2021 BMW iX Özellikleri ve Türkiye Fiyatı

BMW markasının yeni elektrikli aracı iX satışta. Türkiye fiyatı ve özellikleri için hemen tıklayın. Elektrikli iX SUV’nin 600 km lik menzili ile dikkat çekityor.

2021 BMW iX Özellikleri ve Türkiye Fiyatı
12 Kasım 2020

BMW markasının yeni elektrikli aracı iX satışta. Türkiye fiyatı ve özellikleri için hemen tıklayın. Elektrikli iX SUV’nin 600 km lik menzili ile dikkat çekityor.

http://https://youtu.be/ILF2pBENCII
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 22 Ekim 2021 saat 21:02

YENİ BMW iX ile Tanışmaya Ne Dersiniz?

BMW iX elektrikli ile bir vizyondan doğdu ve artık satışa hazır. Elektrikli mobilite için tasarlanan Bmw ix serisi verimli BMW eDrive teknolojisi ve elektrikli dört çeker sürüş özelliği sayesinde BMW iX olağanüstü bir menzile sahip ve sıfır kilometreden itibaren etkileyici bir hızlanma elde ediyor. Yalın tasarım dili ona modern ve iddialı bir görünüm kazandırıyor. İç tasarımda en son teknolojiyle bir araya getirilen yüksek kalitede premium atmosfer, maksimum konfor ve beş kişi için ferah bir oturma alanı sunuyor. Yeni favori mekanınızı keşfedin: Yeni BMW iX.

BMW iX’in Öne Çıkan Özellikleri

  • Tek Parça Dış Tasarım
  • Yaşam Kalitesine Yönelik Daha Fazla Alan
  • 600 km’ye Varan Elektrik Menzili
  • Elektrikli Sürüş ve Genişlik Keyfi
  • Kolay Şarj Özellikleri

BMW iX

 

TEK PARÇA TASARIM

Yeni BMW iX’in dış tasarım özellikleri; Yeni bir neslin yüzü olan BMW iX’in tasarım konsepti için bir adım ileriye giderek iddialı ancak fazla gösterişli olmayan tamamen yepyeni bir tasarım dili yarattık. Akıllı ama karmaşık olmayan, daha ilk bakışta sürüş keyfinin yeni biçimini simgeleyen bir tasarım. Bunun sonucunda, ikonik tek parçadan oluşan şekli, güçlü karaktere sahip detayları ve akıllı Shy-Tech özellikleriyle trendleri belirleyen bir SAV modeli olarak Yeni BMW iX ortaya çıktı.

“Az sayıda ancak belirgin çizgilere sahip tek parça tasarım güçlü bir karaktere sahip ve otomobili güçlü gösteriyor. BMW iX sağlam; aynı zamanda sade ve şık görünüyor.”

Domagoj Dukec – BMW Tasarım Başkanı

Yüksek teknoloji ve rahatlık bir araya gelerek yaşam kalitesiyle dolu bir alan yaratıyor. BMW iX’in iç tasarımından ilham alın. Panoramik cam tavanla bir araya getirilen şık minimalizmi ve en son teknoloji Shy-Tech özellikleri, yolculuk yapmayı tamamen yeni bir deneyim haline getiren benzersiz bir mekan duygusu yaratıyor. Açık bir tasarım dili, yüksek kalitede malzemeler ve en son teknolojiyle iç tasarım kesinlikle en sevdiğiniz yer haline geliyor.,

 BMW iX’i daha fazla yaşam kalitesi sunmak amacıyla hareketli bir alan şeklinde tasarladık. Kendimiz olup rahatlayabileceğimiz en sevdiğimiz yeni mekanımız. 

2021 BMW iX Neler Sunuyor

  • 600 km’den uzun menzil*
  • Elektrik motoruna sahip iki aksla elektrikli dört çeker sistemi ve 500 BG (370 kW)* üzerinde güç
  • 5 saniyede 0’dan 100km/sa hıza ulaşma*
  • On dakikada 120 km için yeterli kadar şarj*
  • 40 dakikadan kısa sürede %80 kapasiteye kadar ev-dışı şarjlanma**

BMW iX

GÜNLÜK KULLANIMDA YENİ BİR BOYUT

BMW iX premium SAV segmentinde devrim yapıyor. 600 km*’nin üzerindeki menziliyle uzun mesafeli yolculuklar için ideal olmasının yanı sıra günlük kullanım için de ideal bir otomobil. Bu üst düzey performans, akıllı yapı ile hafif alüminyum, çelik ve karbon gibi yenilikçi malzemelerin kombinasyonu konusunda uzun yıllar boyu edindiğimiz deneyim sayesinde ağırlığı optimize edilmiş benzersiz gövde konseptiyle mümkün oluyor.

Yeni BMW iX’i Türkiye’de de sayısı gün geçtikçe artan şarj istasyonlarında rahatlıkla şarj edebilirsiniz. AVM’lerde ve otoparklarda sıklıkla görmeye başladığımız ve BMW’nin resmi olarak işbirliği içerisinde olduğu şarj istasyonlarının sayısını sürekli arttırıyoruz. Üstelik bu istasyonların çoğunda hızlı şarj imkanı bulunuyor, böylelikle siz yemeğinizi yerken bile otomobiliniz yeterli bir batarya doluluğuna ulaşabiliyor.

Yenilikçi Motor Konsepti

Beşinci nesil BMW eDrive teknolojisinde iki elektrikli motora ek olarak yüksek gerilimli depolama sistemi, güç elektrik devreleri ve BMW iX’in şarj teknolojisi yer alıyor. Elektrikli dört çeker sistemiyle bir araya getirilen iki güçlü elektrik motoru verimlilik sağlamanın yanı sıra 500* bg üzerinde güç üreten ve 0’dan 100 km/sa hıza beş saniyede ulaşabilen BMW iX’in gücünü bir spor otomobil seviyesine çıkarıyor.

Verimli Sürüş Konforu

Bağımsız olarak ayarlanabilen geri kazanım sistemi 2 aksta adaptif havalı süspansiyonla birlikte daha uzun bir menzil elde etmenin yanında sürücüye BMW iX’in kullanım karakterini de belirleyebilme fırsatı sunuyor. Sportif, iyileştirilmiş menzil veya konfor odaklı olmak üzere üç seçenek mevcut. Doğrudan “tek pedalla kullanım hissi”ni de deneyimleyebilirsiniz; yani araç ayağınızı gaz pedalından çektiğinizde fren yapar ve size elektrikli sürüşe özgü süzülme hissini verir.

BMW iX

BMW iX ‘in Aerodinamik Özellikleri

BMW iX, dinamik tasarımının her detayında “biçim fonksiyonu izler” ilkesine uyum sağlıyor. Bunu geriye yaslanmış cam bölümü ve sayısı azaltılan ek yerleriyle pürüzsüz yüzeye sahip gövdesinden ve düz gövde altından kolaylıkla anlayabilirsiniz. Kapalı ön tasarım ve arkadaki difüzör ile birlikte gömme kapı kolları ya da cam şeritlerine entegre edilen dış aynalar gibi alışılmadık detayların bileşimiyle BMW iX yalnızca 0,25’lik olağanüstü bir Cd değeri elde ediyor. Bu sayede menzil ve verimliliği yenilikçi SAV tasarımında bir araya getiriyor.

* WLTP test döngüsüne göre ölçülmüştür. Güç tüketimi (kWsa/100) (ortalama): 21 kw altındadır. DC tipi (200 kw) ortak şarj istasyonları ile ölçümlenmiştir. Daha düşük güç veren istasyonlarda süre uzayabilir. Türkiye fiyatı henüz açıklanmamış olsa da 600 km menzilli aracın 760 bin TL den başlayan fiyatlar ile satışa çıkması bekleniyor. Araç hakkında daha fazla özellikli ve satış fiyatını takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz.

BMW iX Serisi için Fiyat Bilgisi Güncellemeleri

  • 13 Haziran 2021 : BMW yüksek menzil ve performansı bir arada bulunduran yeni BMW IX modelinin 2021 yılının son çeyreğinde yani Ekim 2021 de satışa sunulacağını duyurdu.
  • 22 Ekim 2021 : BMW tarafından ilk IX Modelleri Türkiye’ye getirildi ve satışa sunuldu. Web sitesi üzerinden ne yazık ki güncel fiyatları şu anda öğrenemiyorsunuz. Teklif alarak fiyatları örenebilirsiniz.

Bu Araçlar İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir