2022 Toyota Corolla Cross Özellikleri ve Fiyatı

Toyota Corolla modeline yatırım yapmaya devam ediyor. Markanın en önemli modelli olan Corolla’nın Hatcback versiyonundan sonra artık Crossover versiyonu ile […]

2022 Toyota Corolla Cross Yakıt Deposu ne Kadar
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 3 Aralık 2021 saat 17:08

Toyota Corolla modeline yatırım yapmaya devam ediyor. Markanın en önemli modelli olan Corolla’nın Hatcback versiyonundan sonra artık Crossover versiyonu ile tanışma vaktimiz geldi. 2022 Toyota Corolla Cross, Toyota’nın SUV pazarında giriş seviyesi modeli CHR ve SUV Segmentinin hakim modeli Rav4 arasında bir yere konumlandırılacak.

Corolla Cross Yakıt Tüketimi

Toyota markası özellikle Hibrit araçları ile yakıt tüketimi konusunda pazarı domine ediyor. 2022 Toyota Corolla Cross LTYUM IYON pil teknolojisi ile 2.0 litre dört silindirli motoru destekleyerek bu ünitenin yakıt tüketimini düşürürken aynı zamanda aracın 197 beygirlik bir gücü yönetmesine de yardımcı oluyor. Toyota Corolla Cross modelinin performans testlerinde 0-100 km/s hızlanması 8.1 saniye olarak belirtilmiş.

Corolla Cross modeli 4×4 bir sisteme sahip. Ön tekerlerdeki güç benzinli motordan sağlanırken arka tekerlerdeki güç ise elektrik motoru ile desteklenmiş. elektrikli motorun desteği ile araçta 43 beygirlik bir artış sağlanmış.

İç Tasarım ve Donanım

Aracın iç donanım seviyesine bakacak olursak genel olarak segmentin beklentilerin karşılayacak seviyede olacağını düşünebiliriz. 2022 Toyota Corolla Cross, multimedya ekranında 12.3 inçlik dijital gösterge paneli kullanılmış. MyT (Benim Toyotam) uygulaması ile aracın konumu, trafik bilgileri ve bulut erişimi sağlanabilecek şekilde teknolojiler eklenmiş. Aracın çalışması v.b. durumlarda ulaşabilmeniz kolaylaştırılmışta diyebilirim.

Corolla Cross’un yükleme açısından farkındalık yaratması bekleniyor. Aracın arka kısmında 487 litrelik bir yükleme hacmi sunulmuş durumda. Ayrıca koltukların yatırılması ile hacim oldukça fazla büyüyor. Sunulacak donanım paketlerinin pazarlara göre değişiklik göstermesi bekleniyor. Fakat modelin en iyi donanımlı versiyonlarında; kablosuz akıllı telefon şarj cihazı, elektrikli koltuklar, otomatik klima, gösterge grubu için 4,2″ boyutunda dijital ekran ve dokuz inç bilgi-eğlence sistemi mevcut.

İç Donanımda böyle bir araçta bence rakiplerine göre çok fazla eksik olduğunu düşünüyorum. Özellikle dijital gösterge panelinin olmaması, vites topuzunun hala çok fazla büyük olması, saklama alanları, telefon entegrasyonu gibi teknolojik gelişmelerden eksik olması beni çok memnun etmedi. Sizin de yorumlarınızı merak ediyorum.

Toyota Corolla Cross Türkiye Fiyatı

2022 yılının ilk çeyreğinde Avrupada satışa çıkması planlanan Toyota Corolla Cross modelinin anahtar teslim satış fiyatının 32.000 EUR olması bekleniyor. Bu fiyattan yola çıktığımız durumda ise bu güzel Crossover modelinin ülkemizdeki satış fiyatı tahmini olarak 680.000 TL başlayan fiyatlarda olmasını bekleyebiliriz.

Corolla Cross Görseller

2022 Toyota Corolla Cross Yakıt Deposu ne Kadar

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir