2021 Honda Jazz Hybrit Elektrik Satışa Çıktı

2021 Honda Jazz tam bir Hibrit araç olarak karşımıza çıkıyor. Yakıt tüketimi 5.5 litrelerde olan yeni Jazz ‘ın fiyatı ve performansı nasıl?

2021 Honda Jazz Hybrit Elektrik Satışa Çıktı
13 Haziran 2021

2021 Honda Jazz tam bir Hibrit araç olarak karşımıza çıkıyor. Yakıt tüketimi 5.5 litrelerde olan yeni Jazz ‘ın fiyatı ve performansı nasıl?

http://https://youtu.be/AtHQ1p-fNo8
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 13 Haziran 2021 saat 14:21

Sonunda 2021 Honda Jazz karşımızda! Uzun zamandır sessizliğini koruyan Honda Türkiye pazarına çok uzun bir aradan sonra Honda Jazz 4. nesli ile ilk defa bir araç getirdi. Honda şirket olarak teknolojik anlamda bence bir yenilenme geçiriyor. Bu nedenle de geleneksel araçları üretmeyi bırakarak yeni teknolojilere daha az zararlar ile ulaşmayı hedefliyorlar. Bu kapsamda ülkemizde satışa çıkan ilk model Elektrik motor destekli Honda Jazz ve Honda Jazz Crosstar Executive modelleri oldu.

2021 Honda Jazz Hybrit ‘i Yakından Tanıyalım

Önceki modele göre Honda Jazz hem daha iyi bir görüş mesefasine hem de şehir içi yakıt tüketimi konusunda iddialı bir konuma gelmiş. B Segmentinde bulunan Honda Jazz özellikle araç içindeki donanım seviyesi, diz ve baş mesafesi gibi rahatlık konularında sınıfındaki bir çok araçtan kendini çok hızlı bir şekilde ayırmış. Bu özellikleri ile Honda Jazz Hybrit Crosstar’ı tasarımından başlayarak incelemeye aldım.

2021 Honda Jazz Dış Görüntüsü Nasıl

Honda Jazz’ın dış görünümüne baktığımızda son zamanlarda etrafımızda gördüğümüz bir çok otomobil üreticisinin yaptığı gibi keskin hatlara sahip, ön havalandırma kanalları genişleyen ve özellikle ufak tefek eklentiler ile aracı kaslı ya da sportif gösteren detayları Jazz ‘da göremiyoruz.

2021 Honda Jazz

Çok sade bir tasarım ile sunulduğunu söylemekte fayda var. Jazz’ın Corsstar modelinde ise ön panjurun ızgara yapısına döndüğünü, sis farı etrafı, çamurluklar ve marşpiyellere plastik dodikler ile tavan rayları eklendiğini ve en son olarak lastiklerde kullanılan 16 inch jantların elmas kesim tasarım ile sunulduğunu görüyoruz. Bunlar Crosstar modelinin ek dış opsiyonları olarak söyleyebiliriz.

2021 Honda Jazz Crosstar Yakıt Tüketimi

 

“Honda Jazz abatlarına baktığımda Uzunluk : 4044 mm, Genişlik : 1694 mm ve Yükseklik : 1526 mm olarak karşımıza çıkıyor. Jazz Crosstar Modelinde ise Uzunluk : 4090 mm, Genişlik : 1725 mm ve Yükseklik : 1556 mm olarak aracın biraz büyüdüğünü söyleyebilirim.”

Aracın dışındaki en önemli yenilik bence Honda mühendisleri tarafından yapılan A stunlarındaki görüş açısını arttırmak için oluşturulan kelebek camlarının kavisli bir şekilde ön cama doğru eklenmiş olması. Böylece aracın ön tarafında oturanlar için neredeyse %90’a yakın bir görüş açısı sunulmuş olduğunu görüyorum. Bununla birlikte aracın içine giren ışığın hacmi de fazlalaştığı için iç ambiyansın ferahladığını da düşünüyorum.

 

Hibrit Araç Tavsiyelerim

 

Aracın arkasına geldiğimizde ise arka tarafı tamamlayacak nitelikte bir fark grubu olduğunu yine tasarımsal olarak hiçbir abartıya rastlamadığımızı söyleyebilirim. Aracı Türkiye de 3 farklı renk seçeneği ile satın alabiliyorsunuz. Bunlar Gün Işığı Beyazı, Kristal Kırmızı ve Okyanus Mavisi olarak adlandırılıyor.

2021 Honda Jazz Yaşam Alanı

Honda mühendisleri tarafından tasarlanan ince A sütunları, gizlenmiş silecekleri ve panoramik ön camı ile sürüş pozisyonundan taviz vermeden benzersiz bir görüş açısı sunmuş. Bu tasarım sayesinde kör noktaları azaltıp sürüş güvenliğinizi arttırmak en öncelikli iş olmuş diyebilirim.

2021 Honda Jazz Crosstar

Aracın ön konsolunda sert plastik kullanılmış olsa da hemen altında bu plastik üzerine kaliteli bir kumaştan döşeme yapılarak ön konsoldaki ortamın kalitesi arttırılmış. Aracın sürücü ekranı ve multimedya ekranı aynı hizada olduğu için ön camın alt kısmı dümdüz ve dışarıyı görmeyi engelleyecek hiç bir çıkıntı yok.

2021 Honda Jazz 7 inc’lik dijital bir sürücü göstergesi ve 9 inch büyüklüğünde multimedya ekranı ile sizi karşılıyor. Aracın elektrikli motora sahip olması nedeni ile aracı çalıştırdığınıda tüm sistemler güzel bir seremoni ile sizi selamlıyor. Multimedya ekranında bulunan tüm özelliklerin yanı sıra araçta kablosuz apple Car Play bağlantısı da sunulmuş. Böylece kablo yığınlarından da kurtulmuş oluyorsunuz. Bence tasarım olarak en güzel değişiklik iki kollu direksiyon olmuş. Direksiyon Jazz modelinde ısıtmalı olarak geliyor. Crosstar modelinde ise ısıtma versiyonu bulunmuyor.

“Kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto destekleriyle multimedya ekranına kolayca bağlanıp telefonunuzda yer alan uygulamaları, ekran aracılığıyla da kullanabiliyorsunuz. Ayrıca Siri gibi akıllı asistanlarla komutları sesli şekilde vermeniz mümkün”

“Dijital Gösterge Ekranı : 7” dijital gösterge ekranı, Yeni Honda Jazz’ın anlık sürüş bilgileri ile ilgili merak ettiğiniz detayları sizinle paylaşır. Ekran aracılığıyla yakıt tüketimini veya hangi sürüş modunda olduğunuzu rahatça görebilirsiniz.”

2021 Honda Jazz Crosstar

2021 Honda Jazz’ın arkasına geçtiğimizde ise çok büyük bir yaşam alanının sizi karşıladığını söyleyebilirim. Özellikle arkada oturan yolcular için ön koltuklar ile olan diz mesafesinin bir karıştan fazla olması, baş mesafesinin ise yine 4 parmak kadar olması dikkat çekici. Aracın bagaj yükleme alanı 300 litre civarında. Bu oran B Segment araçlardan biraz daha küçük. Yükleme alanı küçük tutularak arka tarafta bir yaşam alanı sunulmuş. Ancak yükleme alanından vaz geçilmiş diyemem!

Honda Jazz Sihirli Koltuklar

Honda’nın sihirli koltuklar olarak nitelendirdiği bu arka koltukla yatırıldığında bagaj kapasitesi 1205 litreye çıkıyor. Ayrıca koltukla tam açılı yattığı için dümdüz bir taşıma alanınız oluyor. Bu koltuklara sihirli denmesinin sebebi ise koltukların sadece öne doğru değil aynı zamanda oturma olanının da havaya doğru katlanabilmesinden kaynaklı. Böylece arka koltukları havaya doğru katlayarak bagaj haricinde dikey yerleştirmek istediğiniz eşyaları da arka alana koymak çok rahatlık sağlamış. Özellikle bisiklet gibi ya da dikey yerleştirmek istediğiniz mini buzdolabı veya evcil hayvanınızın tüyleri dökülmesin diye arka alanı çok kullanışlı bir yer açabiliyorsunuz.

2021 Honda Jazz Motor ve Performans

Honda’nın e:HEV adını verdiği ( bunun anlamı; H * Hytbrit, E *Elektrik, V * Behicle – Araç) motor 0 – 100 km hızlanması 9.5 saniye olarak verilmiş. Jazz Crosstar modelinde ise 9.9 sn olarak düşünebilirsiniz. Honda Jazz 70 km hıza kadar eğer orantılı bir şekilde hızlanıyorsanız içten yanmalı motora çok bulaşmadan sizi hızlı bir şekilde götürmeye başlıyor. Ancak performans istediğiniz noktalarda benzinli motor devreye hemen giriyor ve o performansı size sunuyor.

2021 Honda Jazz Crosstar

Honda Jazz üzerinde 109 PS güç üretebilen elektrikli motora, 98 PS gücündeki 1.5 litrelik benzinli motor eşlik ediyor. Yeni motor ünitesi ile birleşik 84-88 g/km CO2 emisyon (NEDC) değerine sahip olan 2021 Honda Jazz, çevre duyarlılığı konusunda hassas olanlar için de oldukça iyi bir araç. Yakıt tüketimi ve satış fiyatları hakkında detayları öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz. 

Honda Jazz 80 kw lık bir elektrik motor ile geliyor. Elektrik motorunun maksimum torku 253 Nm olarak belirtilmiş. Bu motor tam bir hibrit teknolojisine sahip. Çünkü elektrik motor tüm gücünü benzinli motordan geri kazanım ile sağlayarak herhangi bir şarj istasyonuna ihtiyaç duymuyor. Bu konu safkan elektrikli araçlara göre çok daha fazla karlılık sağlayan bir durum olarak nitelendiriliyor. Aracın en büyük rakibi ise Toyota Yaris olarak görülebilir. Aracın maksimum sürati ise 175 km / saat.

2021 Honda Jazz fabrika tavsiye edilen Lastik ebatları ise Executive modeli için “185/55/R16 87H 16*6J offset 50 C”, Crosstar Executive modeli için ise “185/60/R16 86H 16*6J offset 45 B” olarak belirlenmiş. Lastik fiyatları için burayı tıklayabilirsiniz. 

Honda Jazz Güvenlik Sistemleri Neler

Sürüş güvenliğini en üst seviyeye taşımak için radar ve sensörlerle donatılmış. Yeni Honda Jazz, gelişmiş sürücü destek sistemlerini standart olarak sunuyor olması bence mükemmel bir deneyim.

“Uyarlanabilir Hız Sabitleyici, önceden belirlediğiniz hızda kesintisiz bir şekilde hareket etmenizi sağlar. Ayrıca gelişmiş teknolojileri ile trafik işaretlerini tanır ve otomatik olarak kurallara uyar.”

“Şerit Koruma Destek Sistemi, Otomobilin şerit ortasında kalmasına yardımcı olan sistem, sürüş boyunca direksiyon düzeltme gereksinimini azaltırken daha az stresli ve daha dingin bir sürüş deneyimi sağlıyor.”

Kör Nokta Uyarı sistemi, Kör noktada kalan araçları tespit ederek ilgili tarafın yan aynasında yanıp sönen bir ışıkla sizi uyarır. Bu sayede şerit değişikliğini daha güvenli yapmanızı sağlar.”

“Çarpışma Hafifletici Fren Sistemi, Otomobil veya yayayla çarpışma olasılığı söz konusu olduğunda sizi tehlikeye karşı uyarır ve olası çarpışmanın hem şiddetini hem de tehlikesini en aza indirmek için aracın hızını azaltır.”

Bu yazımda 2021 Yılında ülkemize satışa çıkan Honda Jazz ve Jazz Crosstar modellerini sizin incelemeye çalıştım. Umarım incelemeyi beğenmişsinizdir.

2021 Honda Jazz kampanyalı fiyatlar ile ülkemizde satılmaya başlandı. Executive modeli anahtar teslim 310 bin TL den, Crosstar Executive modeli ise yine anahtar teslim 320 bin TL den satışa sunulmuş durumda. B Segmenti bir arabaya bu kadar çok para verilir mi diye soracak olursanız, rakiplerinin bu yazıyı yazdığım tarihte başlangıç paketlerinin 360 bin TL olduğunu düşünürsek 50 bin TL gibi bir farkla Honda Jazz’ı tercih edebileceğinizi söyleyebilirim. Ayrıca bu aracı alırken tasarrufunu ve teknolojik özelliklerini de göz önünde bulundurmanız önemli. Aracı satın almak ya da test sürüşüne çıkmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Yorumlar

  • Necmi Güven dedi ki:

    ben çok eskiden beri jazz kullanıyorum. Her zaman yakıt konusunda tasarruflu oldu. Ancak Honda’nın yedek parça konusunda desteği inanılmaz pahalı. Toyota bu konuda daha iyi diye biliyorum. Toyota’sı olan arkadaşlar yorum yaparsa güzel olur

  • Yorum Yaz

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir