2021 Kia Sorento Donanım Özellikleri

Kia’nın tüm araçlarında bir klasik haline gelen kaplan ağzı ızgara tasarımı yeniden tasarlanarak karşımıza çıkıyor. Aracın arka tarafında model isminin bagaj kapağına yazıldığını görüyoruz.

2021 Kia Sorento Donanım Özellikleri
27 Eylül 2020

Kia’nın tüm araçlarında bir klasik haline gelen kaplan ağzı ızgara tasarımı yeniden tasarlanarak karşımıza çıkıyor. Aracın arka tarafında model isminin bagaj kapağına yazıldığını görüyoruz.

http://https://youtu.be/TNGVki5_UFI
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 27 Eylül 2020 saat 10:41

Kia’nın Sportage modelinden sonra en çok satılan araçlarından biri olan Kia Sorento dördüncü jenerasyonu ile tamamen yinelenerek tanıtıldı. Daha da büyük aileleri taşımak için 3 sıra oturma alanına sahip D Segmentine ait SUV modeli ABD piyasasında satışa sunulduktan sonra diğer ülkelerde de satışa çıkmaya hazırlanacak.

2021-Kia-Sorento

20201 Kia Sorento Teknoloji Çağı

Kia’nın tüm araçlarında bir klasik haline gelen kaplan ağzı ızgara tasarımı yeniden tasarlanarak karşımıza çıkıyor. Aracın arka tarafında model isminin bagaj kapağına yazıldığını görüyoruz. Kia Sorento gerçekten de hem dış hem de iç mekanında tamamen teknolojiye boğulmuş durumda.

Dış Tasarım ve Teknoloji

Sorento’nun dış tasarımına baktığımızda Aracın oldukça heybetli durduğunu söyleyebiliriz. Ön ve arka tekerler arasındaki mesafenin 2.815 mm olduğunu ve aracın ön tampondan arka tampona 4.810 mm lik bir uzunluğa sahip olduğunu görüyoruz. Ön tarafta ve arka tarafta yenilenmiş elmas LED Farlara sahip olan Sorento 2021 yılının bütün teknolojik özelliklerini de yanında getiriyor. 2021 model Sorento üzerinde 4 tane kamera var. Bunlardan öndeki kamera logonun altında, arkadaki kamera ise bagaj kapağında bagaj açma düğmesinin orada. Yandaki kameralar ise aynaların altında yer alıyor. Bunun dışında ön tamponda 6 tane, arka tamponda 4 tane ve arka kapıların bitiminde 1 er tane olmak üzere toplamda 12 tne full Ultra sonic sensör bulunuyor. Sensörler dışında arka tamponda 2 ön tamponda da 1 tane olmak üzere 3 tane radar bulunuyor.

2021-Kia-Sorento

İç Mekan ve Teknoloji

İç mekanda çok kaliteli bir işçilik ile premium malzeme algısının en üst seviyede konumlandığını söylemek mümkün. Lüks kabinin içine girdiğinizde sizi 10.25 inch büyüklüğünde dokunmatik bir ekran ve vites kolu olmayan bir orta konsol karşılıyor. Orta konsoldaki ekran tamamen dokunmatik ve hissiyatıda oldukça iyi. Arıca Car Play özelliklerini de destekliyor. Aracın içinde bulunan ışıklandırma sistemi göze hoş geliyor. Ambient 64 renkli ışıklandırma sayesinde iç ambiyansı istediğiniz gibi canlandırabilirsiniz.

2021-Kia-Sorento

Start butonuna bastığınız anda ise 12.3 inch full renkli ekran  TFT LCD bir mucize ile karşılaşıyorsunuz. Bu sürücü gösterge ekranı bir zaman sonra sizin ana ekranınız haline geliyor çünkü aracın tüm kontrolleri bu ekrana da bağlı. Mesela kör noktanızda bir araç var ve şerit değiştirmek istediniz; anında dışarıdaki kameralar size aracın yerini bu sürücü ekranına yansıtıyor ve daha güvenli bir sürüş için sizi korumaya başlıyor. Ses sistemi konusunda da oldukça başarılı olan bir marka BOSE kullanılmış. Bu sayede aracın içindeki ses kaliteside premium bir algı oluşturuyor.

Kia Sorento İç Mekanda Detaylar

Kia Sorento ‘nun iç mekanı anlatmak için biraz daha anlatmam gerekiyor. 7 koltuk ve 3 sıralı bir oturma düzenini kavuşan Kia Sorento, arka sıralarda oturan yolcularında hem güvenliğini hem de konforunu düşünüyor. Ön yolcu koltuklarının arasında sağ taraflara yerleştirilen USB güç çıkışları sayesinde telefonları şarj etmek daha kolay ve ayrıca araç içinde bir de 220v luk bir çıkışta sunuluyor.  3 sıradaki yolcular içinde benzer özellikler geçerli ve arka sıraya geçmek için koltuklara konulan One Touch butonlar arka koltukların çok hızlı hareket etmesini sağlayarak inme ve binmeleri de kolaylaştırmış.

2021-Kia-Sorento

Kia Sorento 695 litre bagaj hacmi, 3. sıra koltuklar yatınca 825 litreye çıkıyor ancak arka tüm koltuklar yattığında 2.011 litre oldukça büyük bir yükleme alanına sahip oluyorsunuz diye düşünebilirsiniz. Güvenliğin ön plana çıkarıldı donanımda ise sokaklarda aracı park ettikten sonra araçtan çıkma sırasında sağ ya da soldan araç geçiyorsa önceden sensör ve radarlar sayesinde sezgisel olarak kapıların herkes için otomatik kitlenmesi sağlanıyor.

Araçtan çıktığınızda ise dar bir alana giriş yaparak park etmeniz gerekiyorsa aracın kumandası üzerinden otonom park özelliğini kullanarak aracın kendini park etmesini sağlayabiliyorsunuz.

2021-Kia-Sorento

Günümüz ileri otomotiv teknolojilerinin hepsini barındıran Yeni Kia Sorento motor konusunda da hibrit seçeneğine yer vererek bu alanda da yarıştan kopmadığını gösteriyor. Eco, Comfort, Sport ve Smart modlar haricinde Terrain modlar ile Kar, Yağmur ve Arazi modlarına geçiş yaparak 4×4 sistemlerini de otomatik tek tuş ile kullanabiliyorsunuz.

D-SUV segmentine yeni bir soluk getirecek olan hibrit Kia Sorento modeline ayrıca iki farklı 2,5 litrelik dizel motor seçeneğine sahip 8 ileri otomatik şanzıman sistemi eşlik edecek. Tüm Kia Sorento modellerine buran ulaşabilirsiniz. 

Bu yazıda 2021 Kia Sorento modelini detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Tüm Kia modellerini web sitemiz üzerinde yakıt tüketimi ve özelliklerini inceleyebilir 2. el araç alırken bu özelliklere dikkat ederek satın alma kararını daha iyi verebilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir