2020 Hyundai i10 Yeni Yüzü İle Aramızda

Bildiğiniz üzere daha önceki yazılarımızda Hyundai firmasının araçlarda yenilemelere gideceğinden bahsetmiştim. Frankfurt Otomobil Fuarında ilk kez görücüye çıkacak olan Yeni […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 4 Eylül 2019 saat 10:38

Bildiğiniz üzere daha önceki yazılarımızda Hyundai firmasının araçlarda yenilemelere gideceğinden bahsetmiştim. Frankfurt Otomobil Fuarında ilk kez görücüye çıkacak olan Yeni 2020 Hyundai i10 resmen tüm kamuoyu önünde tanıtıldı. Markanın A segmenti temsilcisi olan ve Türkiye’de özellikle şehiriçi kullanımında vereceği kolaylıklar için tercih edilen 2020 Hyundai i10 üçüncü nesliyle tamamen değiştirildi.

En önemli yenilikler arasında A Segmenti’ne yep yeni bir soluk katacak olan iç hacim yer alıyor. Küçük otomobil sınıfında yer alan Hyundai i10 ferah bir yükseklik hacmine sahip. Yükseklik 20 mm daha arttırılmış. Aynı oranda genişliği de arttırılan Hyundai i10 modelinin uzunluk ve bagaj hacimleri ise bir önceki nesli ile aynı kalmış. Küçük araç segmenti genel olarak Kadın Şöförlerin ağırlıklı olarak kullanımında olmasından kaynaklı olacak Hyundai firması i10 için 10 farklı renk seçeneği sunmuş. Yeni 2020 Hyundai i10, aynı zamanda siyah ve kırmızı olarak iki fark renkte tavan rengi ile de satın alınabilecek.

Aracın ön tarafından baktığımızda Hyundai’nin kaplan ağzı ızgarasına yerden de tasarruf yapmak amacı ile üzerine plaka bölümünü içine ise gündüz farlarını konumlandırdığını görüyoruz. Izgaranın alt ve yan kısımları ise oldukça modern tasarım çizgilerine uymuş. Aracın arka tarafında ise çok büyük değişiklikler yok. Sadece arka kapının açma kolunu olabildiğince kasanın en arkasına kadar ittiklerini görüyoruz. Bu da arka tarafta bolca yaşam alanı açmak adına yapılmış hareketlerden biri.

Hyundai i10 İç Görünüm

İç mekanda ise en büyük yenilik olarak panele konumlandırılan yeni gösterge ve multimedya alanları olarak göze çarpıyor. 8 inç büyüklüğünde ve kablosuz şarj imkanı veren Android Auto ve Apple Car Play destekli multimedya sistemi, geri vitese geçildiğinde otomatik olarak geri görüş kamerasını çalıştırarak aracın arka görüntüsünü ekrana taşıyabiliyor. ISG adı verilen Start&Stop sistemi ile birlikte gelen Yeni Hyundai i10 modelinde önceki nesilde yer alan 3 silindirli 1.0 benzinli ve  3 silindirli 1.2 litrelik benzinli motor çeşitleri yer alacak. Yakıt tüketimi konusunda da bir farklılık olmayacağını ön görüyoruz. Çünkü aracın genel olarak ağırlığında da çok büyük değişiklikler yok.

İç görünümde beni en çok etkileyen şeyler arasında konsol dizaynının şöför konsolu ile aynı renkte ve sanki o alanın bir parçasıymış gibi planlanması oldu. Buradan sonra yine çok sade bir geçiş ile plastik malzeme başlıyor olsa da bu malzeme de petekli görünümü ile araca sadelik ve şıklık katmış. Aynı petek görünümün vites kolu ve kapı içlerinde kullanıldığını görebilirsiniz.Küçük eşyalar için çok fazla alan olmamakla birlikte elektronik klima altındaki alanda kablosuz şarj alanı bulunuyor. Bunun dışında bir adet USB girişi de eklenmiş. İç malzemede açıkçası kaliteli bir işçilik görüyorum çünkü kapı kolları bile kromdan yapılmış ve etrafında iki farklı renkte tasarım var. Buna ek olarak şöför koltuğu ile aynı renk ve kumaşta kol dayamaya da özen gösterilmiş. Bunlar Hyundai i10 için oldukça lüks detaylar. Genelde otomobil üreticileri A Segment araçlarda bu kadar detaya bakmıyorlar. Fiyat performans açsından tercih edilmek için bu özelliklere dikkat edilmiş.

Bunun dışında standart özellikler arasında yayaları algılayabilen çarpışma asistanı, şerit takip sistemi ve yorgunluk tespit sistemi gibi gelişmiş güvenlik teknolojileri de barındıracak olan Yeni Hyundai i10 modelinin 2020 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor. Aracın giriş fiyatının Türkiye de 80 bin TL olması ve donanım, renk seçeneklerine göre ortalama 95 bin TL den satışta olacak seçeneklerinin olması beklentilerimiz arasında. Tüm Hyundai modellerini görmek ve yakıt tüketimlerine bakmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir