2021 Opel Crossland Özellik, Yakıt Tüketimi ve Fiyatı

Opel 2021 Mokka dan sonra Crossland ‘in makyajlanan yeni versiyonunu tanıttı. Yenilenen araç yakıt tüketimi konusunda nasıl?

2021 Opel Crossland Özellik, Yakıt Tüketimi ve Fiyatı
13 Ekim 2020

Opel 2021 Mokka dan sonra Crossland ‘in makyajlanan yeni versiyonunu tanıttı. Yenilenen araç yakıt tüketimi konusunda nasıl?

http://https://youtu.be/KVAreRnZXh0
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 13 Ekim 2020 saat 12:23

Kısa bir zaman önce tanıtılan Mokka modelinin ardından Opel 2021 yeni Crossland modelini de X çizgisinden çıkarılarak görücüye sundu. Rakiplerine göre daha geniş yaşam alanı sunan Yeni Opel Crossland, ön panjurda görülen yeni tasarım diline bizleri alıştırmaya çalışacak. Uzunluğu 4,21 metre olan Crossland X, makyaj sonrasında Crossland olarak aynı boyutu koruyor.Buna ek olarak kaydırılabilen arka koltuklar sayesinde 410 litreden 520 litreye çıkarılabilen bagaj hacmi eski araç ile aynı seviyede bırakılmış.

2021-opel-crossland

Aracın dışına şöyle bir baktığımızda Ultimate ve Elegance paketlerinde krom çerçeve ile gelen LED sis farları, Ultimate’a özel krom kapı eşik çıtaları ve bir dizi jant seçeneği de yeni Crossland’in donanım listesinde yer alıyor.

Yeni Sürüş Modları

Opel Crossland 5 farklı sürüş modu ile desteklenmiş, artık sadece görüntüsü ile değil arazi kabiliyeti ile de karşımıza çıkacak Crossland kariyerinde yeni bir maceraya atılmaya hazırlanıyor. Direksiyonun hassasiyeti ve merkezi konumdaki hissiyatı arttırılırken adaptif çekiş sistemi IntelliGrip, 5 sürüş modu (asfalt, kar, arazi / çamur, kum ve ESP Off) ile çok minik off-road maceralarına da izin vermeyi hedefliyor. ESP-Off modunda araç 50 km/h sürate kadar ESP kapalı gittikten sonra bu hız aşıldığında sistemi otomatik olarak devreye sokuyor.

2021-opel-crossland

Multimedya sisteminde ise Radio BT, Multimedia Radio ve Multimedia Navi Pro olmak üzere üç basamak var. Navi 5.0 IntelliLink gibi 8.0 inc ekran ile gelen Navi Pro’da Apple CarPlay ve Android Auto bağlantısı da sunulmuş.

Motor Seçenekleri

Euro 6d gibi katı Sert Avrupa emisyon standartlarına uygun motor seçenekleri ile satışa çıkacak 2020 Opel Crossland iki farkllı motor seçeneği ile satışta olacak.  130 beygirlik benzinli ve 120 beygirlik dizel motor görev alacak. Buna göre;

  • 130 bg’lik 1.2 PureTec Benzinli Motor 6 İleri Manuel
  • 82 bg’lik 1.2 PureTec Benzinli Motor 6 İleri Manuel
  • 120 bg’lik 1.5 BlueHDi Dizel Motor EAT8 6 İleri Otomatik
  • 102 bg’lik 1.5 BlueHDi Dizel Motor EAT8 6 İleri Otomatik

Diğer Özellikler

Crossland içinde yenilenen teknolojilerde Mokka da olduğu gibi karşımıza çıkıyor. Bunlar

  • Head-Up Display
  • Şerit Takip Sistemi
  • Panoramik Geri Görüş Kamerası

gibi yenilikler barındıran modelde aynı zamanda hız levhası okuyabilen ve buna göre hızını uyarlayabilen yeni bir akıllı hız sabitleme sistemi de yer alacak.

Opel henüz aracın fiyat bilgilerini yayınlamamış olsa da 2021’in ilk aylarında Avrupa pazarına adım atması beklenen makyajlı Opel Crossland‘in ülkemizdeki başlangıç fiyatı şu anda 211.300 TL civarında. Web sitemiz üzerinden tüm Opel Marka araçların yakıt tüketimi ve fiyat karşılaştırmalarını yapabilirsiniz. 

2021-opel-crossland

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir