2021 Nissan Qashqai Özellikleri ve Türkiye Fiyatı

2021 Nissan Qashqai yapılan Dünya lansmanı ile tanıtıldı. Türkiye satış fiyatı ve donanım özelliklerini sizin için inceledim.

2021 nissan qashqai Ön görünüm
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 19 Şubat 2021 saat 10:07

Nissan markasının uzun zamandır yolu gözlenen D Segment SUV ‘si 2021 Nissan Qashqai 18 Şubat’ta yapılan etkinlikle tüm dünya genelinde tanıtıldı. Tamamen yenilenen Nissan Qashqai donanım özellikleri, yenilenen teknolojisi ve Türkiye fiyatını bu yazımda bulabilir, şu anda Türkiye’de satışta olan Qashqai modellerini ve yakıt tüketim seçeneklerini de bu linkten karşılaştırabilirsiniz. 

2021 Nissan Qashqai Özellikleri

Arabayı incelemeye önce dış gövdesinden başlayalım. V Motion adı ile tasarlanmış olan ve 2016 yılından bu güne kadar ön tarafta ızgara bölümüne isim veren alan git gide aracın ön kısmında bir çok markada olduğu gibi büyümeye devam ediyor. Aracın ön tarafına baktığımıda hem bu ızgara hem de krom alışımlar ile aracın daha kaslı gözüktüğünü söyleyebilirim. Şubat ayında lansmanı yapılan ve benim de test ettiğim Nissan Juke ile başlayan Nissan’ın değişim rüzgarı Qashqai de devam etmiş gözüküyor. Slim-LED formda tasarlanan yeni gündüz farları ön ızgaraya eşlik ediyor ve V seklindeki tasarım kaputun iki yanında şeklini bu farlar ile tamamlamış.

Aracın arka tarafında ise bir önceki versiyonundan ufak değişiklikler ile nasibini almış. Arka kapılardan stop farlarına doğru keskinleşen hatlar stoplar ile yapısal bir bütünlük ile birleşmiş. Büyütülerek arka bagaj kapağına yerleştirilen Qashqai yazısı aracı arkadan anlatıyor. Aracın orjinal versiyonunda 20 inçlik Jantalar kullanılmış.

2021 nissan qashqai Çapraz Görünüm

Qashqai’nin ebatlarına bakacak olursak önceki nesline göre 35 milimetre daha uzun, 25 milimetre daha yüksek ve 32 milimetre daha geniş olduğunu görüyoruz. Aks mesafesi de 20 milimetre artırılan Qashqai, bu sayede özellikle arka diz ve baş mesafesinde biraz daha fazla arttırılarak arkadaki yaşam alanının daha iyi olması sağlanmış. Bagaj hacmine baktığımda ise burada da 50 litrelik bir büyüme yapılmış.

Qashqai İç Tasarım ve Teknoloji

Yeni nesil Qashqai içine girdiğimizde ise, Nissan Qashqai ‘nin multimedya sistemi Juke’da olduğu gibi iyileştirilmiş gözüküyor. Qashqai üçüncü nesille birlikte sürücü için de geliştirilmiş özellikler sunuyor. Özellikle bu model ile 12.3 inçlik büyük bir dijital sürücü ekranı ile karşılaşıyoruz. Juke da bu alanda yarı dijital yarı manuel bir alan yer alıyordu. Qashqai de ise tamamen dijital bir ekran ile hayatımıza devam edeceğiz. Orta alanda bulunan multimedya ekran ise artık 9 inçlik ebatla destek verecek. Eğer isterseniz bu ekranı 10.8 inçlik versiyonunu da alabileceksiniz.

Nissan Qashqai Motor Seçenekleri

SUV segmentinin en çok satılan araçlarından biri olan Nissan Qashqai ‘nin en çok merak uyandıran konularından biri de motor seçenekleri. Motor seçeneklerine baktığımızda oldukça fazla seçenek sunan Nissan Qashqai önceki nesilde kullandığımız 1.3 litrelik turbo beslemeli benzinli motor, 2021 model ile birlikte elektrik desteğiyle birlikte hibrit deneyim sunuyor. 12V başlangıç jeneratörü temelli bu sistem hem emisyon değerini hem de yakıt tüketimini verimli hale getirecek bir avantaj sağlıyor. Bu elektrikli motor seçeneği ile birlikte sunulan motor 140 beygir veya 160 beygirlik güç senekeleri sunacak. Aracın şanzımanına baktığımızda ise kademeli manuel şanzıman giriş seviyesinde sunuluyor. Nissan’ın yeni X-Tronic şanzımanı ise 160 beygirlik versiyonda satışa sunulacak.

2021 nissan qashqai Ön görünüm

Bilindiği üzere Nissan Aria modeli ile birlikte Elektrikli Araç pazarına girdi. Böylece Qashqai de de bir üst motor seçeneklerinde E-Power olarak adlandırılan tam elektrik deneyimi bulunacak. SUV denince akla tabii ki 4×4 motor seçeneği geliyor. Qashqai motor seçenekleri arasında 4×4 versiyon bulunacak ve  sadece otomatik şanzımanlı versiyon ile tercih edilebilecek.

Nissan Qashqai Sürüş Modları

Yeni Qashqai aynı Juke da olduğu gibi sürüş modları sunuyor. Juke da 3 farklı sürüş modu sunulurken, Qashqai de 5 farklı sürüş modunu yer verilmiş. Bunlar; Standard, ECO, Sport, Snow ve Off-Road olarak isimlendirilmiş.

Sürüş modlarına ek olarak Qashqai de bir de Dijital asistan destekleri bulunuyor. 2021 Qashqai’de son nesil ProPilot asistanlarını gözle görülür şekilde öne çıkacağı bilgisi bulunuyor. Bu dijital asistan da Adaptif hız sabitleyici ile dur-kalk trafiklerde aracın kendini kontrol edebilmesini sağlayan sistem özellike uzun yol sürüşlerinde konforu yeni bir noktaya çıkarmanızı sağlamak için tasarlanmış. Bu modaları yapacağımız test sürüşünde detaylı bir şekilde incelemeye çalışacağım. Bunların dışında ise;

  • Şehir içi kullanımlarda da kör nokta uyarısı
  • Tehlike hissedilen durumlarda otonom acil frenleme
  • Hareketli nesneleri algılama ve çarpışma önleyici gibi sistemler sürüşü asiste edecek.

Nissan Qashqai Tükiye Fiyatı Ne olacak?

Nissan Qashqai ülkemize 2021 Haziran ayında gelmesi planlanıyor. Geçen sene şampiyonlar ligi sponsoru olan ve ülkemizde yapılacak Final maçına EUFA Şampiyonlar Ligi Black özel versiyonla lansman yapacak olan Nissan turnuvanın final maçının farklı bir şehre alınması nedeni ile bu lansmanı yapamamıştı. Haliyle bu sene Final Müsabakasında 2021 Nissan Qashqai ülkemizde tanıtılacaktır. Giriş fiyatının 420.000 TL olması beklenen modelin elektrikli versiyonunun ise 670.000 TL bandında olmasını bekliyorum.

Bu yazımda size tamamen yenilenen 2021 model Qashqai özellikleri ve fiyatlarından bahsetmeye çalıştım. 2021 Qashqai ülkemize geldiğinde yapacağım test ile bu detaylara daha da yakından bakacağım. Bu arada yenilenen Juke inceleme video mu izlemek isterseniz beni YOUTUBE kanalımdan da takip edebilirisiniz. Tüm Nissan marka araçları test etmek veya uygun fiyatlarla satın almak isterseniz Nissan Türkiye sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Yorumlar

  • Cihan Basmalar dedi ki:

    yeni far sistemleri arabaları çok çirkinleştirdi. Önce citroen c3 ile başlayan ince farlar, sonra hundayi kona, nissan juke ve de son olarak qashqi. Bu yeni far görüntüsüne alışmamız zaman alacak gibi

  • Can Kürekçi dedi ki:

    Devir hibrit ve elektrikli araç devri. Dizel Avrupa da tamamen kalkacak zaten. C suv segmentinin öncüsü başarılı bir araç. Yeni tasarımı ve iç dizaynı da güzel olmuş. Hayırlı olsun.

  • Muharrem Sertler dedi ki:

    Qashqai’nin bana göre en büyük handikapı sınıfının çok altında kalan bagaj hacmiydi, umarım bunu geliştirmişlerdir, yoksa yakışıklılık olarak beğendim ben.Tabi fiyat olarak Juke’un 350 bin liralara kadar çıktığını düşünürsek abisinin 450-500’lere kadar çıkması şaşırtıcı olmaz. Buna da uzaktan bakmaya devam yani maalesef.

  • Yorum Yaz

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir