2020 Opel Corsa Özellikleri ve Fiyat

Opel‘in en çok satan modellerinden biri olan 2020 Opel Corsa, altıncı nesli ile karşımıza çıktı. 2020 Opel Corsa Nasıl Olacak Opel […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 9 Haziran 2019 saat 21:46

Opel‘in en çok satan modellerinden biri olan 2020 Opel Corsa, altıncı nesli ile karşımıza çıktı.

2020 Opel Corsa Nasıl Olacak

Opel Corsa 5. nesile ile çok yakın hatlara sahip olan Opel Corsa, Peugeot 208 ile aynı platformda üretilerek satışa sunuluyor. İlk olarak Corsa-E adı verilen elektrikli motor ünitesi ile tanıtımı yapılan model, yeni teknolojisini Çinli üretici DFM ile birlikte geliştirildi.

136 beygirlik güçlü bir elektrikli motora sahip olan 2020 Opel Corsa‘nın 100 kilometreye ortalama 8 saniye civarında ulaşabiliyor olması performans beklentilerini karşılayacak gibi duruyor. Aynı zamanda yeni elektrik motorun şarj ve menzil durumu cep telefonundan bir APP aracılığı ile takip edilebilecek.

İç hacimde benzer Opel modelleri ile aynı tasarım çizgilerine sahip olsa da, vites kolu ve çevresinin PSA grubu modellerinden alınması yapılan ortaklığın ilk meyvesi olarak görülüyor. İç Donanım özelliklerine baktığımızda orta konsolda bulunan Led ekran ve yenilenen sürücü ekranı göze ilk çarpan değişiklikler oluyor. Özellikle orta konsolda bulunan ekranın ön bölüme uyumlu tasarımı aracın iç görünümüne çok ciddi bir hava kattığını söylemek lazım. Bunun duşunda otomatik versiyonda vites’in Peugeot modellerinde bulunan vites ile aynı olması da gözlerden kaçmıyor. Klima ve havalandırma kanallarının da yerleşimi oldukça iyi organize edilmiş. Malzemeden kaçınılmadan tasarlanan kokpit’in sürücü ve yolcuların rahatlığı için düşünülmüş olması da oldukça iyi olmuş. Aynalarda bulunan hafif sivri kısımlar ise içeriden kör noktanın daha iyi gözükmesine neden olmuş.

Diğer motor seçenekleri ise ; 3 silindirli 1.2 litrelik benzinli ve 3 silindirli 1.5 litrelik dizel motor üniteleri den oluşuyor.

2020 Opel Corsa Genel Özellikler

  • 3 farklı sürüş modu
  • Adaptif Hız Sabitleme Sistemi
  • Kör Nokta Uyarı Sistemi
  • Trafik İşaretleri Algılama Teknolojisi

Opel Corsa yeni nesil donanım özellikleri ile yıl sonunda sipariş almaya başlayarak 2020 yılının başında satışa sunulacak. Opel Corsa’nın satış fiyatı ise giriş seviyesinde Türkiye 155.000 TL den başlaması bekleniyor. Üst segmentlerinde opsiyonel seçimler ile bu fiyatlandırma daha da artacaktır. Buna ek olarak Elektrikli motorun 195.000 TL den satışa sunulacağı söylentiler arasında. Tüm Opel Corsa modellerine ve 2020 modelleri eklendiğinde özelliklere buradan ulaşabilirsiniz

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir