2021 Ssangyong XLV Özellikleri ve Türkiye Fiyatı

Kore’nin Güney bağrından kopup Türkiye’de sesini son zamanlarda çok duymaya başladığımız SsangYong markasının 2021 SsangYong XLV çok konuşulan modeli ülkemize […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 1 Mart 2021 saat 14:55

Kore’nin Güney bağrından kopup Türkiye’de sesini son zamanlarda çok duymaya başladığımız SsangYong markasının 2021 SsangYong XLV çok konuşulan modeli ülkemize gelmeye hazırlanıyor. SsangYong XLV ikinci çeyrek başında Türkiye’de olması bekleniyor. Daha önce bir çok youtube kanalı tarafından incelenen XLV modeli donanım özellikleri ve teknolojisi ile öne çıkmıştı. C Segment SUV olarak konumlandırılan SsangYong XLV Türkiye fiyatı ve özelliklerine şöyle bir bakalım.

 

 

2021 SsangYong XLV Genel Bakış

SsangYong XLV motor kaputunun altında 128 beygir güç ve 160 Nm tork üreten 1.5 litrelik Benzinli bir motor sunuyor. Bu motoru iserseniz 6 ileri manuel, isterseniz de 6 ileri otomatik şanzıman (AISIN) ile alabiliyorsunuz.

2021 SsangYong XLV dış boyutları ile birlikte iç tasarıma da geniş, ferah bir yaşam alanı sağlamakta. Modelin sürüş pozisyonu da bununla birlikte oldukça iyi görünmekte. Ayrıca sürüş pozisyonunun iyiliği ile manevra kolaylığınında beraberinde sağlanması beklenmekte. Boyut olarak geniş aileleri hedefleyen XLV 1440 litreye kadar bagaj hacmi ile de yük taşıma konusunda kendisini göstermiş durumda.

Aracın içine girdiğinizde sizi 10.25 inç boyutunda dijital gösterge ekranı ve 8 inçlik akıllı yansıtma özellikli multimedya ekran karşılıyor. Multimedya sisteminde Android Auto ve Apple CarPlay desteği ile geliyor.  Ayrıca yeni nesil direksiyon tasarımı ile birlikte kokpitte daha modern bir görünüm kazanılmış. XLV ye oturduğunuzda tüm fonksiyonel özellikler dikkatinizi çekiyor. Özellikle ısıtmalı ön koltuklar, start/stop sistemi, akıllı anahtar, LED farlar, kablosuz akıllı telefon şarj ünitesi gibi küçük detaylar bu sınıfta ve bu fiyatta bir araçtan tüm beklentileri karşılayacak seviyede gibi.

2021 SsangYong XLV Güvenlik

2021 SsangYong XLV güvenlik konusunda da rakip tanımamak için her üniteyi giriş seviyesinden itibaren bünyesinde barındıracak şekilde paketlenmiş. Güvenlik özellikleri ve açıklamalarına genel olarak şöyle bakacak olursak;

  • SDA: Emniyetli Mesafe Uyarısı ile hız ve mesafe takibi sağlar.
  • ARP: Aktif Devrilme Önleyici ile virajlarda otomatik fren ayarı yaparak devrilme önüne geçer.
  • ESS: Ani frenlerde araç uyarı sistemi sayesinde Dörtlü Flaşörler aktifleşir.
  • HDC: Yokuş İniş Kontrolü sağlar
  • HSA: Yokuş Kalkış Sistemi desteği sağlar
  • LDW: Şeritten Çıkış Uyarısı verir
  • FCW: Ani çıkacak objeler ya da fren mesafesi ile ön çarpışma uyarı sistemi sağlar
  • LKA: Şerit Koruma Asistanı ile aracın şeritte kalmasını sağlar.

C Segment SUV sınıfında satılacak olan XLV ‘nin mayıs ayında satışa çıkması ile birlikte 2021 SsangYong XLV 1.5T 4×2 AT Benzinli modelinin otomatik şanzımanın son kullanıcı fiyatının 380.000 TL den başlayan fiyatlar ile sunulması bekleniyor. SsangYong modelleri ve yakıt tüketimi karşılaştırmaları için bu linkten güncellemeleri alabilirsiniz. 

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir