2019 Seat Cupra Fiyatı ve Özellikleri

2019 Seat Cupra özellikleri göz dolduruyor.

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 19 Eylül 2021 saat 11:11

2019 Seat Cupra özellikleri göz dolduruyor.

Bir renk, bir doku veya bir sembol yeni bir markanın karakterini nasıl yansıtabilir? Bunun cevabı, otomotiv sektöründeki tasarımcıların çalışmalarında gizli. Seat Cupra Tasarım Departmanı Yöneticisi Tony Gallardo, yeni CUPRA markasının ilk modelinden bahsederken, “Yeni Seat Cupra Ateca rafine, cüretkar ve tarz sahibi” diyor. İşte CUPRA Ateca’nın ruhunu betimleyen en önemli beş özellik:

Kusursuz simetriye sahip bir logo

CUPRA markasının güçlü bir çıkış yapması için tasarımı sağlam bir logo onun olmazsa olmazıydı. Bu tasarım, iç içe geçmiş ve simetrik iki “C” harfi olarak belirlendi. SEAT Renk ve Trim Departmanı Yöneticisi Jordi Font, “Bu tasarım, sadece bir logo olmanın çok ötesinde, aslında daha çok bir sembol. CUPRA dünyasının aidiyet duygusunu simgeliyor” diyor ve ekliyor: “Ters üçgen tasarımında kabile toplumlarının duruşu, cesareti ve korkusuzluğu model alındı.”

Özel olarak yaratılmış renk tonu

Font, “CUPRA markasındaki zarafeti vurgulayacak renkleri bulmaya çalıştık,” diyor. Markanın yeni modellerinin karakterlerini yansıtan jantlara, yan aynalara ve bazı iç trim parçalarına uygun tonu bulmak için ekibinin yaptığı çalışmaları anlatan Font, bakır rengini modelin rafine karakterine kusursuz bir biçimde uyan bir ton olarak nitelendiriyor. Markayı betimleyen diğer bir ton da petrol mavisi… Camgöbeği rengine siyahın küçük bir dokunuşuyla elde edilen karışım, Font’a göre modelin karakterini vurguluyor.

Renkleri daha da ön plana çıkaran doğal dokular

Font’un tabiriyle renkleri formüle etmek, aslında “doğaya bir dönüştür.” Yeni renk paleti, tüm derinliğini sergileyebilmek için bakır ve granit gibi farklı dokulardaki doğal malzemelerden esinlenerek oluşturuldu.

CUPRA’nın ilk ikonik modeli

Gallardo’ya göre CUPRA Ateca, türünün tek örneği olan 300 hp gücündeki bu SUV modeline uygun olarak sportif ve sağlam bir imaj sergiliyor. Bu, otomobilin “sportif silüetini pekiştiren, yeniden tasarlanmış direksiyon simidi ve çift egzoz borusu” gibi bir dizi farklı parçanın kullanılmasıyla erişilen bir başarıdır.

Her detay ayrı bir karakteristik özellik

Sportif CUPRA’yı daha da sofistike hale getirmek için tasarım aşamasında bazı parçalar modifiye edildi. Gallardo’ya göre diğer detayların yanında ön ızgarada ve kapı eşiklerinde yapılan değişiklikler de otomobile “stil ve güç” kazandırıyor. “Bu değişiklikler bir bütün olarak düşünüldüğünde, yeni yaratılan markanın ilk modeli CUPRA Ateca’nın cesaret, tutku, içgüdü ve kararlılık barındıran karakterini yansıtıyor.”

Genel,Otomobil Haberleri,Yeni Model Arabalar

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir