2019 Yeni Kasa Toyota Auris

2019 Yeni Kasa Toyota Auris Tanıltıldı Toyota 2016 yılında yeni kasasını tanıttığı Auris’i 2 sene sonra yep yeni bir görünüme […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 25 Mart 2018 saat 22:13

2019 Yeni Kasa Toyota Auris Tanıltıldı

Toyota 2016 yılında yeni kasasını tanıttığı Auris’i 2 sene sonra yep yeni bir görünüme kavuşturmaya hazırlanıyor. Markanın tek hatcback modeli olan 2019 Yeni Kasa Toyota Auris, yenilenen yüzü ile 88. Cenevre Otomobil Fuarında meraklı gözlerin karışısında tanıtıldı. Ülkemizde 2007 yılından beri satışta olan Toyota Auris, yeni yüzü olan 2019 Yeni Kasa Toyota Auris yeni nesli ile İngiltere fabrikasında üretilecek ve ülkemize buradan satışa sunulacak.

2019 Yeni Kasa Toyota Auris Genel Bakış

Ön taraftan incelemeye başladığım 2019 Yeni Kasa Toyota Auris, Full LED ön ve arka farları oldukça iyi tasarlanmış. Yeni Auris, önceki nesline göre büyüyen bir ön ızgara tasarımına da sahip olmuş. Daha çekici bir tasarıma kavuşan 2019 Yeni Kasa Toyota Auris, iç mekanda yukarıya alınan multimedya ekranı ve artan diz ve baş mesafesi ile dikkat çekiyor. Özellikle yenilenen modelde diz ve baş mesafelerinde çokça sıkıntılı durumlar oluşmuş bir çok kullanıcı bu yönde şikayetlerde bulunmuştu. Otomatik şanzıman sistemi ise direksiyon arkasında yer alan kulakçıklar vasıtasıyla manuel olarak da kontrol edilebiliyor.

2019 Yeni Kasa Toyota Auris

2019 Yeni Kasa Toyota Auris Motor & Şanzıman

Tasarımdan çok asıl yenilikler motor ve şanzıman sistemlerinde gerçekleştirilmiş. Yaklaşık 20 yıldır hibrid motor üniteleri konusunda lider olan Toyota, 2019 Yeni Kasa Toyota Auris ile bu başarısını bir adım daha ileriye taşımayı başarmış. Yeni Toyota Auris içinde görev alacak klasik 1.8 litrelik hibrid motor seçeneğine ekstra olarak daha fazla güç isteyenler için 2.0 litrelik yeni bir hibrid motor seçeneği daha eklenmiş. En iyi yakıt ekonomisi sloganı ile ön plana çıkan motorlar artık daha fazla güç seçeneği de sunacak. Hibrid motor seçeneğinin yanısıra 122 beygir güce sahip 1.2 litrelik benzinli motorunda yer alacağı 2019 Yeni Kasa Toyota Auris aynı zamanda bir ilke daha imza atıyor. Hem benzinli hem de ilk kez hibrid bir motorda 4×4 çekiş sistemi de ilk kez teknolojiler arasında yer alacak.

2019 Toyota Auris Dizel Motor Seçeneği

Dizel motor ile ilgili AR-GE çalışmalarına ara veren Toyota Yeni Auris içinde artık dizel motora yer vermeyecek. Bu durumun sırasıyla markanın diğer modellerinde de yaşanacağı ve Toyota’nın zamanla dizel motorları terk edeceği ise gelen haberler arsında yer alıyor.

2019 Yeni Kasa Toyota Auris Galeri

Otomatik Şansıman Yenileniyor mu?

Bir diğer yeniliğin ise ilk kez Toyota Auris modelinde kullanılacak olan yeni şanzıman sistemi. Önceki nesilde yer alan CVT esaslı şanzıman ile temelde aynı karaktere sahip olan yeni şazıman dünyanın en küçük şanzımanı olarak lanse ediliyor. Yeni Toyota Auris modelinin ne zaman satışa sunulacağı ise henüz bir netlik kazanmış değil. Toyota Global tarafından yayınlanan modelin ilk tanıtım filmini aşağıdan izleyebilirsiniz. 2018 Toyota Auris Modelleri görmek için burayı tıklayabilirsiniz. 

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir