2022 Honda Civic Sedan Donanım Özellikleri ve Fiyatı

Honda 2022 Model Civic Sedan modelini hem yeniledi hem de teknolojisini güncelledi. Fiyat ve donanım özellikleri nasıl?

2020 Honda Civic Sedan
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 1 Mayıs 2021 saat 14:47

Bilindiği üzere Honda markası çok uzun zamandır ülkemizde aktifliğini azaltıyordu. Bunun başlıca sebepleri arasında özellikle Elektrikli modellere geçiş ve değişiklikler olduğunu düşünmekle beraber geçtiğimiz günlerde yapılan tanıtım ile birlikte Honda’nın en güçlü modeli olan 2022 Honda Civic Sedan modeli görücüye çıktı. Marka yeni model ile birlikte bir çok yeniliği kullanıcıları ile buluşturmayı hedeflemiş gözüküyor. Bildiğiniz üzere ülkemizde BlueMarket üzerinden satılan Honda E modeli oldukça fazla özellik ile ilgi görüyor.

11. Nesili ile karşımıza çıkacak olan 2022 Honda Civic Sedan önceki neslinden yapılan geniş bir makyajlama ile ayrılıyor.

2022 Honda Civic Dış Tasarım

Aracın dışına baktığımızda Civic’in artık daha fazla köşeli bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Aracın boyu 1.4 inch kadar uzatılmış. Önceki nesilde daha geniş panjurlara yer verilen ön tasarımda daha minimal çalışmalar göze çarpıyor ve daha küçük ızgara, yatay konumlandırılmış farlar gözüküyor. Aracı satın almak isteyenler önceki nesile göre 3 yeni renk seçeneğine kavuşacak. Buunla birlikte toplam renk seçeneği de 8 e çıkarılmış durumda.

2020 Honda Civic Sedan

Honda Civic İç Tasarım

Aracın içine girdiğimizde ise ilk dikkati çeken konu uzatılan boyu ve yeni yerleşime sahip olan direkler ile görüş açısının değişmiş olması oluyor. Civic artık daha iyi bir görüş açısına sahip diyebilirim. İç tasarımda daha önce 3 yollu değişik bir direksiyon tasarımı paylaşılmıştı. Yine buna çok yakın bir spor direksiyonun yapıldığını görüyoruz. Açıkçası ben bu tasarımı konsept tasarımdan daha çok beğendim.

Aracın iç tasarımında tüm markalar gibi bir dokunmatik ekran karşılıyor. LX, Sport ve EX modellerinde 7 inch boyutunda standart olarak bu donanımı alabiliyor olacaksınız. Bu ekran aynı zamanda kablosuz Airplay ve Android özelliklerini destekliyor. Yani araca bindiğinizde telefon otomatik olarak araca entegre olacak. Ayrıca kablosuz akıllı telefon şarj ünitesi de bulunuyor.

Honda teknoloji konusunda her zaman bir adım önce olmuştur. Önceki versiyonlarında da kullanılan sürücü gösterge ekranları tamamen dijitalleşmiş. Burada da 10.2 inch boyutunda bir gösterge paneli sürücüyü bekliyor.

2020 Honda Civic Sedan

Civic Teknik Özellikleri

Civic’in tek yenilenen özelliği dış ve iç mekanda yapılan tasarımlar değil. Civic LX ve Spor modellerinde 158 beygirlik güce sahip 187 Nm tork üreten 2 litrelik bir motor geliyor. Bu motor seçeneği ülkemize vergilerden dolayı gelmeyebilir. Ancak özel istekle getirmek mümkün olacaktır.

Diğer Civic EX ve Touring modellerinde ise 180 beygir güce sahip 240 Nm tork üreten 1.5 litrelik Turbo beslemeli 4 silindirli motorları satın alabileceğiz. VTEC olarak adlandırılan bu motor seçeneğinde özellikle beygir gücünde yapılan artışlar motora daha fazla kabiliyet tanıyor. Yenilenen Turbo ve Egzoz valfleri motora daha fazla güç katacak. Vites konusuna gelecek olursa şanzıman konusunda tek seçeneğe sahip olacağız.

Civic Sedan’da güvenlik özellikleri de ön plana çıkıyor. 2022 Honda Civic Sedan’ın sürüş asistanlarında Honda Sensing isimli güvenlik teknolojileri, geniş görüş açısına sahip yeni kamera sayesinde eskiye göre iyileştirilmiş durumda.

 

Bu Araçlar İlginizi Çekebilir

Travmatik beyin ve boyun hasarının azaltılmasına yönelik tasarlanan yeni ön hava yastıkları ve arka yan hava yastıkları dahil olmak üzere toplamda 10 adet hava yastığı bulunuyor.

2022 Honda Civic Sedan’ın sürüş asistanlarına baktığımızda Honda Sensing isimli güvenlik teknolojilerinin eskiye göre daha geniş bir görüş açısı sağlayan yeni kamera sayesinde iyileştirildiğini görüyoruz. Daha iyi bir yazılım ve güçlü bir işlemci desteği de alan sistem, bisikletli, yaya ve diğer araçların yanı sıra şeritleri ve yol işaretlerini daha hızlı ve kesin bir şekilde algılıyor.

Honda Sensing sayesinde Adaptif hız sabitleyici ve şerit takip sistemi daha iyi çalışmaya başlamış. Öte yandan Civic’te ilk kez karşımıza çıkan 8 adet sonar sensör de otomobile düşük hız koşullarında park etme,  otomatik frenleme gibi avantajlar da sağlıyor.

Honda, 2021 sonunda şu anda satışta olan 2021 Model Civic modellerinin satışını sonlandıracak. Tabii yeni modelin çıkması sayesinde Honda’nın Haziran sonrasında stok eritmek için kampanyalar yapması da beklenebilir. Buna ek olarak Tayland üzerinden gelecek 2022 Yeni Civic Sedan ların ise Ekim ayından itibaren Türkiye’de olması ve 466 bin TL den başlayan fiyatlarla satışa çıkması bekleniyor.

Honda Civic Sedan Resim Galeri

2020 Honda Civic Sedan

Yorumlar

  • Çekoslovakyalı dedi ki:

    Siz almayın eksik kalın. Gidin fiat ford vw alın.

  • Erkan koçak dedi ki:

    Bu paralara Honda alınmaz bu ne yaaaa 500 bin bandına gelmiş d segmenti suçlar var bu paralara sapitmis honda bunu almak istiyordum ama artık almam bu fiyatlara asla almam

  • Honda Ercan dedi ki:

    466.000 ₺’den başlayan fiyatları neyey göre söylüyorsunuz. Teknik ölçüleri yokmu. Bagajı kaç litre. Yeni HRV kaç liradan gelecek

  • Yorum Yaz

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir