2021 Dacia Sandero Stepway Özellikler

Dacia’nın en önemli araçları yenilendi ve görücüye çıktı. 2020 yılının son dönemlerinde satışa çıkacak Dacia Sandero Stepway ailesi nasıl değişti?

2021 Dacia Sandero Stepway Özellikler
1 Ekim 2020

Dacia’nın en önemli araçları yenilendi ve görücüye çıktı. 2020 yılının son dönemlerinde satışa çıkacak Dacia Sandero Stepway ailesi nasıl değişti?

http://https://youtu.be/m4pKCtPtTsw
https://youtu.be/m4pKCtPtTsw
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 4 Ekim 2020 saat 12:25

Dacia yeni araçlarını duyurdu. Giriş seviyesi modeller bir çok özelliği ile beklentilerin çok üzerinde konumlandırılmış. Dacia Logan, Sandero ve Sandero Stepway modellerini duyurdu. İlk kez üç modelini birden tanıtan Daica en çok dikkat çeken araç Duster modeline benzeyen yeni tasarımı ile Sandero Stepway oldu.

Renault grubana katılmasının ardından vizyonunu temel donanımlar ile en ulaşılabilir fiyat etiketi olarak belirleyen Dacia, yeni modelleri ile aynı zamanda tasarım anlamında da sektörün ciddi oyuncularından biri olacağının sinyallerini gösteriyor.

2021-dacia-sandero-stepway-1

Dacia Duster ile aynı lansman rengine sahip olarak ilk kez podyuma çıkan Yeni Sandero Stepway modeli, dış tasarımının yanı sıra iç tasarımında da etkileyici yenilikler içeriyor. Yükselen malzeme ve işçilk kalitesi bu örneklerden birkaçı.

2004 yılıdan bugüne kadar markanın tüm satışlarının %32’sini oluşturan Sandero modeli yeni çizgileri ile artık daha çok bir crossover havasına bürünmüş. Acil fren desteği, kör nokta uyarı sistemi, park asistanı ve yokuş kalkış desteği gibi yeni donanımlar artık Sandero Stepway’de de yer alacak.

2021-dacia-sandero-stepway-1

Motor Seçenekleri

3 silindire sahip 3 ayrı benzinli motor ile satışa sunulacağı açıklanan Sandero Stepway, Eco-G adını verdiği doğuştan LPG sistemine sahip 1 litrelik benzinli bir seçenek de sunacak. Şimdilik dizel motor ünitesi bu modelde yer almayacak.

Donanım Paketleri

Tüm donanım paketlerinde standart olarak start&stop sistemine yer verilecek ve ayrıca CVT otomatik şanzıman teknolojisi ise yeni motor ünitelerine eşlik edecek. CVT şanzıman teknolojisine geçilmesini Easy-R sistemlerinin artık terk edileceği anlamına geldiğini de söyleyebiliriz.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir