2020 BMW i4 Concept Özellikleri

2020 başlarında Concept olarak tanıtılan BMW i4 2021 de yollara çıkmaya hazırlanıyor. Full elektrikli olacak aracın 500 km menzile sahip olması bekleniyor.

2021-BMW-i4
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 19 Aralık 2020 saat 21:09

BMW’nun son günlerde özellikle Almanya da varlığını göstermek için bol bol girişimlerde bulunduğu Elektrikli otomobiller serisi her geçen gün artmaya devam ediyor. i8 Hybrit ve i3 Elektrikli modellerinden sonra M5 Elektrik Motorlu bir performans aracı olarak satılmak üzere gündemlerdeki yerlerini aldı.  Bu surada 4 Serisini de unutmayan ve şehir içi performans için hazırlanan i4 de tanıtıldığı Concept üzerinden tekrar canlanmaya başlıyor diyebiliriz.

2021-BMW-i4

Konsept olarak tanıtılan BMW i4, 2021 yılından itibaren üretime geçmeye hazırlanıyor.  BMW i4′ ün üretim versiyonu olan 4 serisi Coupe kasanın elektrikli versiyonu olan BMW Concept i4, sedan kasa seçeneği ile yollarda olacak. Bu seçenek ile birlikte istenirse 4 serisi Gran Coupe‘ nin elektrikli versiyonu olacak.

2021 yılında showroom larda olması beklenen araç, elektrikli olduğu için içten yanmalı motora sahip değil. Bununla beraber BMW yeni tasarım böbrek ızgarasını bu araçta daha keskin hatlarla kullanacak. Akıllı panel olarak lanse edilen bu ızgara, sürücünün ihtiyaç duyduğu birçok sensöre ev sahipliği yapıyor.

BMW 4 Serisi Fiyat Listesi Yakıt Tüketimi Değerleri

Bu Araçlar İlginizi Çekebilir

2021 BMW i4 İç Tasarım

Aracın içine geldiğimizde Sürücü ve orta konsol üzerine kadar uzanan geniş ve kıvrımlı ekran, BMW’ nin tüm elektrikli modellerinde kullanılacak. Parlamaya karşı tasarlanan bu ekranlar, çerçevesiz olduğu için tam bir modernliğin temsili olacak. Yeni konseptte, Core, Sport ve Efficient olarak 3 farklı sürüş modu bulunuyor. Biliyorsunuz BMW markası altında bulunan Mini Elektrik geçtiğimiz günlerde Ülkemizde de satışa sunuldu. Henüz Borusan tarafından 10 adet getirilen aracın 6 tanesi galerilerde bulunuyor ve her geçen gün pahalandığını da söylemek lazım. Giriş seviyesi 310.000 TL olan araç ÖTV Zamları ile birlikte muhtemelen daha da zamlanacak.

2021-BMW-i4

Bmw i4 Elektrikli Motor Tüketim Oranları

BMW i4 ‘e geri dönecek olursak; 537 beygrilikte 80 kwh’ lik batarya hayat verecek. 500 km’ ye yakın menzil mesafesi sunacak bu ünite, 0-100 km/s hıza 4 saniyeden daha kısa sürede ulaşacak. Türkiye satış fiyatı henüz açıklanmamış olsa da BMW i4 ortalama bu seviyede bir aracın 1 Milyon TL den fazla olacağı belli.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir