2020 Skoda Superb Özellikler ve Fiyat

Volkswagen Grup çatısı altında bulunan Skoda markasının amiral gemilerinden biri olan ve D segmenti ‘nin değişilmez araçlarından biri olmaya çalışan […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 10 Haziran 2019 saat 11:16

Volkswagen Grup çatısı altında bulunan Skoda markasının amiral gemilerinden biri olan ve D segmenti ‘nin değişilmez araçlarından biri olmaya çalışan olan 2020 Skoda Superb modeli yeni hatları ve özellikleri ile karşımıza çıktı.

2020 Skoda SuperB Nasıl Olacak

Genel tasarım çizgileri selefine göre korunmuş olarak karşımıza çıkan Yeni 2020 Skoda Superb, ön tarafında yeni far teknolojisi ile öne çıkıyor. Far teknolojisinde anlatılan detaylara göre sürüş sırasında farklı yol ve hava durumlarına göre araçtaki akıllı far sistemi farklı aydınlatma modları sunarak daha iyi bir görüş ve aydınlatma sağlıyor. Aynı zamanda karşıdan gelen araçlarında özellikle hava şartlarına göre daha az gözünü alarak kaza risklerini de düşürdüğü söyleniyor.

Volvo markası ile başlayan ve daha sonra farklı markalarca da benimsenen bagaj kapağı üzerinde yer alan marka yazısı arka tasarımda ilk dikkati çeken detaylardan birisi. İç mekanda yapılan en önemli değişiklik ise aracın segment algısını değiştirmek için yapılmış olan krom detaylara bolca yer verilmesi ve aracın premium hissi daha üst seviyeye taşınması olmuş.

2020 Skoda SuperB Motor Seçenekleri

Skoda’nın bu model ile birlikte Hybrid dahil olmak üzere 6 farklı motor seçeneği ile satışa sunulması planlanıyor. Yeni Skoda Superb modelinde aşağıdaki motor seçenekleri yer alacak ;

  • 1,6 litre 120 beygir Benzinli model
  • 2,0 litre 190 beygirlik Dizel model
  • 1,5 litre 150 beygir Dizel model
  • 2,0 litre 190 beygirlik Benzinli model

Yaya koruma sistemi gibi yeni nesil güvenlik donanımları da barındıran ve bu yıl içinde satışa sunulacak olan Yeni Superb’nin yerleştiği konum olarak bagaj hacmini küçülten hybrid motor seçeneği ise 2020 yılının sonlarına doğru yollara çıkacak. Türkiye satış fiyatı henüz açıklanmayan aracın 180.000 TL den başlayan başlangıç fiyatları ile pazarda alıcı bulması bekleniyor. Diğer Skoda modellerinin buradan özellik ve fiyat bilgilerine ulaşabilirsiniz. 

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir