2021 Opel Mokka Fiyat ve Motor Seçenekleri

Opel’in Compact SUV modeli olan Mokka tamamen yenilendi. Corsa alt yapısını kullanacak Mokka Dizel ve Benzinli motor haricinde Mokka-E ile elektrikli versiyon barındıracak.

2021 Opel Mokka Fiyat ve Motor Seçenekleri
12 Eylül 2020

Opel’in Compact SUV modeli olan Mokka tamamen yenilendi. Corsa alt yapısını kullanacak Mokka Dizel ve Benzinli motor haricinde Mokka-E ile elektrikli versiyon barındıracak.

http://https://www.youtube.com/watch?v=GRGWegmObHQ
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 12 Eylül 2020 saat 13:37

Opel’in Compact SUV sınıfındaki temsilcisi olan Mokka DS çatısı altındaki yeni üretim tesislerinde yenilenerek tekrardan hayat bulmaya başlıyor. Markanın giriş seviyesi modeli Opel Corsa ile aynı platform üzerinde yükselecek olan 2021 Opel Mokka, önceki modeline oranla 12,5 cm daha kısalmış. Günümüzde bir çok yeni araçta farklı tavan modelleri görmeye alıştığımız bugünlerde Siyah Tavan seçeneği ile iki farklı renk uygulaması sunacak olan 2021 Opel Mokka yine isteğe bağlı olarak kaput rengini de tavan rengi ile aynı seçenekte verebilecek.

2021-opel-mokka

Mokka Dış Tasarım

Yeni Opel Mokka’da görülen far ve ızgara tasarımı markanın yeni tasarım anlayışı olarak kabul ediliyor ve bir sonraki modellerin bu anlayış ile üretilmesi bekleniyor. Araca ilk baktığınızda Opel Corsa’nın büyümüş ve adam olmuş halini görüyor gibi hissetseniz de Mokka iç tasarımı ile sizi hemen etkiliyor. İç mekanda 12 inçlik sürücü ve 10 inçlik kokpit olmak üzere iki farklı geniş multimedya ekranına yer verilmiş. Ekran kesintisiz bir bizimde soldan sağa doğru uzuyor ve ön konsol gerçektende yeniden hayat bulmuş.

2021-opel-mokka

Opel’in Elektrikli ilk Aracı

Modelin asıl büyük yeniliği ise Mokka-E adı verilen tamamen elektrikli bir versiyona sahip olması. Opel tarihinin ilk seri üretim elektrikli modeli olan Mokka-E modeli sıfır emisyon oranına sahip. 332 kilometrelik bir menzil sunan Mokka-E sadece yarım saatte bataryasının %80’ini doldurabiliyor. Ancak aracın bu sınıftaki modelinin henüz ayrıntılarını bilmiyor olsak dahi araç üretime geçtiğinde bu linkten aracın tüm rakamlarına ulaşabilirsiniz. 

2021-opel-mokka

20201 Opel Mokka Motor Seçenekleri

20201 Opel Mokka 2 farklı motor seçeneği ile karşımıza çıkacak. Bunun sebebi ileriki dönemlerde Mokka-E ye geçerken daha az yara almak ve geçişin daha hızlı olması gibi durumlar söz konusu. Motor seçeneklerinin tamamında 6 ileri ve 8 ileri şanzımanlar sunulurken 8 iler şanzıman otomatik olarak gelecek. Tüm Motor Seçenekleri ve yakıt tüketimlerine buradan ulaşabilirsiniz.

  • 1,2 litrelik turbo benzinli motor 100 beygir 6 ileri manuel
  • 1,2 litrelik turbo benzinli motor 100 beygir 8 ileri otomatik
  • 1,2 litrelik turbo benzinli motor 136 beygir 6 ileri manuel
  • 1,2 litrelik turbo benzinli motor 136 beygir 8 ileri otomatik
  • 1,5 litrelik turbo dizel motor 110 beygir 6 ileri manuel
  • 1,5 litrelik turbo dizel motor 110 beygir 8 ileri otomatik

yeni Mokka 2021 ikinci yarısında ülkemizde satışa sunulması bekleniyor. Ortalama fiyatının ise 245 bin TL den başlayacağı ve farklı donanım seçenekleri ile birlikte 310 bin TL ye kadar çıkacağını düşünüyoruz. Mokka-e nin ise en yakın rakibi olan Mini Elektrikliye rakip olması durumunda ortalama giriş fiyatının 355 bin TL civarında olması bekleniyor.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir