2021 Kia Sportage Sonunda Tanıtıldı

2021 Kia Sportage tanıtıldı. Tamamen yenilenen tasarımı ile SUV segmentine yeni bir soluk katacak.

2021 Kia Sportage
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 10 Haziran 2021 saat 16:58

Yeni Kia Sportage Kia markasının amiral gemisi hatta gündelik hayatımıza Sportage ile SUV segmentini oturtan araç olarak biliniyor. Bu tanıtım ile markanın yeni ambleminin yer aldığı ilk model olma özelliğini de Sportage kazanmış oldu.

2021 Kia Sportage Tasarım

Araca önden baktığımda farklı bir ızgara ve ön tampon tasarımı görüyoruz. Dikkat çeken bu tasarımında eskiden Kaplan Ağzı olarak nitenlendirilen yapı artık Digital Tiger Face olarak yeniden adlandırılmış. Kullanılan keskin çizgiler ile son zamanlarda SUV segmentinde karşılaştığımız agresif görünümlere bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Yan camların tasarımı Yeni Kia Sportage’in daha uzun görünmesini sağlamış. Bana biraz Honda CRV modelini de andırdı açıkçası. Arka tarafa geçtiğimizde ise çok sadeleşen ve sadece stop kısmında dikkati çeken çizgi şeklindeki stop grubu oluyor. Bu tasarım da yine SUV modellerinden görmeye alıştığımız bir detay.

2021 Kia Sportage

İç Tasarım ve Detaylar

İç mekanda en dikkat çeken konu ise gösterge paneli ile orta kısımdaki multimedya ekranının neredeyse tümleşik olarak tasarlanmış olması. Malzeme ve işçilik kalitesinde premium seviyeye ulaşmış olan Yeni Kia Sportage’nin kullanacağı motor seçenekleri için bu linkten takipte kalın! 

2021 Sportage Fiyatı ve Donanım Seçenekleri

Yeni Kia Sportage modelinin yıl sonuna doğru satışa sunulması bekleniyor. Giriş modelinin tahminimce 490 bin TL bandında olması muhtemel. Aracın satış fiyatları açıklandığında bu makaleyi de güncelleyeceğim.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir