalitesinin oldukça önemli bir yeri olduğunu gözlemliyoruz. Kullanılan malzeme oldukça kaliteli olmakla birlikte detaylarda gizli tasarımsal farklılıklar yolda sizi rahat ettirmek için ayarlanmış diyebilirim. 3 kollu direksiyon ve krom tasarımla birlikte üzerinde bulunan düğmeler oldukça iyi yerleştirilmiş. Otomatik versiyonda direksiyon üzerine Vites Kulakçıkları da eklenmiş. Konsolun ortasında çok iyi bir noktaya yerleştirilmiş 5.5 inch lik multimedya ekranı Navigasyon, Medya, Radyo ve aynı zamanda geri görüş kamerasını izlemenize olanak sağlıyor.

Özellik bakımından hiç bir şeyden kaçmayan Kia aracın klima bölümünü de oldukça kullanışlı yapmış ve hemen altına da koltuk ve direksiyon ısıtmaları ile çift kanallı klima kontrollerini yerleştirmiş. Orta bölmede sürüş tarzınıza göre Sport moda geçiren bir sürüş tercihi butonu, otomatik start stop’u kapatma ve başlatma butonu ile elektrikli el frenine yer verilmiş. Bence artık bu tür otomatik vites kullanılan araçlarda Fransız üretici Peugeot’un tarzının daha fazla kullanılması ve otomatik vites topuzuna ayrılan yerin azaltılması gerekir diye düşünüyorum. Vitesin arka tarafında ise kol dayamanın hemen altında küçük eşyalarınız için bir saklama alanı bulunuyor.

Arka yaşam alanı da oldukça geniş tasarlanmış. 40/20/40 oranında katlanan arka koltuklar ile koltuklar üzerinde Çocuk Koltuğu için şasiye direk bağlantı alanları bulunuyor.

Kia Ceed Teknik Özellikler

2019 Kia Ceed yerden yüksekliği 1.447 mm genişliği ise 1800 mm olarak tasarlanmış. Uzunluğu ise 4.300 mm olarak oluşturulmuş. Bölce 4 metre uzunluğa sahip koskoca bir arabanız olması kaçınılmaz oluyor.

Motor Seçenekleri

2019 Kia Ceed 2 farklı motor ve şanzıman seçeneği sunuyor. Bunlar ; 1.4L (6 İleri Manuel), 1.4L Turbo (7 İleri DCT) Benzinli motorlar, 1.6L (7 İleri DCT) Dizel motor. Detaylı araçları incelemek için bu linki tıklayabilirsiniz 

 

 

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir