2021 Hyundai Tucson Fiyat ve Özellikleri

Hyundai’nin C Segmentinde bulunan SUV modeli Tucson tamamen yenilenerek üretime giriyor. 150 beygirlik benzinli ve 136 beygirlik turbo dizel motor seçeneği ile hybrit bir seçenek şansı da bulunacak.

2021 Hyundai Tucson Fiyat ve Özellikleri
17 Eylül 2020

Hyundai’nin C Segmentinde bulunan SUV modeli Tucson tamamen yenilenerek üretime giriyor. 150 beygirlik benzinli ve 136 beygirlik turbo dizel motor seçeneği ile hybrit bir seçenek şansı da bulunacak.

http://https://www.youtube.com/watch?v=fxB7Cop71AY
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 23 Mayıs 2021 saat 11:41

Hyundai firmasının C Segmentinde bulunan SUV modeli  2021 Hyundai Tucson modeli tamamen yenilendi. Tuscon önceki kasa tasarımına göre 20 mm kısalırken, 15 mm genişlemiş olarak karşımıza çıktı. Aracın dışına baktığımızda daha keskin hatlara yer verilmesi dikkat çekiyor. Bununla birlikte Tuscon önceki modeline oranla daha kaslı bir görünüş ve daha sportif bir duruşa sahip mi sorusuna cevap vermek oldukça zor gözüküyor. Aracın ön tarafına baktığımızda ön ızgarada tasarımın bir parçası gibi duran ve gizlenmiş LED far detayları tasarımdaki en göze çarpan özellik. Ancak ızgara tasarımındaki bu yoğun krom detaylar 10 yıl önce piyasaya sürülen Genesis modellerini hemen gözler önüne getiriyor.

2021 Hyundai Tucson Yakıt Tüketimi

Aracın arka tarafına geçtiğimizde ise yatay bir şekilde konumlandırılan ince arka stoplar tasarımı çok iyi tamamlıyor. Önden başlayıp arka tarafa kadar gelen çizgilerle birleşen tasarım ve tampon altındaki krom boyalı alt kısım arka tarafı çok güzel tamamlamış. Yine tampon altına yerleştirilen ön ızgaradaki gibi petek şeklindeki parçalar bir bütünlük sağlıyor.

Hyundai Tucson İç Tasarım

Daha önce Hyundai tarafından fuarlarda tanıtılan bir çok aracın iç donanımları dokunmatik olarak gözüküyordu. 2021 Hyundai Tucson da bu çalışma başlatılmış ve iç mekanda tüm kumanda kontrolleri dokunmatik hale getirilmiş. Dijital sürücü ekranının yanı sıra kokpitin ortasında yer alan dikey multimedya ekranı konsola çok iyi yerleştirilmiş. Arabanın bir bütün parçası gibi hissediyorsunuz. Bu kocaman dikey ekran araç kontrolü ile ilgili tüm bu görevi üstleniyor. Hemen altına yine dokunmatik olarak konumlandırılan klima sistemi ile de bir bütün gibi duran ön konsolun tasarımını oldukça beğendim. Vites kolunu ortadan kaldıran mühendisler orta alanda bol bol kişisel alan ve kumanda setleri koymuşlar.

2021 Hyundai Tucson Yakıt Tüketimi

Arka koltuklar ise tamamen katlanarak devasa bir bagaj hacmi sunabiliyor. Kör nokta uyarı sistemi kamera yardımı ile anlık durumu sürücü ekranına yansıtabilme özelliğine sahip. Ayrıca modelde ilk defa akıllı manuel adı verilen tek kavramalı bir şanzıman sistemine de yer veriliyor. Direksiyonun daha sade olması için çalışan mühendisler bunda başarılı oldukları kadar ön ızgara ve arka tamponda yer verilen petek sekilleri sinyal kollarının üzerine de konumlandırılmış ve tasarımın bir parçası olması için uyum sağlanmış.

2021-Hyundai-Tucson

Motor Seçenekleri

Motor seçeneklerine baktığımızda ise 150 beygirlik benzinli ve 136 beygirlik turbo dizel seçeneklerinin arasına yakın zamanda bir de hibrit versiyonu da ekleneceği açıklandı. Yeni Hyundai Tucson’da ayrıca opsiyonel olarak 4×4 çekiş sistemi isteyen müşterilerine bu seçeneği de sunacak. Aracın çıkış zamanı olarak 2021 ikinci yarısı gösterilse de Hyundai Tucson‘un ülkemizde 2021 sonlarına doğru gelmesi bekleniyor. Yeni Hyundai Tuscon anahtar teslim giriş fiyatının Türkiye de 540 bin TL civarında olması da beklenen konular arasında.  Bu yazımda size 2021 Hyundai Tucson’u olabildiğince anlatmaya çalıştım. Tüm Hyundai modellerine bu linkten ulaşabilirsiniz. 

23 Mayıs 2021 Tarihli Güncelleme

Hyundai Tucson yukarıdaki belirttiğim özelliklere sahip modelleri ile Mayıs 2021 tarihi itibari ile satışa sunuldu. Aracın güncel donanım paketleri olan Comfort, Prime, Elite ve Elite Plus seçenekleri fiyatı konusunda değişkenliğe sahip olurken tüm motor seçenekleri otomatik şanzıman ile desteklenmiş durumda. Dizel motor seçeneğine sahip CRDI DCT şanzımanı ayrıca 4×4 versiyonu ile de sayın alabiliyorsunuz. Araçların 2021 satışa çıkış fiyatları ise şöyle

  • 2021 Hyundai Tucson 1.6 Comfort DCT – 377.000 TL
  • 2021 Hyundai Tucson 1.6 CRDi Elite DCT – 490.000 TL
  • 2021 Hyundai Tucson 1.6 CRDi Elite Plus DCT 4×4 – 549.000 TL
  • 2021 Hyundai Tucson 1.6 CRDi Prime DCT 436.000 TL

araçların yakıt tüketimi ve özelliklerine ait detaylı bilgiler için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar

  • Anonim dedi ki:

    Dış görünüşte ben eski tucsonu daha çok beğeniyorum ama iç olarak başarılı olmuş. Eskisi önden daha güzel görünüyordu. VW grubu gibi iki tane tuş değiştirip bir de tamponu cilalayıp yeni kasa dememişler en azından. Helal olsun

  • Anonim dedi ki:

    iç konusunda değişme zamanı gelmişti onu biliyorduk zaten ama güncel kasa dış tasarım olarak daha iyi diye düşünüyorum. ya da çok fazla değişmiş bu tarz oyunları görmeyeli çok olmuştu, biraz garip geldiği için algı değişikliği yaratılmış

  • Yorum Yaz

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir