2020 Audi Q3 Sportback Özellikleri ve Fiyatı

Audi her geçen gün araç havuzuna yeni bir model daha eklemeye devam ediyor. Crossover sınıfına Q3 ile girmişti ve buraya […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 7 Temmuz 2020 saat 12:54

Audi her geçen gün araç havuzuna yeni bir model daha eklemeye devam ediyor. Crossover sınıfına Q3 ile girmişti ve buraya bir yeni model daha ekledi. Q3 Coupe’den yola çıkılarak tasarlanan 2020 Audi Q3 Sportback, küçük detaylar sayesinde coupe versiyondan ayrılarak kendi egemenliğini kuruyor gibi duruyor.

Coupe kasada kullanılan eğimli tavan 2020 Audi Q3 Sportback‘te kullanılmamış. Ayrıca daha agresif çizgiler ile tasarlanan yeni Q3, kaslı yapısı ile de coupe’ den çok daha fazla ilgi çekecek gibi gözüküyor. Q3 Coupe’den 16 milimetre daha uzun olan modelin genişliği ise 29 mm azaltılmış. Arka bölümde de yine agresif ve spor tasarımı koruyan 2020 Audi Q3 Sportback, keskin hatları sayesinde şık bir duruşa sahip.

2020 Audi Q3 Sportback Motor Seçenekleri

Q3 Sportback’in kaputunun altında 230 beygirlik 2.0 litrelik ünite görev yapıyor. İkinci motor seçeneğinde  2.0 dizel ünite yatıyor. Bu grupta motor seçeneklerine sonradan 1.5 litrelik 4 silindirli hibrit ünite ekleneceğine dair bilgiler yer alıyor. Şanzıman kullanımı içiin ise tüm motorlarda ise DCT otomatik olacak.

Q3 Sportback’in fiyatı 300 bin TL civarlarında olması bekleniyor. Q2 modelinin Türkiye’deki başlangıç fiyatı şuan için 278 bin TL. Bu nedenle Q3 modeli Q2”den biraz daha pahalı olacaktır. Buna ek donanım özellikleri ve metalik renk fiyatları da eklenirse ortalama 330 bin TL den başlayacak gibi duruyor.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir