2021 Mercedes A Serisi Özellikleri ve Türkiye Fiyatı

Mercedes A200 Sedan Benzinli motor seçenekleri ve Türkiye fiyatını bu yazımda sizin inceledim.

2020 Mercedes A200
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 25 Şubat 2021 saat 12:10

Türkiye’ de geçen yıl satışa çıkan ve A Serisi Mercedes A200 Sedan 2021 yılı fiyatları ve özellikleri nasıl bu yazımızda incelemeye çalışacağım. 2021 Mercedes A Serisi fiyatı ve teknik özellikleri nasıl biraz incelemeye başlayalım;

2021 Mercedes-Benz A Serisi teknik özellikleri

Mercedes A Serisi A 180 ve A200 olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile satışa sunulmuştu bununla birlikte 2021 yılı itibari ile A200 olarak adlandırılan Benzinli Motor seçenekleri arasına katıldı. Kısaca bu motora sahip A Serisi’nin teknik özelliklerine bakacak olursak;

2021 Mercedes A Serisi özellikleri şöyle

Merceses A Serisi C Segment Sedan özellikleri Donanım seçenekleri, Güvenlik olacak şekilde iki şekilde açıklamaya çalışacağım. Öncelikle donanım seçeneklerinden bahsedecek olursam,

Yeni A Sedan’ı dıştan incelediğimde MBUX adı verilen radar ve sensörler yardımı ile çevreyi  izleyen sistemlere sahip olduğunu görüyoruz. Bu radalar ile aracı kullanırken öndeki araçla mesafesini koruma, Acil frenleme ve akıllı sürüş sistemlerini yönetebiliyorsunuz. Aracın ön ve arka tarafına yerleştirilen yeni aydınlatma sistemleri oldukça kaliteli gözüküyor. Zaten Mercedes ten beklenen de bu olsa gerek.  MULTIBEAM LED adı verilen farlar sayesinde kendi kendine yönünü değiştiren ve karanlıkta yolu daha fazla aydınlatan teknolojiler ile donatılmış durumda. Bu Led farlar hem sürücüyü, hem de karşıdan gelen sürücüyü rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanıyor.

2020 Mercedes A200

Mercedes A Serisi A200 İç Donanım

Aracın içine girdiğimizde ise yenilenen kokpit ile karşılaşıyoruz. Eski tasarımlarda ayrı bir ekran olarak konumlandırılan multimedya ekranının artık sürücü ekranı ile birleştirilen bir tasarıma kavuştuğunu ve tek bir ekranmış gibi konumlandırıldığını görüyorum.

3 kollu spor direksiyon ile kendini tamamlayan bir sürücü kokpiti var diyebilirim. Malzeme kalitesi yumuşak plastik ve kaplamalar ile yapılan Mercedes A200 tasarımı yüksek teknoloji ile birleştirilmiş durumda. Özellikle iç ambiyans da istediğiniz bir rengi seçip karanlıkta dahi arabanın teknolojisini yansıtabiliyorsunuz. Aracın içinde özellikle akıllı telefon entegrasyonu sistemi bulunuyor. Bir çok otomobil üreticisi artık araç dışında telefon ile olan birlikteliğinizin aracın içinde kesilmemesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni Mercedes A Sedan modelinin orta konsoluna konumlandırılan kablosuz şarj sistemi sayesinde aracınıza girer girmez telefonunuzu şarj etmeye başlıyor ve kablosuz bir şekilde araca entegre olmasına izin veriyorsunuz.

2021 Mercedes A200 Serisi Türkiye Fiyatı

A 200 Sedan iki farklı donanım seviyesinde konumlandırılıyor. Bunlar Progressive ve AMG paketler olarak düşünebilirsiniz. A 200 Sedan Progressive versiyonu 444.200 TL den satışa sunulurken 200 Sedan AMG 485.200 TL den satışta bulunuyor. 200 Sedan teknik özellikleri ve donanım seçeneklerine ait yakıt tüketimi karşılaştırma analizlerini görmek için A Serisi araçları buradan inceleyebilirsiniz. 

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir