2021 BMW ix3 Özellikleri ve Türkiye Fiyatı

2021 BMW ix3 Donanım özellikleri ve Türkiye fiyatı ile elektrik tüketimi, hız limitleri, performans bilgilerini inceledim.

2021-bmw-ix3
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 4 Temmuz 2021 saat 12:24

İlk Bakışta BMW ix3

Tamamen elektrikli Yeni BMW iX3 emisyon içermeyen yepyeni bir sürüş keyfinin habercisi. İki dünyanın en iyilerini bir araya getiren tamamen elektrikli ilk BMW SAV (Spor Aktivite Aracını) modelini keşfedin: Azami 460 km* menzile ve 18,5 kWsa / 100 km* ‘den başlayan elektrik tüketimine sahip Yeni BMW iX3 çıtayı oldukça yukarı taşıyor. Üstelik satın alacağınız Yeni BMW iX3 ile birlikte, evde şarjı hızlandıran ve kolaylaştıran BMW i Wallbox* ve orijinal BMW i aksesuarı olarak otomobilinizin halka açık şarj istasyonlarına bağlanmasını sağlayan bir adet şarj kablosu da hediye olarak veriyorlar.

2021 BMW iX3’ün Öne Çıkan Özellikleri

Yeni BMW iX3, yenilikçiliği ve ifadeyi bir araya getiriyor. Sade, güçlü çizgileri modern saf bir görünüm verirken iddialı BMW i vurguları ilk tamamen elektrikli Spor Aktivite Aracının ayrıcalıklı yanını vurguluyor. Her şeyden öte BMW i’ye özel Böbrek Izgaralarının kafese benzer yapısı ve yatay olarak düzenlenmiş parçaları sayesinde büyüleyici ön bölüm daha ilk bakışta etkiliyor. Yeniden tasarlanan 20 inç aerodinamik jantlar, BMW i Mavi rengindeki difüzör ve ek parçalarıyla birlikte özel tasarım dilinin tutarlı bir şekilde arkaya doğru ilerlemesini mümkün kılıyor. BMW i kapı eşik kaplamaları gibi bağımsız detaylar ve standart özellik olan ön ayarlı BMW i mavi ortam aydınlatması modern ve şık bir atmosfer oluşturuyor. Merkez konsolda göze çarpmayan BMW iX3 ambleminin yanında Kontrol Ekranındaki elektrikli araca yönelik olarak tasarlanmış göstergeler ve kadranlar aracın benzersizliğini vurguluyor. Bu sayede Yeni BMW iX3 hiçbir şeyden ödün vermeden heyecan verici karakterini sergiliyor.

2021-bmw-ix3

Impressive” tasarımının özellikleri çok daha fazla konfor ve güvenlik sunan geniş kapsamlı eklentilere sahip. Sportif 20 inç aerodinamik jantlara ve estetik Adaptif LED farlara ek olarak “Impressive” tasarımında bulunan özellikler, sürüş sırasında sizi rahat ettirecek diğer işlevsel özellikleriyle de etkiliyor ve çok daha rahat bir sürüş deneyimi sunuyor.

Dış tasarım

  • Adaptif LED farlar
  • 20 inç aerodinamik jantlar 843 Bicolour, karma lastikler
  • Konfor Erişim

İç Tasarım

  • Siyah “Vernasca” deriden ve dekoratif dikişli spor ön koltuklar, farklı döşeme seçenekleri mevcuttur
  • Sürücü ve ön yolcu için bel desteği
  • BMW Head-Up Display
  • BMW Harekete Duyarlı Kumanda
  • BMW IconicSounds Electric
  • Park Asistanı Plus
  • Harman Kardon Surround Ses Sistemi
  • Otomatik uzun far fonksiyonu
  • Akustik cam kaplama

BMW ix3 ‘ün Elektrikli Sürüş Dinamikleri

BMW iX3 özel sürüş dinamikleri ve verimli performansını beşinci nesil BMW eDrive teknolojisine borçlu. Elektrikli motor, şanzıman ve güç elektroniklerinden oluşan elektrikli tahrik birimi maksimum verimlilik ve eşsiz sürüş keyfine yönelik olarak tasarlandı. Yüksek gerilimli batarya özel olarak geliştirilen lityum iyon hücreleriyle elektrikli motora güç veriyor. Doğrudan tahrik aracın hareket etmeye başlamasından itibaren maksimum torku sunarak anlık ve kesintisiz bir hızlanma sağlıyor. Amortisör karakterini ilgili sürüş durumuna göre uyarlayan adaptif süspansiyonla birlikte her rotada üstün konfor ve hassas sürüş dinamikleri garanti ediliyor.

2021-bmw-ix3

Bu sayede BMW iX3 verimlilik, performans ve kendinden emin bir dinginlik arasında mükemmel etkileşimi yakalıyor. Aynı zamanda BMW i Mavi rengiyle öne çıkan olağanüstü tasarım özellikleri ile isteğe bağlı 20 inç aerodinamik jantlar ve ikonik ses tasarımı gibi geleceğe dönük teknolojiler aracın ayrıcalıklı karakterini vurguluyor. Gelişmiş BMW Individual Parlak Siyah Dış Kaplama isteğe bağlı BMW Böbrek Izgaralarının yanı sıra parlak siyah cam çerçeveleri ve tavan raylarıyla birlikte dinamikleri çok daha öne çıkarıyor. Yeni BMW iX3 ile yapılan her yolculuk böylelikle heyecan verici bir maceraya dönüşüyor.

Elektrikli Aksam

Entegre hareketli aksam birimi elektrikli motor, şanzıman ve güce ilişkin elektronikleri alüminyum bir muhafaza içerisinde bir araya getirirken, yerden ve ağırlıktan tasarruf sağlıyor. Doğrudan, anlık hızlanma özelliği BMW’ye özgü sürüş keyfini mümkün kılıyor. Nadir toprak elementleri içermeyen elektrikli motor, sürdürülebilir oluşu ile ön planda.

Geri Kazanım Sistemi

Geri kazanım sistemi yavaşlama ve fren sırasında ortaya çıkan kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürüyor ve bu enerjiyi menzili artırmak üzere sistemin yüksek gerilimli bataryasına besliyor. Geri kazanım seviyesinin dört kademe olarak ayarlanması konfor açısından önemli bir avantaj ve kişiselleştirme sunuyor.

2021-bmw-ix3

Yüksek Gerilimli Batarya

Yüksek gerilimli batarya özel olarak geliştirilen lityum iyon depolama hücreleriyle elektrikli motora güç vermek üzere çarpışmalardan etkilenmeyecek şekilde aracın alt kısmına entegre ediliyor. Araç ev tipi elektrik prizi, BMW Wallbox veya ev-dışı şarj istasyonları aracılığıyla şarj edilebiliyor. Batarya yönetim sistemi verimli bir şarj işlemi ve en uygun hareket kuvvetini sağlıyor.

IconicSounds Ses Sistemi

BMW IconicSounds Electric ile saf elektrikli sürüşün heyecan verici deneyimini daha yoğun bir şekilde yaşayabilirsiniz. Burada, çeşitli sürüş manevraları sırsında anında sesli geri bildirim alırsınız. Ses çıkışı içeride araç içindeki ses sistemi aracılığıyla, dışarıda ise yayalara yönelik sesli koruma bileşenleri üzer.

Adaptip Süspansiyon

Adaptif süspansiyon amortisör karakterinin herhangi bir sürüş durumuna uyarlanabilmesini mümkün kılarak lastik konforu ve sürüş dinamiklerini artırır. Standart COMFORT ayarı üst düzeyde sürüş konforu sunar.

2021-bmw-ix3

BMW iX3’ün Sürüş Asistanı Sistemleri

Yeni BMW iX3 öncülük ediyor. Standart olarak sunulan Profesyonel Sürüş Asistanı gibi son teknoloji ürünü sürüş asistan sistemleri, sizi günlük sürüş sırasında kısmı otomasyon özelliğiyle destekliyor. Park ve Geri Sürüş Asistanı ile birlikte Çevre Görüş Kamera Sistemi sayesinde Park Asistanı Plus aracınızı park etmeyi ve manevra yapmayı son derece kolay hale getiriyor. Android Auto veya Apple CarPlay ile akıllı telefon entegrasyonu gibi yenilikçi eğlence fonksiyonları sizi eğlendirirken olan bitenden haberdar olmanızı da mümkün kılıyor.

Park Asistanı ; Park Asistanı Plus, aracı park etmeyi ve manevrayı kolaylaştırır. Diğer özelliklere ek olarak Üstten Görünüm, Panoramik Görünüm ve Uzaktan 3D görünüm içeren Çevre Görüş Kamera Sisteminin yanı sıra yanal park yardımı, Aktif Park Mesafe Kontrolü, acil durum fren fonksiyonu, doğrusal ve yanal kılavuzlu Park Asistanı ve Geri Sürüş Asistanı da yer alır.

Sürüş Asistanı ; Profesyonel Sürüş Asistanı, kritik sürüş koşullarında veya sıkışık trafikte en uygun konforu ve güvenliği sağlıyor. Sürüş Asistanının içeriğine ek olarak gelişmiş Direksiyon ve Şerit Kontrol Asistanı, Şerit Değiştirme ve Acil Durum Durdurma Asistanı ve aktif yandan çarpışma koruması özellikli Şeritte Tutma Asistanı sunuluyor.

Yardımcı Sürüş Görünümü ; Yardımcı Sürüş Görünümü çeşitli destek sistemlerinden alınan görüntülerle aracın çevresine dair gerçek zamanlı bilgi sunar. Gösterge panelinde yer alan hareketli 3D ekran sayesinde aracınızın çevredeki trafiği nasıl algıladığını ve bunun sonucu olarak sistemlerin nasıl işlediğini net bir biçimde anlayabilirsiniz.

Şerit Kontrol Asistanı ; Genişletilmiş özelliklere sahip Direksiyon ve Şerit Kontrol Asistanı sıkışık trafik durumlarında size destek sağlamak üzere etkinleştirilebilir. Aracı şeridin ortasında tutmanıza yardımcı olur, dar yerlerde size yardımcı olur ve aktif rehberlik özelliğiyle otoyollarda navigasyonu kolaylaştırır.

Aktif Cruise Kontrol ; Dur & Kalk İşlevli Aktif Cruise Control 30 ile 210 km/sa arasındaki hızlarda önde seyreden araçla aranızda önceden belirlenmiş bir mesafeyi korur, aynı zamanda sıkışık trafikte durdurma ve yeniden çalıştırma özelliğini içerir. Hız Limit Asistanı cruise control’deki hız limitlerinin devralınmasına izin verir.

BMW ix3 Teknik Veriler

  • BMW eDrive enerji tüketimi (kWh/100 km, WLTP) : 19.0 kWh  ile 18.6 kWh
  • Elektrik motoru gücü  : 210/286 (kW/bg)
  • Elektrik motoru maks. torku  : 400 (Nm)
  • Elektrik Motoruyla Menzil (WLTP) : 450 km- 459 km
  • Lityum iyon batarya kapasitesi (kWh, brüt/net) 80/73.83
  • Hızlı şarj etme, DC hızlı şarj istasyonunda: DC; 150 kW (%80) : 34 dk
  • Yüksek gerilimli bataryanın şarj süresi (%100) BMW Wallbox 11 kW ile : 7,5 saat
  • Elektrik motoruyla maksimum hız  : 180 (km/sa)
  • 0-100 km/sa hızlanma : 6.8 sn
  • 80-120 km/sa esneklik : 2.5 sn
  • Yüksüz ağırlık (kg) EC : 2.260
  • Otomobilin yük kapasitesi (kg) : 1220/1650

BMW ix3 Jant ve Lastik Boyutları

  • Ön lastik boyutları : 245/50 R19 105 W XL
  • Arka lastik boyutları : 245/50 R19 105 W XL
  • Ön jant boyutları : 8Jx19 LM
  • Arka jant boyutları : 8Jx19 LM

 

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir