2019 Renault Clio Hibrit Versiyon Müjdesi

2019 Renault Clio Hibrit geliyor müjdesi sizi heyecanlandırmaya başlamalı. Bilindiği üzere Renault’un gözde otomobilleri arasında yer alan Renault Clio bu […]

2019 Renault Clio
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 19 Eylül 2021 saat 09:41

2019 Renault Clio Hibrit geliyor müjdesi sizi heyecanlandırmaya başlamalı. Bilindiği üzere Renault’un gözde otomobilleri arasında yer alan Renault Clio bu yıl makyajlanan yeni kasası ve LED farları ile dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Özellikle Talisman, Megane gibi modellerde kullanılan ve sevilmeye başlanan LED tasarımları Clio da uygulayan Renault bu modelinde yenilemesini durdurmayacağını açıkladı.

2019 Renault Clio Hibrit

Emisyon krizlerinin ardından tüm markalar özellikle hibrit ve elektrikli motorlara olan yatırımlarını daha da fazla arttırmaya başladı. Türkiye’de üretilen ilk hibrit model olan Toyota CHR Hibrit bilindiği üzere Avrupa’ ya ihraç ediliyor. Türkiye de devletin verdiği teşviklerle birlikte 2016 yılında 551 adet satış yakalanırken bu satış adeti 2017’de 2747 adete yükseldi.

Renault’un Türkiye’de üretmesi beklenen Renault Clio Hibrit neredeyse %100 oranında yerli bir otomobil olacak. Renault, şu ana kadar 15 Türk tedarikçi ile görüştü ve bu görüşmeler devam ediyor.

Renault Clio Hibrit Motoru

1.6 litrelik motor ile kombine edilecek olan Renault Clio Hibrit motorun yanına 1.0 litrelik motorun da kullanılabileceği gelen haberler arasında. Bildiğiniz üzere Dacia motorları da Renault tarafından üretiliyor. Böyle bir oluşum olması durumunda Hibrit seçeneklerin Dacia tarafında olacağını düşünüyorum.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir