2021 Renault Megane Sedan Donanım Özellikleri ve Fiyatı

Şubar 2021 de yapılan lansmanı ile Renault Megane Sedan yenilenen özellikleri ile tanıtıldı. Türkiye fiyatı, yeni donanım özellikleri ve yakıt tüketimi analizleri için tıklayın.

2021 Renault Megane Sedan Yakıt Tüketimi
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 17 Şubat 2021 saat 14:45

Şubat ayında yapılan lansman ile 2021 Renault Megane Sedan otomobil severlerle buluştu. C Segment kategorisinin en iddialı modellerinden biri olan 2021 Megane Sedan Donanım özellikleri ile yüksek teknoloji ve konforu bir arada sunmak için yola çıkıyor. Türkiye de üretilen Megane Sedan modelinin fiyatı konusunu da detaylı inceledik.

Bilindiği üzere Türkiye, C Segment pazarının ağırlıklı olarak satış yaptığı bir kategori. Bu kategori içinde bulunan C Segment Sedan model araçlar Türkiye’de satılan toplam pazar hacminin %33’ünü oluşturuyor. 2020 Yılı verilerine baktığımızda Türkiye’de en çok satılan ilk 3 araçtan biri olan Renault Megane Sedan bu rakamları ile ülkemizdeki satışlarda her 5 araçtan biri olma özelliğine sahip.

Dördüncü jenerasyonu ile karşımıza çıkan 2021 Renault Megane Sedan yenilenen çizgileri ile şık ve zariflik içermekle kalmıyor geleceğe uzanan bir boyut gösteriyor.

2021 Renault Megane Tasarım

Ön tarafta yeni tampon üzerine konumlandırılmış C şeklindeki LED Vision lambalar ve krom bileşenleri olan yeni bir ızgarayla gelen modelde, yeni çamurluk ve kapı kolu aydınlatması bulunuyor. Ön taraftaki hava reflektörleri ise araç aerodinamiğini üst seviyelere taşımak için yapılmış. 7 farklı renk seçeneği sunan Megane 16 veya 18 inç arası jant seçeneklerini de kullanıcıyla buluşacak.

2021 Renault Megane Sedan

Renault Megan Daha Teknolojik İç Mekan Sunuyor

Yeni Megane Sedan 10.2 inç büyüklüğünde şöför tarafı için dijital gösterge paneli sunuyor. Bu panele ek olarak 9.3 inç ve dikey olarak konumlandırılmış bir multimedya ekranı, konsolu daha modern bir görünüme kavuşmasını sağlamış. Yeni Renault EASY LINK multimedya sistemi ile tüm navigasyon ve bilgi özelliklerinin yanı sıra MULTI-SENSE ayarları da sunuluyor. Ergonomiyi daha da ileriye taşımak amacıyla sürüş destek sistemi kontrolleri direksiyon simidinde bir araya toplanmış. Donanım özellikleri arasında en çok dikkati çeken yeniliklerden biri de elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu olmuş.

Eco, Comfort, Sport ve MySense olarak 4 farklı sürüş moduna sahip yukarıda bahsettiğim MULTI-SENSE teknolojisi, sürüş deneyimini daha kapsayıcı bir hale getirmek için yapılandırılabiliyor. Gösterge panelinin dijital ekranları, Eco modunda yakıt tüketimi ve Sport modunda performans göstergeleri gibi araçlar ile özelleştirilebiliyor. Dokunmatik hassasiyeti konusunda henüz bir şey diyemiyorum ancak TEST Sürüşü sırasında mutlaka kontrol edeceğim. Bu arada Test Sürüşü videoları için youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

2021 Renault Megane Sedan

Sürüş Destek Sistemleri

  • Stop & Go özellikli (ACC) Adaptif Cruise Control, öndeki araç ile aradaki mesafeyi koruyarak hızlanma ve frenlemeyi düzenliyor.
  • (AEBS) Aktif Acil Fren Destek Sistemi, tehlike anında sürücüyü uyarırken, sürücü tepki vermekte geciktiği takdirde frenleri devreye sokuyor.
  • (RCTA) Arka Çapraz Trafik Uyarı Sistemi ise aracın arkasındaki engelleri algılayarak sürücüyü uyarıyor.
  • Auto-Hold ayak frenden çekildiğinde aracın sabit kalmasını sağlıyor.
  • (LDW) Şerit Takip Sistemi
  •  (BSW) Kör Nokta Uyarı Sistemi

C Segmenti Sedan Araç Tavsiyeleri

2021 Renault Megane Sedan Motor Seçenekleri

Yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını azaltmak için her geçen gün daha iyi motorlar üretmeye çalışan otomobil firmalarına Renault da Megane ile eklendi. Optimize edilmiş ve tamamen yenilenen 1.0 TCe direkt enjeksiyonlu benzinli motor, 115 beygir güç üretiyor. Bu motor seçeneğini manuel şanzımanla birlikte sunuluyor. 1.3 TCe benzinli motor ise 140 beygir güç üretiyor. Bu motor 6 vitesli manuel şanzıman ya da 7 vitesli EDC çift kavramalı otomatik şanzımanla tüketiciyle buluşuyor. Yeni Megane Sedan ayrıca 1.5 Blue dCi motor, 115 beygire sahip 6 vitesli manuel şanzıman ve 7 vitesli EDC çift kavramalı otomatik şanzıman ile sunuluyor. Tüm Renault Megane Sedan modellerine buradan ulaşabilir, en güncel fiyatlarını ve yakıt tüketimi analizlerini görebilirsini.

2021 Renault Megane Sedan Türkiye Fiyatları

2021 Şubat ayı lansman fiyatı ile Türkiye’de giriş modeli olan Joy 1.0 TCe 115 bg motor seçeneği ile Renault Megane Sedan 198.100 TL lik anahtar teslim fiyatı ile satışa çıktı.

Diğer Donanım Paketlerine Göre Fiyatları

  • Touch 1.3 TCe EDC 140 bg – 301.100 ₺
  • Touch 1.5 Blue dCi EDC 115 bg – 325.100 ₺
  • Icon 1.3 TCe EDC 140 bg – 335.100 ₺
  • Icon 1.5 Blue dCi EDC 115 bg – 362.100 ₺

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir