2022 Elektrikli Opel Corsa-E Özellikleri Türkiye Satış Fiyatı

Almanların önemli otomobil markalarından biri olan Opel, yeni elektrikli aracı Corsa-E’yi Türkieye’de satışa sundu.

Opel Corsa Elektrikli Opel Corsa-e
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 13 Aralık 2022 saat 12:53

Elektrikli Opel Corsa-e Türkiye’de Satışa Sunuldu

Opel Türkiye’deki elektrikli araç sayısını artırmaya başladı. Özellikle Avrupa ülkelerinde başlayan Elektrik değişimi sonrası bir çok otomobil markası bu geçiş için sıkı bir çalışma uyguluyor. Bu çalışmalar kapsamında ülkemizde Mokke-E ile ilk aracını satmaya başlayan Opel portföyünde bulunan ve en çok satılan araçlar listesindeki Corsa’nın elektrikli versiyonu olan Opel Corsa-E yi Türkiye’de satışa sundu.

Lansman’a özel olarak 839.900 TL’den başlayan Türkiye fiyatıyla Opel Corsa-e modeli Aralık ayı boyunca bir Yıllık EUREKO kasko desteğiyle, 120 bin TL için; 12 ay %0 faiz finansman kampanyası ve 1 yıllık E-şarj bakiye kampanyası ile sunuluyor.  Elektrikli araçlarda bildiğiniz gibi PİL sağlığı en önemli konu. Bu noktada da Opel Corsa-e satın alırsanız  8 yıl veya 160.000 km batarya garantisi de standart paketin içinde sizi bekliyor.

Altıncı nesil Opel Corsa-e tamamen elektrikli versiyon, 136 Beygir gücünde bir motora sahip ve kullanım ve hava koşullarına bağlı olarak değişiklik gösteren 350 km’ye yakın elektrikli sürüş menzili sunuyor. 0-100 km/s hızlanmasını 8,1 saniye tamamlayan Opel Corsa-e 50 kWh kapasiteli bataryasını hızlı şarj ünitelerinden 30 dakikada yüzde 80’e kadar şarj edebilirsiniz. Opel Corsa-E Duvar tipi şarj istasyonundan yüksek hızlı şarj veya kablo ile ev tipi priz olmak üzere tüm şarj çözümleri ile desteklenmiş.

Opel Corsa-E Sportif Tasarımlı ve Çevik Bir Şehirli

Corsa-e, sadece sabit mıknatıslı senkron motoruyla değil, aynı zamanda önceki nesillerin kompakt dış boyutlarını koruyan sportif tasarımıyla da dinamik sürüş özellikleri suncak. Corsa-e nin boyutları : 4,06 metrelik uzunluğa sahip araç, çevik, pratik ve kullanışlı bört kişilik bir model. Elektrikli araçlarda görmeye alıştığımız aerodinamik optimizasyonları Corsa-E de görüyoruz. Optimize edilen jantlar verimliliği desteklemekle kalmamış, aynı zamanda görünümü de iyileştirmiş. Corsa bir önceki nesline göre 48 mm daha alçak tavan, kabin içindeki baş mesafesini olumsuz etkilememiş gibi duruyor. Buna karşılık Coupe tarzındaki çizgisiyle sportif bir görümüm sergilemiş.

İç mekandaki deri görünümlü kaptan mavisi kumaş koltuklar aracın içine renk katmış diyebilirim. Yol tutuş özellikleri ve sürüş dinamikleri düşük ağırlık merkezinden yararlanıyor. Opel Corsa-e, iç mekanı ısıtmak ve soğutmak için bir ısı pompası kullanıyor. Isı pompası, geleneksel bir HVAC (ısıtma havalandırma kliması) sisteminden daha verimli ve daha az batarya enerjisi tükettiğinden menzile olumlu yansıyor.

Corsa-E 136 Beygir Güç, 350 km’ye Kadar Menzil Sunuyor

2022 Opel Corsa-e, kullanıcılarına ileri teknolojili bir elektrikli ulaşım modeli olarak tanıtıldı. WLTP’ye göre 350 km’ye varan menzili ile dört koltuklu Opel Corsa-e, günlük kullanım gereksinimlerini karşılayacak gibi.

Batarya Nasıl Şarj Edilecek

50 kWh kapasiteli batarya, 100 kw’lik DC hızlı şarj istasyonlarında 30 dakikada yüzde 80’e kadar şarj edilebiliyor. Corsa-e, duvar tipi şarj istasyonu, yüksek hızlı şarj veya kablo ile ev tipi priz olmak üzere tüm şarj çözümlerini destekliyor. Batarya konusunda Opel bir güzellik yaparak garanti kapsamında kullanıcısını korumuş. 8 yıl veya 160.000 km’lik batarya garantisi lansman kapsamında standart donanımda sunuluyor.

Sürücü, Normal, Eko ve Spor olmak üzere üç sürüş modundan birini seçebiliyor. Spor sürüş modu, menzil üzerinde orta düzeyde bir etki yaparken üstün sürüş dinamikleri sunuyor. Eco modu ise sürücüyü daha fazla verimlilik için destekliyor. Corsa-e’nin güç-aktarma sistemi, emisyonsuz sürüşü maksimum sürüş keyfi ile harmanlıyor. 100 kW (136 HP) güç ve 260 Nm anlık maksimum tork üreten motor, anlık gaz tepkisi, çevik sürüş özellikleri ve dinamik bir performans sunuyor. Corsa-e, sıfırdan 50 km/s hıza sadece 2,8 saniyede ve sıfırdan 100 km/s hız sadece 8,1 saniyede ulaşıyor. Opel Corsa-E nin Mmaksimum hızı ise elektronik olarak 150 km/s ile sınırlandırılmış durumda.

Opel Corsa-e Donanım Seçenekleri

Türkiye’de Ultimate donanım seviyesiyle satılmaya başlanan Corsa-e, tüm bu güvenlik donanımlarına ek olarak konfor ve tasarım donanımlarıyla da eksiksiz bir paket sunuyor. Tasarımda 17 inçlik alaşımlı jantlar, karartılmış arka camlar, krom detaylı pencere çerçeveleri, siyah tavan, panoramik cam tavan, ambiyans aydınlatma, deri görünümlü kaptan mavisi kumaş koltuklar, deri görünümlü kapı döşemesi, piano black iç dekor ile şık bir kombinasyon sağlanıyor.

Opel, Corsa-e konfor ve teknoloji donanımlarında, küçük sınıf hatchback’lerdeki tüm ihtiyaçlar karşılanıyor.

Opel Corsa-E Ultimate Donanım Özellikleri Neler?

  • 7 inçlik dokunmatik renkli ekranı
  • 6 hoparlörü bluetooth
  • Apple CarPlay2
  • Android Auto1 ve USB çıkışı ile desteklenen Multimedya sistemiyle farklı seçenekler tüm bir pakette yönetilebiliyor
  • Otomatik açılan ve kapanan ön ve arka camlar
  • Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
  • hız sabitleyici (Cruise Control)
  • 60/40 katlanabilir arka koltuklar
  • düz tabanlı spor ve çok fonksiyonlu deri direksiyon
  • elektronik park freni
  • kol dayama
  • elektrikli
  • ısıtmalı ve otomatik katlanan yan aynalar
  • otomatik yanan farla
  • ışığa duyarlı otomatik kararan iç dikiz aynası
  • yağmur sensörü
  • ön ve arka park sensörü
  • 180 derecelik panoramik geri görüş kamerası
  • elektronik iklim kontrollü klima
  • 6 yönlü sürücü ve yolcu koltuğu
  • ön koltuk sırtlarında cepler
  • anahtarsız giriş ve çalıştırma

Opel Müşterileri, Opel Corsa-e modelinde 7 farklı renk seçeneğinden birini tercih edilebiliyor.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir