2021 Renault Kiger Özellikleri ve Fiyatı

Renault ‘un yeni B Segment SUV modeli Kiger ‘in geçtiğimiz hafta tanıtımı yapıldı.

2021 Renault Kiger Özellikleri ve Fiyatı
10 Şubat 2021

Renault ‘un yeni B Segment SUV modeli Kiger ‘in geçtiğimiz hafta tanıtımı yapıldı.

http://https://youtu.be/InFkJQ6gYmI
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 11 Şubat 2021 saat 11:03

Renault‘dan Kiger adında SUV segmentine bir oyuncu geldi. Renault’ nun 2019 yılında tanıtımını yaptığı ve merakla beklenen Kiger konsepti, 2021 yılı ile birlikte üretim bandındaki yolculuğuna başladı. Arabanın uzunluğu 3991 mm ve Kadjar modeli ile karşılaştırıldığında 46 cm daha kısa olması gözlerden kaçmadı!

2021 Renault Kiger

Hindistan pazarına özel olarak geliştirilen 2021 Renault Kiger‘ in yerden yüksekliği 205 mm. Arabaya arkadan baktığımızda C formunda yerleştirilmiş olan led stoplar, öndeki led aydınlatmalar, 16 inç jantlar, çift renk seçeneği gibi tasarım özellikleri dikkatleri hemen çekiyor. Kiger’in sürücü koltuğuna geçtiğimizde ise ilk gözümüze start-stop düğmesi, 7 inçlik dijital gösterge paneli, 8 inç dokunmatik ekran seçeneklerinin ön plana çıktığını görüyoruz.

 

MOTOR SEÇENEKLERİ

2021 Renault Kiger’ ın kaputunun altında 1.0 litrelik motor görevlendirilmiş. Bu motor 72 hp beygir gücünde ve 96 nm tork üretmekten sorumlu. 1.092 kg ağırlığındaki modeli seçiminize göre 5 ileri manuel veya Easy R şanzıman kutusu ile satın almanız mümkün olacak.

Arabanın arkasına geldiğimizde ise arkada bagaj hacmi 405 litre olarak karşımıza çıkıyor. Bu değer koltuklar yatırıldığında 879 litrelik bir alan oluşuyor ki bu da büyük eşyalarınızı taşımak istediğinizde hayli hayli yetecek bir büyüklük.

Yeni modelin Türkiye fiyatı ile yaklaşık 200 bin TL civarlarında olacağı tahmin ediliyor. Bu modelin Türkiye’de satışa çıkmayacağı henüz belli olmasa da rakiplerinin bulunduğu segmente Renault’un pazar payı için bu aracı getirmesi muhtemel olacaktır.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir